Euroviisuista bongattuja artisteja

Huomenna se alkaa taas, Euroviisut! Tykkään itse tosin aina jättää semifinaalit katsomatta jotta finaalissa näkee sitten ensimmäistä kertaa sinne päässeet esitykset. Muutenkin pyrin välttämään 'spoilereita' eli harvemmin kuuntelen muita kuin Suomen edustuskappaleen ennakkoon.

Olen katsonut viisuja lähes joka vuosi Lordin voitosta asti ja näiden vuosien varrelta on jäänyt mieleen muutamia esiintyjiä, joiden tuotantoon olen halunnut tutustua enemmänkin. Olen listannut tähän Euroviisu-kappaleen josta homma lähti, sekä muualta tuotannosta sen oman lempparini.



Koza Mostra

 

Tämä hilpeä kreikkalaisporukka valloitti minut vuonna 2013. En osaa kreikkaa kuin sen verran että osaan kohteliaasti tilata ruokaa ravintolassa, mutta meininki vei mennessään. Rakastan klassisia soittimia ja niitähän riittää!

 

Bändi esittää kappaleitaan tosiaan osittain kreikaksi, osittain englanniksi. Requiem ja erityisesti sen tunteita herättävä musiikkivideo teki vaikutuksen ensinäkemältä ja nousi heti suosikikseni.



Marco Mengoni

 

Samana vuonna kuin Koza Mostra esiintyi, Italiaa edusti Marco Mengoni, vuoden 2009 X-Factoryn voittaja. En vieläkään ymmärrä miten onnistuin ohittamaan Mengonin silloin vaikka olin jo useamman vuoden opiskellut italiaa ja olin aina innoissani Italian edustajista. Ehkä biisi oli silloiseen makuuni liian ballaadi? Nykyään L'essenziale raikaa autossa kun kukaan ei ole kuulemassa.

 

Löysin Mengonin tuotannon myöhemmin Youtuben kautta kun laulajan nimi kuulosti tutulta; Guerriero oli ensimmäinen kappale ja se oli menoa se. Biisejä kuuntelemalla ja kääntämällä olen oppinut italiaa kuin huomaamatta. Ja btw, hän edustaa tänä vuonna uudestaan Italiaa!



Il Volo

 

Grande Amore vei sydämeni vuonna 2015. Finaalin viimeisenä esiintynyt italialainen pop-oopperatrio Il Volo olisi ansainnut kyllä voiton yleisön äänimäärästä päätellen mutta tuomariston äänet päättivät toisin.



En ole vielä päässyt trion konserttiin, mutta onnistuin Rooman reissulla bongaamaan heidät; odotellessani edellämainitun Marco Mengonin keikan alkamista, kiinnitin huomiota vip-aitioon johon ihmiset osoittelivat ja kääntelivät kameroitaan. Hauskin asia tapahtui kun joku iäkkäämpi italialaispariskunta vieressäni kysyi minulta että keitä nuo miehet oikein ovat.



Jää nähtäväksi mitä tämän vuodet viisut tuovat tullessaan; jos löytyisi taas uusia artisteja joiden tuotantoon haluaa tutustua enemmänkin!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit