Kesäloma Roadtrip 3/3

Roadtrippimme edelliset osat löytyvät täältä ja täältä


Visulahden camping-alueella herättyämme suuntasimme aamupalaa tekemään. Pääsimme syönnin jälkeen nauttimaan yhdestä kesän suosikkivitsauksesta - huomasimme ennen auton oven aukaisua, että sinne oli livahtanut ampiainen. Sehän täytyi ehdottomasti häätää ulos ennen kuin lähdemme siirtämään autoa. Hätistelimme sitä kohti avonaisia ovia mutta tietenkin silloin yksi paarmakin päätti tutustua kulkupeliimme. Ulkopuolisen silmin tilanne näytti varmasti huvittavalta ja vähän epätoivoiseltakin, mutta saimme lopulta nämä salamatkustajat ulos kivuttomasti.

Nautittuamme leirintäalueen kahvilassa jäätelökahvit lähdimme jonottamaan sinne surullisen kuuluisaan vahakabinettiin:
Edellisestä vierailukerrastani oli vierähtänyt reilu vuosikymmen, mutta en huomannut juuri muutoksia paikassa. Tomi ei ollut vielä käynyt tässä kulttuurikohteessa ja siksi se valikoitui listallemme.


Lyhyen ajomatkan päästä löytyi myös Pursialan hiidenkirnu. Autolta oli parin minuutin kävely paikalle. Korkeanpaikankammoisena vähän hirvitti ottaa kuvia.


Viimeinen vierailukohteemme roadtripillä oli Sodan ja rauhan keskus Muisti.


Tässä rakennuksessa toimi Puolustusvoimien päämaja sotien aikana. Esineistöä, runsas valikoima valokuvia, tarinoita aikalaisilta sekä itse Mannerheimin työhuone.

Hyvin mielenkiintoinen, hieman pelottavakin kokemus oli käydä VR-lasien kautta ihmettelemässä sotatanteretta vartiopaikan poterosta käsin:


Ensin seurattiin mäeltä tykistön piiskausta, sitten jalkaväen rynnäkköä. Seikkailuni päättyi ilmeisesti pääosumaan kesken panssarivaunun ihmettelyn.




Tämä Alexander Reichsteinin taideteos teki vaikutuksen ja jäi mieleen:

Olen vieraillut lukemattomissa kotimaisissa ja ulkomaisissakin sotamuseoissa, ja tämä siirtyi kyllä listallani kärkisijoille. Miljöö henki menneisyyttä ja nykyteknologian sujuva käyttö toi koskettavat tarinat ja ihmiskohtalot esille kuvien ja videoiden muodossa. Suosittelen tutustumaan ja varaamaan ennen kaikkea aikaa koko kierroksen läpikäymiseen!


Pitkälle kotimatkalle lähdettiin museon jälkeen. 
Oli oikein virkistävä reissu vaikka kilometrejä kertyi. Milloin ja minnehän seuraavaksi?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Hih, Visulahden vahakabinetti on kyllä aika klassikko. Onhan täällä kotimaassa vaikka ja mitä nähtävää. Pitäisi todellakin roadtrip toteuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tekemistä ja näkemistä piisaa kun alkaa selaamaan karttaa, oikeastaan niin ne parhaat yllättäjät saattaa löytyä :D tämä hiidenkirnukin oli extempore-mutka kun Tomi mainitsi että olisi siistiä nähdä sellainen ja sitten nopealla googlauksella tämä yksilö löytyi reitin varrelta.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡