PELATTU: Assassin's Creed Origins (2017)

Tällä kertaa hyppäsin uuteen salamurhaajaseikkailuun pyramidien maahan.




Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Genre: toiminta, seikkailu
Saatavilla: PC, PS4, Xbox One
Ikäraja: 18 (väkivalta)


Pelisarjan kymmenes osa sijoittuu muinaiseen Egyptiin sphinxeineen, muumioineen sekä tietenkin hallitsijoineen ja juonittelevine vallanhavittelijoineen. Tämä aihealue historiassa ei ole kuulunut niihin suurimpiin suosikkeihini, joten peli jäi ikään kuin piiloon kaksi vuotta aiemmin ilmestyneen, teollistumisen ajan Lontoon Syndicaten sekä seuraavana vuonna ilmestyneen antiikin Kreikkaan sijoittuvan Odysseyn väliin. Viimeinkin oli aika tarttua tähän monesta suunnasta kehuttuun peliin.

Pelissä palataan assassiiniveljeskunnan juurille, ja nähdään ensimmäinen versio salamurhaveitsestä joka on olennainen osa jokaista pelisarjan peliä.


Pelin päähahmona on Bayek, "Medjay" eli faaraoiden suojelija. Hänellä on apunaan koulutettu haukka Senu, jonka avulla voi tutkailla etäämmältä vihollisten liikkeitä sekä etsiä piilotettuja esineitä ja sisäänkäyntejä.

Bayekin rinnalla nähdään välillä hänen vaimonsa Aya. Heillä on yhteisiä suunnitelmia Egyptin tulevaisuuden suhteen, ja pelissä pääsee välillä pelaamaan myös Ayalla.



Pelisarja on tunnettu kauniista maisemistaan ja valtavista avoimista maailmoista joissa riittää tekemistä ja näkemistä. Sivutehtävien määrä on laaja minne ikinä vaeltaakaan. Kuten muissakin osissa, myös tässä pelissä suurinosa tehtävistä on "mene ja nouda" tai "etsi ja tapa" -tyyppisiä. Moni tehtävä on mahdollista suorittaa eri tavoilla, eikä täysin piilossa pysyminen edes salamurhaamisoperaatiossa ole ehdoton vaatimus. Allekirjoittanut päätyi jahtaamaan takaa monia kohteitaan miekalla kutitellen - todella amatöörimäistä meininkiä mutta tehtävä suoritettu!


Tutustun aina pelin alussa hyvin mitä perk tree eli "taitopuu" tarjoaa. Perinteinen kolmijako - melee, ranged ja pelin luonteeseen sopivia taitoja hiiviskelystä erilaisiin apuvälineisiin. Pelin edetessä huomasin hyödyllisimmiksi Warrior -haaran taidot, sillä perinteistä miekkataistelua oli tässä pelissä paljon - pelaaja pääsee kokeilemaan taitojaan myös areenoille.


Pelisarjan peleissä on vilahdellut useita historiankirjojen sivuilta tuttuja henkilöitä. Tässä pelissä tarinassa oli mukana kukapa muukaan kuin Cleopatra.



PROS
+ yksityiskohtainen, upea maailma
+ sulava liikkuminen, taistelumekaniikka
+ runsaasti sivutehtäviä ja tekemistä minne ikinä menikin

CONS
- tehtävissä ei ollut juuri haastetta, läpijuoksu


Summa summarum: Pelisarjan faneille se on vain uusi, viihdyttävä tarina historiankirjan sivuilla. Pelisarjaa aiemmin pelaamattomille se voi olla porttipeli salamurhaajien maailmaan, sillä tämä on helposti lähestyttävä seikkailu.


★★★★☆
★ en voi suositella ★ ei kyllä täyden hinnan arvoinen ★ voin suositella, mutta tuskin pelaan uudestaan ★ suosittelen lämpimästi ★ voimakas suositus, täyden hinnan arvoinen, tulen pelaamaan uudestaankin


Saatat tykätä myös näistä

Kommentit