to do -lista kesälle

Albert Edelfelt -näyttely Ateneumissa (17.9. asti)
kuva täältä: https://press.ateneum.fi/en/media/albert-edelfelt/

Suorastaan henkäisin ihastuksesta kun luin uutisista että Ateneumissa on esillä valtava määrä Albert Edelfeltin maalauksia. Lähetin heti äidille viestin että joko mennään. Suunnittelin ottavani yhden pekkasen viikonlopun jatkeeksi jotta voidaan rauhallisella tahdilla nautiskella kulttuurireissusta.


Kansainväliset suurmarkkinat (ympäri Suomea 1.10. asti)

Jos vain sattuu paikkakunnalle missä nämä markkinat kulloinkin järjestetään, olisi mukava käydä pitkästä aikaa.


Uusi Indiana Jones -elokuva (ensi-ilta 28.6.)


KAUAN odotettu elokuva, ai että.


Visulahden vahakabinetti

Surullisenkuuluisa vahakabinetti tuli tutuksi yli vuosikymmen sitten perheen kanssa asuntoautolla matkaillessa. Avopuolisoni ei ole koskaan nähnyt tätä taidepläjäystä ja koska kyseinen kohde mainittiin myös yhteisen suosikkipodcastin Radio Sodoman jaksossa, pitihän se ottaa kohteeksi tulevalle roadtripille.


Päämajamuseo ja Mannerheimin salonkivaunu

Visulahden lisäksi Mikkelistä löytyy museokohde joka on kotimaamme historiasta kiinnostuneille varmasti mieluisa. Olisi mielenkiintoista päästä tutustumaan talvi- ja jatkosotien aikaisen armeijan ylimmän johdon toimintaan.


kuva täältä: https://mikkeli.fi/palvelut/kulttuuri-ja-kirjasto/mikkelin-kaupungin-museot/mannerheimin-salonkivaunu/

Harmillista, että rautatieasemalta löytyvä salonkivaunu on vain kerran vuodessa auki yleisölle. Kyseinen päivämäärä on 4.6. koska silloin on Mannerheimin syntymäpäivä ja Puolustusvoimain lippujuhlan päivä. On kuitenkin ymmärrettävää, että vaunun kunto pysyy näin parempana kun siitä ei tehdä vapaata riistaa vuoden ympäri.


Pollen Potku Baari

 

"Tänä yönä sataa suolaa kuin unta valkeaa
koko kaupunki jahtaa telkkarista huulipunamurhaajaa
vain Pollen potku -baarissa me juhlaa jatketaan
läpi savun ja humun keskikaljaa pöytiin kannetaan.."

Biisissä mainittu kuopiolainen kuppila on avokin kanssa yhteinen pyhiinvaelluskohde - Miljoonasateen Voipallo on ollut meidän elämän soundtrackilla vahvasti läsnä alusta alkaen. Kyllä joku päivä vielä pitää käydä nousemassa lasiseen lentokoneeseen!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Ihania suunnitelmia kesälle, siinä on taidetta kerrakseen! Miulla olisi kesällä tarkoitus käydä myös Kuopiossa ja mukavaa olisi päästä käymään pk- seudulla pitkästä aikaa. :) Festarikattausta pitäisi myös vilkaista, jos jossakin olisi joku bändi mitä ei ole vielä nähnyt livenä. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Livemusiikki kuuluu kyllä kesään! Festarit ja keikat jäikin puuttumaan tästä listauksesta tarkoituksella koska niitä kiinnostavia on niin paljon että ei niitä muista kaikkia edes listata :D tai menevät päällekkäin eikä ole vielä varmaa missäpäin Suomea on milloinkin suhaamassa..

      Poista
  2. Kesällä olisi paikkoja ja tekemistä aina enemmän kuin kerkiää. Tuo Ateneumin näyttely olisi must. Aikaa sitten edesmenneessä Retretissä oli Edelfeltin näyttely, oli hyvä. Ja hih, olin melkein unohtanut Visulahden vahakabinetin, lapsena kerran käynyt. Olisi varmaan omanlainen elämys käydä siellä jälleen! Ja minustakin Indiana Jonesit on parhaita, uusi leffa pitää nähdä ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, miksi se kesä on niin lyhyt ettei ehdi tekemään kaikkea mitä haluaisi! Tänä kesänä lomailu jää lyhyemmäksi niin piti listata etukäteen mahdollisimman hyvin tavoitteet.. olen tyytyväinen jos nämä kaikki toteutuu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡