PELATTU: Far Cry 4 (2014)

On aika palata peliesittelyiden ja -arvosteluiden maailmaan!


Far Cry -pelisarjan neljäs osa sijoittuu Himalajan vuoriston maisemiin. Kyrat on kuvitteellinen alue, mutta siinä on paljon yhtäläisyyksiä esimerkiksi Nepaliin.

kuva täältä: https://store.steampowered.com/app/298110/Far_Cry_4/

Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Genre: FPS
Saatavilla: PS3, PS4, Windows, Xbox 360, Xbox One


Tuttu kuvio: joku psykopaatti on ottanut vallan itselleen ja alueen asukkaat koittavat taistella uutta systeemiä vastaan. Pelihahmosi on Ajay Ghale, joka on tullut Kyratiin sirottelemaan äitinsä tuhkat - ja juuri sinä olet se joka voi auttaa ihmisiä tätä tyranniaa vastaan.

Olen itse pelannut pelisarjan viidennen osan läpi useasti sekä co-opina että soolona, ja aloittanut alueiden tutkimista hieman Far Cry 3:ssa ja Primalissa, ja tämä peli ei ole kyllä pettymys jos on tykännyt niistä.

Olin tosin kuullut, että tässä pelissä olisi myös co-op kuten viitosessa, ja pettymys oli suuri kun totuus paljastui. Yhdessä voi toki pelata, mutta ei tarinaa eteenpäin. Uudet paikat ja fast travel -spotit jäävät vain ja ainoastaan hostin tallennukseen.


Maisemat vuoristossa ovat upeat. Aloitin tämän pelin pelaamisen entisellä koneellani ja voi juku miten hienolta se näytti nyt tällä uudella!
Kätevin tapa liikkua paikasta toiseen fast travelin lisäksi on liitää tällaisella varjolla tai omalla liitopuvulla, tai sitten lentää. Ylijäämäosista rakennettu helikopteri oli paras kulkuväline vaikka liian korkealle nouseminen aiheutti rusinoita rasauttelevan hälytyksen.
 
XP:tä keräämällä saa skill pointseja (kuvassa keltaisella ympyrällä 31) ja niitä käyttämällä voi unlockata uusia taitoja tästä puusta. Loppua kohden huomasin että pisteitä olisi kyllä reilusti avaamaan ehkä loputkin mutta en ollut suorittanut juurikaan sivuhaasteita tai minipelejä.

Kerättävää, näkemistä ja kokemista tässä pelissä kyllä piisasi ja tarinan läpipelauksen jälkeen jäi monta aluetta kartalta vielä pimentoon.


PROS
+ mielenkiintoinen tarina
+ kauniit maisemat ja autenttinen tunnelma

CONS
- co-op ei ulottunut tarinaan

★★★
★ en voi suositella ★ ei kyllä täyden hinnan arvoinen ★ voin suositella, mutta tuskin pelaan uudestaan ★ suosittelen lämpimästi ★ voimakas suositus, täyden hinnan arvoinen, tulen pelaamaan uudestaankin


Saatat tykätä myös näistä

Kommentit