Voiko bändipaitaa käyttää vaikkei kuuntelisi bändin musiikkia?

huppari H&M t-paita H&M housut H&M vyö H&M

Hupparin olen saanut vuosia, vuosia sitten joululahjaksi. Erittäin onnistunut pehmeä paketti. Rakastan huppareita, rakastan ruutuflanellipaitoja - mitä jos ne yhdistettäisiin?!

Mustien farkkujen ja housujen suurkuluttajana vaatekaappini "väripilkku" ovat olleet yleensä erilaiset harmaat housut - todella vaaleista lähes mustiin, kulutetun näköisiin yksilöihin.

Joissakin asioissa olisi parempi olla menemättä sieltä missä aita ja hinta on matalin. Tämä keinonahkainen vyö on alkanut pikkuhiljaa hajota, onneksi enemmän sisäpuolelta joten armonaikaa on vielä.


Sitten vuorossa tämän postauksen aiheen innoittaja: Def Leppard -printtinen paita löytyi taannoiselta Helsingin reissulta. Tavoitteenanihan oli välttää shoppailemasta kovin paljoa, koska ostoksia piti raahata lähtöpäivänä pitkin keskustaa ja sieltä junaan. Tämän paidan ohi en vain voinut kävellä - aikoinaan Def Leppard oli nimittäin heti Eppu Normaalin jälkeen suosikkibändini. Jos olisin saanut 14-vuotiaana ottaa tatuoinnin, koristaisi käsivarttani tällä hetkellä valtava logo.
 

Bändipaidat ovat olleet olennainen osa pukeutumistani yläasteelta asti. Äidiltä anastetusta Eppu Normaali -paidasta aloitin urani, ja ruinasin sitten itselleni muun muassa Led Zeppelinin, Bad Religionin ja Ramonesin paidat.

Olen pitänyt aina tärkeänä, että ymmärrän mitä viestin pukeutumisellani - jos paidassani on vaikka sitaatti tai kannanotto, olen sitä mieltä enkä pukeudu siihen vain koska se on esteettisesti miellyttävä. Olin peruskoulussa kiusattu; jouduin jatkuvasti perustelemaan tekemisiäni ja olemistani. Jouduin siis kuuntelemaan sekä haukkuja musiikkimakuani kohtaan että tulin kyseenalaistetuksi että kuuntelenko muka oikeasti niitä bändejä joiden paitaa kannan ylläni.


"Nimeä kolme ekaa albumia!"
"Milloin bändi perustettiin?"
"Mikä on rumpalin äidin tyttönimi?!"


Bändipaitojen ilmestyttyä ryminällä pikamuotiliikkeiden hyllyille ja sieltä kaduille, voimistuivat myös soraäänet. Täytyy myöntää, itsekin tuli hörähdettyä meemisivustolla Nirvana-paitaisten "Kurt Cobain, who?" -ihmettelylle, ja kauhistelin niitä puoliksileikeltyjä paitoja ja väärinkirjoitettuja tekstejä - siitä yhdestä Lynard Skynard -paidasta näen vielä tänäkin päivänä painajaisia. En kuitenkaan missään nimessä hyökkäisi kenenkään kimppuun ja vaatisi perusteluja hänen vaatevalinnoilleen. Minullakin on useita musiikkimaailmaan liittyviä tatuointeja vaikka en ole vaivautunut opettelemaan albumeiden äänitysstudioiden sijainteja tai kenenkään syntymävuosia ulkoa.


Ainoa harmitus toisen "feikistä" bändipaidasta tulisi itselleni tilanteessa, jossa aloitan siitä innoissani keskustelun kun luulen löytäneeni kanssafanin luonnosta. Mutta elä ja anna muiden elää!


Käytätkö sinä bändipaitoja? Näkyykö musiikkimakusi pukeutumisessa?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Hyvin samoja juttuja ollut vakiona omassa vaatekaapissa ainakin 10 vuotta. Mukavat hupparit ja ruudulliset flaneelipaidat aivan ihania! Joskus mulla itsellänikin oli sellainen missä molemmat yhdistyi. Se jäi harmillisesti sitten pieneksi ☹️

    Ite miettinyt samaa... en pitäisi mitään paitoja jos en tietäisi/tykkäisi niiden "sanomasta", mutta jos törmään johonkuhun jolla on bändipaita, en vedä mitään kuulustelua. En välittäisi siitä onko joku ns. oikea fani.

    Huoh yläaste ja koulukiusaaminen. Siihenkin samaistun niin vahvasti. Silloista tyyliäni arvosteltiin hyvin rankasti ja olin muunmuassa saatananpalvoja muiden mielestä sen takia 😂 En kuitenkaan muista, että kukaan olisi tentannut Led Zeppelin aiheisia kysymyksiä, koska mulla oli niiden bändipaita. Sitäkin paitaa kaipailen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, pitää toivoa että tällaisia ilmestyy vielä kauppoihin :( haluaisin itse myös lisää värivaihtoehtoja!

      Juurikin näin, tuo kuulustelun pitäminen on todella naurettavaa. Haha, Led Zeppeliinistä en itsekään saanut kysymyksiä, mutta taisi johtua siitä että ko. kiusaajat ei tienneet bändistä mitään itse. Enemmän sai pommitusta Metallicasta ja Nirvanasta - kai se otti joidenkin sieluun kun tykkäsin samasta musiikista kuin he ja halusivat "todistaa mut feikiksi".

      Käsi ylhäällä, saatananpalvojaksi nimitelty täällä myös :D

      Poista
  2. Jaa-a, taitaahan nuo ihmiset käyttää bändipaitoja siten, että hyvä jos tietävät onko bändi vielä voimissaan vai ei. Mutta itseäni se ei tietenkään haittaa, koska en tiedä miksi ei voisi paitaa pukea ylleen kevyemmin perusteluin 😬

    Nuorena löytyi itseltä muistaakseni Metallican ja Bad Religionin paidat. Siihen aikaan nyt arvosteltiin kaikkea ja aina oli väärät vaatteet päällä jonkun mielestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, eihän se ole muilta pois vaikka pitäisi bändipaitaa vaikka ei kuuntelisi musiikkia ollenkaan!

      Ikävä kuulla kun sama ilmiö toistuu vuodesta ja paikasta toiseen - aina on joku arvostelemassa toisten tekemisiä :( bändipaitojen osalta on helppo tarttuakin toisen pukeutumiseen jos tarkoitus on loukata.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡