Taijanomainen joulukalenteri #9 🎁 Pekoni-joulutortut

Miltä kuulostaisi suolainen joulutorttu? Entä oikein kunnolla suolainen, nimittäin pekonilla maustettu? Nämä veivät kielen mennessään ja katosivat aika nopeasti.
Pekoni-joulutortut 10 kpl:

lehtitaikinaa (500g)
kananmuna voiteluun
pekonia (150g)
pieni sipuli
juustoraastetta (100g)
tuorejuustoa (200g)

Sipuliksi käy sekä kelta- että punasipuli, tai miksei vaikka molempia. Juustoraasteella voi muokata makumaailmaa, käytin itse näissä Polar-juustoa jolla sai hieman lisää makua. Valitse tuorejuusto oman maun mukaan, kokeilisin itse seuraavaksi vaikkapa paprikaa tai valkosipulia.


Aloitetaan pekonin ja sipulin paistamisesta. Jotta tuorejuusto ei muuttuisi keitoksi lämmön vuoksi, annetaan paistosten jäähtyä hyvä tovi ennen yhdistämistä. Tässä välissä on siis hyvä sulatella ja leikkailla taikinalevyt valmiiksi.
Taivutettujen "siipien" alle laitetaan juustoraastetta, oman maun mukaan niin paljon kuin maha kestää. Voidellaan tortut kananmunalla ja eikun uuniin. Pekonisipuli-hässäkkä on varmasti tässä vaiheessa jo jäähtynyt hyvin, joten on aika yhdistää siihen tuorejuusto.

Kun tortut saadaan uunista ulos, kannattaa napata ne erilliselle astialle ja odottaa muutama minuutti jäähtymistä, ja sitten lusikoida pekonitäytettä. Parhaimmillaan nämä tortut ovat lämpiminä, mutta varoituksena, liian kuumalle tortulle levitettynä täyte valahtaa äkkiä sormille ja rinnuksille.
Maistuisiko sinulle pekoni-joulutorttu?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Tänä vuonna näitä suolaisia versioita on näkynyt paljon enemmän somessa! Hyvä juttu, pakko kokeilla itsekin, kun makeat eivät oikein uppoa. 😍 Taidan napata reseptin talteen. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, viime jouluna tein lohitorttuja ja sen jälkeen olen kaivannut enemmän suolaista. Nämä katosi meillä ainakin tosi nopeasti, kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡