päiväys:
Kouvola
museo
Poikilo-museot
taidenäyttely
Tällä kertaa aivan kotikulmilla oli tarjolla upea kokoelma taideaarteita. Kouvolan Poikilossa on nimittäin meneillään Ainainen kesä -taidenäyttely tämän kuun loppupuolelle asti, ja otsikkonsa mukaisesti luvassa on tietenkin kesäisiä teoksia. Näyttelyn esittelyssä Poikilon kotisivuilla oli melkoinen lista nimekkäitä taiteilijoita, kuten Eero Järnefelt, Hugo Simberg ja Hjalmar Munsterhjelm. Teokset on lainattu Hämeenlinnan ja Lappeenrannan taidemuseoista, ja ne kuuluvat Viipurin Taiteenystävien yhdistykselle. Lue lisää näyttelystä täältä ! Suomen kesä on tunnetusti lyhyt mutta sitäkin kauniimpi. Maalaismaisema on hyvin suomalainen näky, ja sen rauhallisuus huokuttelee luokseen kaupungistumisen jälkeenkin. Meillä on runsaasti teoksia ja kuvauksia luonnosta sekä tavallisten ihmisten elämästä, mikä on oman kansansa historiasta kiinnostuneelle korvaamattoman arvokasta oppimateriaalia. Yksi tunnetuimmista teoksista näyttelyssä on tämä Eero Järnefeltin Heinäkuun päivä -teos (1891, öljy kan...
- Hae linkki
- X
- Sähköposti
- Muut sovellukset
On aina ilo tulla tänne sinun blogin puolelle lueskelemaan kivoja, inspiroivia postauksiasi!
VastaaPoistaOlen samaa mieltä bloggaamiseen liittyvien ajatustesi kanssa. Ei voi liikaa miettiä mitä muut ovat mieltä.
Omat postaukset syntyvät usein hetken mielijohteesta ja harvoin on luonnoksia odottelemassa. Se olisikin ihanaa, että olisi juttuaiheita odottelemassa. Tässä asiassa pitäisi kyllä ryhdistäytyä.
Kiitos paljon, ja samoin! :) silloin vasta tuntuu pääsevän vauhtiin kun karistaa turhat epävarmuudet. Mutta mitä ihmettä, sun postaukset on aina niin huolellisia että olisin veikannut että suunnittelet niitä kauan :O vautsi, toimii!
Poista"Muina hemuleina" :DD Tämä sama tunne oli joka kerta, kun luokan kanssa tehtiin kasvikierroksia ja siellä tutkittiin puita, pensaita yms. Niitä haisteltiin, tunnusteltiin ja tutkittiin koko rahan edestä! Sama myös silloin, kun kasvitunnistustentit oli ulkona. Ryhmä käveli letkassa (moni varmaan aika vakavina) mystisten kansioiden kanssa, jotkut ohikulkijat kyseli, että mitä tehdään. Bussipysäkillä odottavat katseli tuossa alkutalvella, kun kahlattiin hangessa ja yritettiin olla liukastumatta, kun oli talvitunnistustentti, tarjottiin siis viihdettä :D
VastaaPoistaVain suurennuslasi puuttui kun kyykin menemään :D kuulostaa kivalta kierrokselta! Ohikulkijat ovat varmaan olleet kysymysmerkkeinä, varsinkin talvella jos ihmettelee mitä hangen alta löytyy!
PoistaTaidan olla yksi niistä lukijoista, jotka käyvät säännöllisen epäsäännöllisesti kommentoimassa tällä sun palstalla.
VastaaPoistaKuvaamisesta puheen ollen, aivan totta, kaduttaa hirvittävästi, ettei kuvannut jotain hetkejä. Nykyään itsekin kuvaan kaiken mahdollisen (puhelimella tosin, kun en omista tällä hetkellä kameraa) ja se on varsin kiva, että sellainen on mahdollista. Pitkälle yli kolmekymppiseksi asti raahasin kameran joka paikkaan mukaan, silloin mulla oli oikein kaksi laitetta: taskukokoinen ja kunnon analoginen ja sitten digitaalinen kapine eri objektiiveineen. Silloin 2000-luvun alussa puhelimen kameralla ei saanut juuri mitään kunnollista otosta aikaiseksi. Kaunis hetki, vaikkapa pullakahvin muodossa, on sekin tallentamisen väärti.
Kirjoitan myös kaiken ylös: ihmismuisti pettää helposti. Kirjoittaminen on myös oiva tapa jäsentää ja selventää ajatuksiaan. Ja niin se onkin, bloggaaminen auttaa pysähtymään ja oppimaan arvostamaan hetkeämme, vaikka näin kesken arkea.
Ja niin totta sekin, että aina löytyy joku, ketä ei miellytä. Niitä pitääkin jättää omaan arvoonsa surutta.
Kysymyksiisi ei varmaan ole ainoaa oikeaa vastausta ja jokainen bloggaaja lähtee eri kohdasta liikkeelle. Itselleni inspiraationa voi olla mikä vain: kuva, sana, hetki, tunnelma, tunne tai toisen bloggaajan kirjoitus. Perfektionismista olen itsekin kärsinyt koko elämäni ja yritän päästä siitä eroon, koska muuten mikään ei koskaan tule valmiiksi. Luonnoksia minulla on paljon, mutta ne tuppaavat usein jäämään luonnoksiksi ikiajaksi. Joskus postaus valmistuu joutuisasti ja joskus ei sitten millään.
Mukava aina vaihtaa ajatuksia kommenttiosioissa :) minullakin oli Canonin Ixus mukana joka paikassa ennen kunnollisia älypuhelimia, ja ai että se oli kätevä ottaa festareille ja puistoreissulle mukaan. Yllättävän paljon iloa niistä ihan tavallisista maisemakuvistakin saa tänä päivänä, joten kyllä kannattaa aina näpsiä kuvia! Muisti ei välttämättä riitä oliko puistossa huvimaja vai leikkipuisto ennen mutta kuvat kertovat.
PoistaNiin samaa mieltä, jos on liian täydellisyyden tavoittelija niin mikään ei tule koskaan valmiiksi. Pienikin edistys tuntuu joskus suurelta kun tunnistaa luonteestaan kuinka paljon se vaatii päästää irti siitä loputtomasta hiomisesta :) minullakin on niitä ikiluonnoksia paaaljon tuolla seassa, mutta koska niistäkin voi joskus kehkeytyä jotain, niin annetaan niiden ässehtiä nyt siellä toistaiseksi! Ei voi koskaan tietää mistä arkisesta asiasta löytää jotain mielenkiintoista vuosien päästä.
Hyvää pohdintaa ja sain vinkkejä blogin kirjoittamisesta. Kirjoitan yhden yhdistyksen monen kirjoittajan historia-aiheiseen blogiin epäsäännöllisesti tekstejä. Kirjoitan ensin tekstiä ja jossain vaiheessa kirjoittamista etsin kuvituksen vapaasti käytettävissä olevista kuvista. Ammennan ideoita omista kiinnostuksen kohteista ja joskus ajankohtaisistakin asioista. Tavallisesti kirjoitan yhden tekstin kerrallaan.
VastaaPoistaHaluaisin joskus aloittaa oman blogin kirjoittamisen, joka pohjautuisi luontoaiheisiin. Kirjoitan kuvallisista ja kuvattomista tilanteista ylös vihkoon, jossa ois paljon tekstiaihioita. Ehkäpä jonain päivänä uskaltaudun aloittamaan blogin. Oma blogi kiinnostaisi myös siksi, kun yhdistyksen blogi on toimitettu, niin siinä ei pysty toteuttamaan omaa kirjoitustyyliä samalla tavalla kuin omassa blogissa.
Lähettelen tosin luontokuvia enemmän ja vähemmän yhden nettilehden havaintokirjaan, jos ne vaikkapa innostaisi muitakii kuvailemaan ja kiinittämään huomiota luonnon tapahtumiin. Joskus kirjoitan kuvatekstiksi lyhyen kuvauksen tapahtumasta.
-Jenna
Mahtava kuulla että tykkäsit postauksesta! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta tuo historia-aiheiden kirjoittelu :) linkkaa ihmeessä jos haluat, tiedän että minun lisäkseni monia muitakin kiinnostaisi lukea!
PoistaEhdottomasti omaa blogia pystyyn myös! Saa todellakin toteuttaa juuri sitä omaa juttua ja tyyliä. Kun blogin kanssa pääsee vauhtiin niin se on menoa sitten. Täältä tulee heti lukija! :)
Kiitos! :)
PoistaTässäpä yhdistyksen blogin osoite: https://www.pk-historiallinenyhdistys.com/blogi
-Jenna
Oi miten mielenkiintoisia tekstejä! Pitää tutustua kunnolla ajan kanssa :) kiitos kun vinkkasit ja linkkasit!
PoistaIhana tää postaus ja samaistun niiiiiin moneen kohtaan, että et uskokaan. <3 Bloggaaminen on aivan ihana harrastus ja se antaa niin paljon. Samalla kirjoitustaito, kuvaustaidot ja ideointi kehittyvät, sekä pysyvät yllä. Se on todella tärkeä juttu! ^^ Vastauksia siun kysymyksiin:
VastaaPoistaSyntyykö teksti ensin, vai inspiroivatko kuvat kirjoittamaan? - Sekä että, tämä riippuu ihan aiheesta ja siitä, sopivatko kuvat siihen. Toisinaan en jaksa välittää, että sopiiko vai ei, vaan käytän niitä kuvia mitä minulla on. Tästä hyvänä esimerkkinä uusin postaus, sillä en saanut yksin otettua kaukosäätimen kanssa sellaisia kuvia mitä mielikuvissa oli, joten oli pakko laittaa osa kuvista, mitkä otin asupostausta varten. Haluaisin löytää enemmän kuvauskavereita täältä Itä- Suomesta! ^^
Mistä aiheita ammennetaan? - Miulla on lista lukijoiden toiveista ja käytän yhtä sivustoa etsiessäni aiheita, josta löytyy tällä hetkellä haetuimmat sisällöt kussakin kanavassa. Siitä on helppo lähteä jatkojalostamaan aiheita ja sellaisia hakutermejä, joita suomalaiset hakevat tällä hetkellä. :) Joskus sparrailen kaverin tai tekoälyn kanssa erilaisia aiheita, esimerkiksi tekoäly antaa sulle vaikka 50 eri ideaa tiettyyn teemaan jne. Niitä on helppo sit syventää, valita omaan blogiin sopivat ja ajankohtaiset aiheet. Ystäviltä saa myös hyviä ideoita! Tsekkaan säännöllisesti mitkä postaukset ovat olleet esim. kuukauden suosituimpia, niin niitä postauksia on hyvä editoida tai kirjoittaa aiheesta uudelleen vähän eri vinkkelistä.
Kuinka monta luonnosta muilla on yleensä odottelemassa? - Tällä hetkellä varmaan noin 30-40 luonnosta. Voisi olla enemmänkin. Osa on valmiita, osa kesken ja osa vasta aloitettuja muutamalla ranskalaisella viivalla.
Entä kärsivätkö muutkin samasta täydellisyyden tavoittelusta kuin minäkin? - Kyllä vain! Välillä ärsyttää, kun hion, hion ja hion, ja silti tuntuu, että postaus ei ole tarpeeksi hyvä. Tai valmis. Esimerkiksi tuon uusimman postauksen kanssa tuntui siltä, mut julkaisin nyt kuitenkin, vaikka se tuntui keskeneräiseltä. :D Aina toisinaan mietin, että olenko liian avoin, mut puoliso aina muistuttaa, että entäs sitten jos oletkin ja muut samaistuvat teksteihin. Että onko sillä väliä, mitä muut ajattelevat? Niinpä, ei ole. :)
Ihana kuulla <3 ja mahtava lukea sun ajatuksia!
PoistaEn olekaan vielä osannut ottaa tekoälyä tai tilastoja kaveriksi vaikka tulee pistettyä merkille ajankohtaisena pinnalla olevia aiheita. Kuulostaa hyvältä tavalta lähestyä vaikka ihan uusia teemoja! Itse ainakin pidän uusiin asioihin tutustumisesta ja lähden mielellään vaikka ihan nollasta liikenteeseen, ja kerään ja omaksun sitkeästi tietoa. Pitää laittaa tekoäly keksimään joku postausaihe joka on todella kaukana blogin muista teemoista :D haastetta vähän...
Voin niin samaistua tuohon että ei vaikka kuinka vääntää niin tuntuu ettei saa valmista. Pitää antaa hautua välillä muutaman päivän tai kuukaudenkin, ja palata tuorein näkökulmin takaisin aiheen pariin. Joskus se tärkein lenkki, joka nivoo koko postauksen yhteen, kävelee vastaan yllättäen ja tadaa postaus on valmis!