Blogini nimi muuttui ja muita kuulumisia

Mukavaa maaliskuun alkua! Pienen hiljaiselon jälkeen on aika valottaa syitä blogini kokemien muutoksien taustalta.


Hiihtolomareissumme Ouluun antoi sopivasti aikaa pohtia miten ratkaisen yhden monista blogiani riivaavista ongelmista: se ei millään tahdo löytyä hakukoneella. Hakemalla "Taijanomaista" löytyi ainoastaan toinen samanniminen, jo lopettanut blogi ja jokunen valokuvausportfolio ja artikkeli. Blogit.fi:n kautta blogiini toki löysi.

Search Consolen kautta ongelmaa hakiessani ja sivuni läpi uudelleenajoja pyytäessäni, palasin lopulta aina lähtöpisteeseen. Ilmeisesti riittää, että blogin nimi on sama ja muut samannimiset olivat paikalla ennen minua ja blogiani. Pitkän pohtimisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että taidan päästä helpommalla kun luovutan muiden aiemmin keksimän kivan otsikon osalta ja muutan blogin nimen sellaiseksi jota ei varmasti tule vastaan. Kovin kauas merille ei tarvinnut lähteä tähystelemään uutta otsikkoa, sillä Taijanomaistakin oli sanaleikki etunimestäni.

Löysimme viimeinkin Bakerikan pakastekeksitaikinan testaukseen! Ainakin tämä Salted Chocolate Chip oli herkkua, vaikka uutuudenriemusta seonneena unohdin ripotella paketin mukana tulleen sormisuolan oikeaoppisesti ennen uuniin laittoa.

Antaessa ajan vain kulua ja jatkaessani blogin säännöllistä päivittämistä, olisi se varmasti voinut aivan hyvin jatkaa alkuperäisellä nimelläänkin, mutta toisaalta tämä oli hyvä sysäys uskaltaa siirtyä käyttämään omaa nimeäni.

Olen joskus vihannut liian vaikeaa ja oudoksuttua nimeäni sydämeni pohjasta ja suunnitellut vaihtoa, mutta nykyään asenteeni on "nimi ei naista pahenna ellei nainen nimeä". Se on aiheuttanut lukemattomia huvittavia tilanteita, kun annan viimeistään kolmannen toistokerran jälkeen olla ja hyväksyn uuden identiteettini Tarjana, Teijana tai Tiia-Taijana. Olen sanakirjaesimerkki siitä rakkaasta lapsesta josta paljon puhutaan.

Hiihtoloman ohjelmistoon kuului makkaranpaistoa Kiimingin Koitelinkoskilla.

Paljon muutakin fiksattavaa löytyisi myös ulkoasustakin - en ole löytänyt vielä sitä täydellistä teemaa kaikkine ominaisuuksineen mitä haluaisin sivultani löytyvän. Ratkaistaan kuitenkin ongelma kerrallaan!


Miten sinun maaliskuusi on lähtenyt käyntiin?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Blogin nimi korjattu lukulistaan (piti noin sata kertaa katsoa että meni varmasti oikein) ^_^ Täällä maaliskuu on alkanut positiivisissa merkeissä, ihanaa että ihan just on kevät 🖤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua kiitos, mukava että viihdyt täällä! :) pitäisi itsekin tehdä tuollainen listaus, joku voisi löytää uutta luettavaa!

      Kiva kuulla että hyvin menee ja kyllä, sieltä se taas tulee - yhtäkkiä vain aurinko paistaa ja on lämmin!

      Poista
  2. Jos kerta aikaisempi samanniminen löytyi, niin varmaan ihan kiva pitää ihan omannimistä blogia..? Kaunis nimi sinulla: Taija-Tiia. Itsellä kun aina ollut sata kaimaa niin koulussa kuin harrastuksissa, niin erikoisempi nimi olisi ollut paljon mieleisempi! Ainakin silloin aikoinaan. Nyt olen jo tyytynyt kohtalooni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloittaessa en miettinyt asiaa sen kummemmin - vuosikymmen sitten joka toinen blogi oli My Life tai Etunimi-Toinen nimi ja kaimoja oli monella pilvinpimein. Olen vasta alkanut hyödyntämään uniikkia nimeäni kun ennen peittelin sitä ja esittelin itseni aina Taijana. Kiitos paljon kehusta <3

      Poista
  3. Siulla on kyllä persoonallinen nimi! <3 Mie kans joskus aikoinaan mietin blogin nimeä ja sen muuttamista, koska tekstit ovat pelkästään suomeksi. Päädyin kuitenkin pitämään saman vanhan nimen, joka on ollut sieltä ihan alusta asti, 2010- vuodesta. Joskus ärsytti ihan sikana, kun blogeilla oli se nimenvaihto- buumi, niin monta blogia hävisi kokonaan lukulistalta kun blogia, eikä sen kirjoittajaa enää löytynyt millään. :D Varsinkin jos ko. bloggari oli vaihtanut myös blogin osoitteen, niin ihan mahdoton etsiä. Siun nimenvaihdos on iisi, kun aiempikin nimi liittyi siun omaan nimeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 :) Muistan tuon nimenvaihtorumban, itsekin vaihtelin ja muutin osoitetta, ja aloitin kokonaan uutta ja sitten ihmettelin missä kaikki lukijat ja kommentoijat... en olisi tätä kauemmas lähtenytkään muuttamaan blogin nimeä ja siinä saa olla nyt niin kauan kuin kirjoitusintoa löytyy!

      Onneksi sä et oo muuttanut blogin nimeä - sillä tosiaan löysin perille vuosienkin päästä kun etsin lukemiani blogeja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡