Minä-viikonloppu

Tämä viikonloppu tuli vietettyä yksin. Täältä Kouvolasta en tunne ketään muita kuin Tomin joten jos hän on poissa, olen omillani. Tosin juuri ennen tämän postauksen julkaisua selvisi, että eräs tuttavani videopelipiireistä asuu täällä! Miten ihmiset hankkivat uusia kavereita aikuisena uudelta paikkakunnalta, jos ei lähde opiskelemaan tai muuta vaikka solukämppään? Joskus mielessä kävi liittyä Facebookin kaveriryhmiin, mutta olen kuullut niistä myös paljon huonoa: limaiset äijät koittavat saalistaa sieltä jotain ihan muuta seuraa. Koskaan ei tiedä millaisiin tapauksiin saattaa törmätä ja saada itselleen jopa vaarallisen riesan.

Onneksi olen yksinkin viihtyvää sorttia. Olen asunut monta vuotta yksikseni ennen Tomin kanssa yhteenmuuttoa, ja keksin hyvin tekemistä yksinkin. Tämän viikonlopun aktiviteeteissa olivatkin sellaisia mitkä eivät kuulu Tomin suosikkipuuhiin: kirpparilla kiertely ja kauppakeskuksessa shoppailu.



Heräsin lauantaiaamuna vähän ennen kymmentä, mikä tuntui kauhean myöhäiseltä. En halunnut tuhlata aikaa nukkumiseen, jotta ehtisin tekemään kaiken mitä olin suunnitellutkin. Meikkasin ja puin, sekä söin ison aamupalan, sillä listallani oli ensimmäisenä kirppiksen kiertely. Olen tykästynyt Second Hand Ihana Kirppikseen, josta kirjoittelin aiemmin täällä.

Tykkään eniten tällaisista pöydistä jotka näyttävät siltä kuin niihin olisi vain dumpattu jonkun autotallin sisältö. Koskaan ei tiedä mitä aarteita löytää - edullisestikin, koska joskus tavarasta halutaan vain nopeasti eroon tai sen oikeaa arvoa ei tiedetä.


Tällä kertaa mukaani lähti se kauan etsimäni musta laukku, vino pino Demi-lehtiä ainakin vuosilta 2016-2017 sekä Gina Tricotin printtipaita:


Aivan muutama päivä sitten mietin, miten olisi mukavaa pitkästä aikaa tilata ja lukea aikakauslehtiä. Cosmopolitan, Demi, MissMix, Suosikki, SinäMinä.. yksi kerrallaan ne loppuivat painetun lehden suosion hiipuessa. Hihkuin melkein ääneen kun näin yhdessä pöydässä valtavan kasan Demi-lehtiä vaivaisella kahdella eurolla. Lehdet olivat suurimmaksi osaksi vuosilta 2016-2017, ja silloin en ole itse lukenut "enää" lehteä - näiden lukeminen onkin pelkkiä uusia artikkeleita ja walking down memory lane.


Kirppistelyn jälkeen otin suunnaksi kauppakeskus Veturin, ja ensimmäisenä halusin kahvia ja jotain hyvää sen kanssa.
 
Vakiopaikakseni muodostunut Espresso House ei pettänyt tälläkään kertaa, vaikka pieni sekaannus sattui juomani kanssa - joku erehdyksissään kaappasi Bloody Chocolate Frapinoni nenäni edestä ja jouduin odottelemaan hieman pidempään ruuhkan keskellä. Juoma oli oikein herkullinen, suosittelen testaamaan sen vielä kun tätä kausituotetta saa. BBQ-kanalla ja tuorejuustolla täytetty bagel on varmaankin osa vakiovalikoimaa, mutta suosittelen kokeilemaan sitäkin.



Uusi tuttavuus oli Sinsay -niminen liike. En ollut aiemmin edes huomannut sitä. Löysin sieltä älyttömän söpöjä juttuja, mutta pitkin hampain jätin ne ainakin toistaiseksi hyllyyn. Varsinkin nämä Pusheen body mistit huusivat mun nimeä vaikka ne tuoksuivat liian makealta ja näyttivät vähän överiglitterisiltä omaan makuun.


Halloween ja joulu elävät aina vähän aikaa sopusuinnussa kauppojen hyllyillä. Tänä vuonna Halloween jää viettämättä omalta kohdalta, joten oli helppo vastustaa kiusausta hankkia kaikkia kivoja koristeita. Ensi vuonna voisin panostaa sitäkin enemmän, ja aloittaa koristeiden askartelun ja hankkimisen hyvissä ajoin.
   
Flying Tigerissa piti myös hillitä itseään etten shoppaisi koko paikkaa tyhjäksi.

Olen vasta viime vuosina palautunut totaalisesta jouluvihaajasta edes vähän jouluihmiseksi. Tai ainakin on nykyään mukava suunnitella lahjoja ja kokoontua sukulaisten kanssa. En tykkää vieläkään överikoristeista, joulumusiikista enkä koko vuoden säästöjen kaatamista krääsään ja lahjoihin vain "koska on pakko koska on joulu".


Kirppislöytöjen lisäksi shoppailuistani ei saisi mitään järkevää asiaa - hankin muun muassa tarrakoukkuja, pyykinpesuainetta, säilytysrasioita lipastonlaatikkoon sekä useita täydellisiä joululahjoja joita en tietenkään voi täällä paljastaa!



Yksi parhaimmista ostoksistani koko päivänä oli Lidlin Halloween-teemaiset chili cheese nugetit. Olen ostanut näitä monena vuonna ja aina jään harmittelemaan kun ne loppuvat varastostani eikä kaupasta enää löydy niitä. Onneksi Mäkkäristä ja BurgerKingistä voi hakea helpotusta pahimpaan ympäri vuoden.


Loppuillan vietinkin koneen äärellä tehden muistiinpanoja rikosoikeuden kurssimateriaaleista, lukien blogeja ja katsoen Youtubea sekä lukien kirpparilta löytämiäni lehtiä.



Sunnuntai on mennyt kokonaan kotosalla sarjoja katsellessa, blogeja lukiessa jääkahvia hörppien ja siivoillessa.


Ensi viikonloppuna on luvassa enemmän äksöniä kun saan tänne siskoni kylään. Aiomme suunnata turistikierrokselle ympäri Kouvolaa sekä muun muassa Helsinkiin Kiasman Tom of Finland -näyttelyyn! Se päättyy sunnuntaina 29.10. eli kipinkapin tsekkaamaan vielä kun ehtii!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Kuulosti kyllä huippu-viikonlopulta. Viihdyn vallan hyvin itsekseni, tosin nykyelämän tilanteessa sitä harvemmin kahta tuntia kauempaa on, niin tuollainen viikonloppu olisi luksusta 🤭 Ihania ostoja ja löytöjä! Lehtiä on kivaa lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän erilainen viikonloppu, mutta taas jaksaa sitten olla sosiaalinenkin ja lähteä uusiin juttuihin kun on saanut ladata pattereita omissa oloissa :) lehtiä on kyllä ihana joskus lueskella, menee tovin jo toinenkin hujauksessa! Pitäisi löytää joku uusi säännöllinen julkaisu mitä odottaa aina innolla.

      Poista
  2. Jaa-a. Siinäpä hyvä kysymys... että mistä löytää kavereita aikuisiällä? Asun itse Varkaudessa ja täältä tuppukylästä ei kyllä mitään kaveri seuraa tunnu löytävänsä. Kaikki saman henkiset ihmiset on muilla paikkakunnilla. Sun viikonloppu vaikutti oikeen mukavalta. Oispa kirppistely ja kahvittelu seuraa. Oisin ite langennut noihin Pusheen body misteihin! 😍😸 Flying Tigerin tämän vuotiset Halloween jutut onnistuin olemaan ostamatta onneksi! Itellä on jo 3 isoa laatikollista koristeita, niin ei vaan mahdu. Vietän Halloweeniä joka vuosi ja tilasin kyllä asun itselle. Siitäpä pitääkin yrittää muistaa taas postailla jotain kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iän karttuessa kaikki hajaantuu :/ itsekin olen lähtenyt lukion jälkeen muualle ja vaihtanut paikkaa useaan otteeseen. Helpotusta on toki tuonut se että meni uuteen kouluun ja sai sieltä myös kauempaa muuttaneita kavereita mutta nyt ainoat ulkopuoliset kontaktit on töistä.

      Mun koristeet mahtuu vielä toistaiseksi yhteen laatikkoon, mutta nykyisen asunnon säilytystila on vähän kortilla joten en uskaltanu ottaa yhtään ainoaa kurpitsaa mukaan :D nyyyh

      Halloween-asusta kuvia, jes! Kerään muilta inspistä ensi vuodelle valmiiksi!

      Poista
  3. Chili-juusto- nugetit kuullostavat hyvältä! En oo ikinä maistanut noita, kun ei ole sattunut silmään. Pitääkin kokeilla. :) Miusta on myös hankalaa löytää kavereita ja ystäviä aikuisiällä. Varsinkaan sellaisia, jotka olisivat yhtä kiinnostuneita muodista ja tyylistä kuin minä. Välillä on jotenkin niin "irrallinen" fiilis, kun kaikki samanhenkiset ja samoista asioista kiinnostuneet asuvat satojen kilsan päässä. :/ Lähimmät ystävätkin asuvat eri paikkakunnalla.

    Miusta ois ihana sanoo, et harrastusten ym. kautta löytyy ystäviä, mut vähän riippuu porukasta ja siitä, millainen ryhmähenki on. Osa tulee vaan harrastamaan, mutta yllätyin eilen, kun tanssiryhmässä useampi otti kontaktia ja jutteli tanssin lomassa. :) <3 Mukavaa viikkoa siulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata vaikka hampparipaikassa aterian kylkeen, itse en voi enää olla tilaamatta jos näitä on saatavilla vain :D

      Samaistun tuohon irrallisuuden tunteeseen. Kuuluuhan se elämään että lähdetään jokainen eri suuntaan ja harvemmin koko kaveriporukka pysyy kotiseudulla elämänsä loppuun asti. Joskus sitä kyllä salaa toivoisi..

      Joskus on harrastuksissa ollut superkiva ilmapiiri ja porukka juttelee niitä näitä ja viihtyy hyvin, mutta monesti iskee kaikille se suomalainen ujous. Kuulostaa mukavalta porukalta sun tanssiryhmässä!

      Ihanaa viikkoa myös sinne <3 :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡