DIY: niittejä collegepuseroon

Yläaste- ja lukioaikoina tuunasin ahkerasti vaatteitani. Metsästin kirpputoreilta yksivärisiä t-paitoja ja maalasin niihin kangasväreillä, tuunasin huppareitani ja laukkujani merkeillä ja pinsseillä ja leikkelin farkkuja ja neuleita riekaleiksi. Niiteillä tuunaaminen oli myös yksi tapa uudistaa vaatteita ja asusteita!


Mistä tämän projektin idea lähti liikkeelle? Ostin tämän puseron jo monta vuotta sitten ja ehdin käyttää sitä tasan kerran ennen kuin siihen ilmestyi tuo kellertävä mysteeritahra joka ei ole lähtenyt millään konstilla. Noin miljoonannen pesukerran jälkeen kokeilin vielä peittää sitä kangasvärillä, mutta sekään ei ollut tarpeeksi. Päätin ottaa kirjaimellisesti kovat keinot käyttöön ja tuunata puseron niiteillä.


Etsiskelin sopivia niittejä erilaisista suomalaisista nettikaupoista, ja sopivimmat löytyivät Cybershopista. Hintaa 50kpl pussilla oli vaivainen euro, löytyvät täältä jos muillakin iskee inspiraatio!

Halusin puserooni mahdollisimman kevyitä niittejä, jotta ne eivät sitten venyttäisi kangasta. Olin suunnitellut metallinvärisiä niittejä, mutta lopulta nämä matalat armeijanvihreät veivät voiton.


Niittikoristellut vaatteet ja asusteet olivat kovaa huutoa kun olin lukiossa eli 2010-luvun alkupuolella. Olin tykästynyt tuunaamaan niiteillä kaikkea mahdollista jo ennen tätä muoti-ilmiötä, joten otin kaiken ilon irti siitä kun kaupat täyttyivät niittilippiksistä ja -rannekkeista.

Tällaisten matalien niittien piikkien taivuttelu pehmeään kankaaseen on vielä aika kevyttä, mutta sormenpäitä säästääkseni käytän apuvälineenä aina avainta, jossa on "ura" pituussuunnassa. 


.. ja tässä lopputulos! Niittejä jäi yli melko paljon, mutta kokeilen aluksi tällä määrällä miten pysyvät mukana menossa.




Mitä tykkäätte lopputuloksesta? Niitit in vai out?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Kiva tää tuunaus, sopii hyvin paidan tyyliin! <3 Niitit on aina paikallaan, mutta niittivyöt on out :D Ne näyttää omaan silmään niin vanhanaikaisilta, että huhhuh. Niiteistä tykkään kyllä muuten, kengissä ja takeissa varsinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, niitit kyllä pitää pintansa vuodesta toiseen :) oon kyllä samaa mieltä, niittivyöt on jotenkin poikkeus! Niitä tuli varmaan käytettyä aikoinaan liikaa, joskus monta ristikkäin ja päällekkäin..

      Poista
  2. Tuunaus omannäköiseksi on aina hyvä juttu. Mä kaipaisin jotain sellaista paitaa, jossa olisi olkapäillä vähän jotain. Bling blingiä tai miksei niittejä. Osaisikohan sitä itse..🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia matalia niittejä on tosi helppo laitella kankaaseen :) miksei molempia vaikka, aloita uusi trendivillitys!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡