Näissä maissa haluaisin vierailla uudestaan

Reissukuume on aina läsnä, ja ruokin sitä taas selailemalla valokuvia aiemmilta ulkomaanreissuilta.

Olen tutustunut eri kohteisiin ja maihin ympäri Eurooppaa, ja osaan olen kaivannut takaisin jatkamaan seikkailuja. En ole varsinaisesti halunnut käydä samoissa paikoissa uudestaan, mutta saman valtion sisälle mahtuu tietenkin lisää kaikkea mielenkiintoista!


Puola

Ehdin reissaamaan äitini ja pikkuveljeni kanssa Krakovaan syksyllä 2019 vain muutamaa kuukautta ennen ensimmäisiä korona-uutisia. Mielettömän kaunis vanha kaupunki, joka säästyi toisen maailmansodan pommituksilta. Puolalaiset olivat todella ystävällisiä ja ruokakulttuuri oli suomalaiseen makuun täynnä tuttuja elementtejä - perunaa, lihaa, vihanneksia, keittoja ja leipää. Vietimme viikon kaupungissa mutta silti jäi paljon nähtävää ja koettavaa sekä innostus seikkailla muuallakin Puolassa!


Krakovasta pääsi lyhyen junamatkan jälkeen yhteen maailman ankeimmista vierailukohteista: keskitysleiri Auschwitz-Birkenauhun.

Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, haluaisin seuraavalla Puolan reissulla käydä muillakin leireillä. Oululaisen nuoren merimiehen Aarne Kovalan vaiheista kertovan Stutthofin selviytyjä -kirjan myötä heräsi mielenkiintoni päästä käymään paikan päällä.

Lisäksi haluan tietenkin kierrellä lisää vanhoja kaupunkeja ja ihailla upeita rakennuksia. Niitähän Puolassa riittää!


Saksa

Vierailin Kölnissä keväällä 2012 lukiolaisena saksanryhmäni kanssa. Reissu oli aivan huippu, olen siitä ikuisesti kiitollinen saksan opettajalleni - minut pyydettiin mukaan vaikka olin vaihtanut saksan opiskelun italiaan ensimmäisen vuoden jälkeen.


"..ja nähnyt Kölnin tuomiokirkon"
Ultra Bra - Minä suojelen sinua kaikelta

Berliini olisi tietenkin ykköskohteeni jos saisin Saksan kaupungeista valita. Siellä on niin paljon historiaa, joka on aina kiinnostanut. Esimerkiksi "pelkkä" Checkpoint Charlie olisi hurja nähdä - kuinka se vain istuu kaikkien vuosikymmenten jälkeen paikallaan ja maailma sen ympärillä muuttuu.

Olen lisäksi kaikki nämä vuodet odottanut saavani taas kunnon currywurstia jostain juna-aseman käytävän kärrystä. Ne pienet, ihanat asiat elämässä!


Italia

Matkailualan opintojeni aikana teimme ryhmäni kanssa matkan Roomaan keväällä 2016. Sydämeni jäi sinne, kuten monella muullakin. Historiaa, hyvää ruokaa, italian kieli, gelatoa, kahvia - ei voi olla tykkäämättä!


Kävimme tutustumassa muun muassa Suomen Rooman-instituuttiin, Villa Lante al Gianicoloon. Rakennus on kukkulan päällä sijaitseva kaunis renessanssihuvila, jolta oli mielettömät maisemat kaupungin ylle.

Olen suunnitellut lukemattomat kerrat matkoja eri Italian kaupunkeihin, listallani päällimmäisinä ovat Milano, Venetsia ja Bologna. Vielä ne ovat jääneet toteuttamatta, lähinnä sen vuoksi että en osaa päättää minne lähtisin mieluiten ja pihistelijänä haluan löytää aina tarjoushintaisia lentoja ja majoituksia. Haluaisin nähdä ja kokea mahdollisimman paljon kerralla!


Onko sinulla kohdetta jossa haluaisit käydä uudelleen? Onko joku maa vienyt sydämesi?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Matkahaaveet ovat parhaita. Tällä hetkellä sataa tiskirättejä taivaalta, voisin vaihtaa maisemaa minne vain. Kalifornia kelpaisi nyt pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vuodenaika tosiaan voimistaa entisestään reissuhaaveita! :D Kalifornia olisi aika eksoottinen kohde, varsinkin O.C. -sarjan fanina olisin aika täpinöissäni.. vielä joku päivä uskaltaudun tutun ja turvallisen Euroopan ulkopuolelle.

      Poista
  2. Suosittelen Bolognassa käymistä. Itse olin siellä viime vuoden helmikuussa ja ihanasti kevät näkyi jo silloin puissa ja pensaissa. Toki aamuisin oli viileää ja paksua vaatetta sai laittaa päälle. Mutta kaupunginssa on paljon nähtävää! 😊 Itse sydän haikailee jälleen kerran Kreikkaan, jollekin pienelle saarelle pelkästään ruoan ja maisemien takia. Parga on vienyt sydämeni ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bolognaan on veri vetänyt jo tovin, haluaisin varsinkin nähdä yliopiston jota pidetään kenties maailman vanhimpana. Kuulostaisi kyllä sopivalta säänkin puolesta, kiitos vinkkauksesta :) Kreikkaan olisi myös ihana tutustua lisää, toistaiseksi ainoa kosketukseni on ollut viikko Kreetan saarella. Parga näytti juuri niin ihanalta kuin kuvittelinkin sen näyttävän!

      Poista
  3. Ymmärrän hyvin reissukuumeen ja sen, että haluat syventää tuttavuuttasi eri maihin käymällä useissa kohteissa. Moni esim. käy vian yhdessä kaupungissa, ja useimmissa maissa on niin paljon enemmän nähtävää ja koettavaa. 🧡 Mä haluaisin jopa uudestaan samaan kaupunkiin: olen ollut joskus 10-vuotiaana Prahassa viikonloppumatkalla äitini ja isoäitini kanssa. Kaupunki on muuttunut valtaisasti, samoin minä tässä yli 20 vuoden aikana. Joten olisi kiva kokea se uusiksi, ja viettää siellä vaikka viikon tai pari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Prahasta olen kuullut äidiltä, olin pieni kun hän kävi siellä ystävänsä kanssa ja toi kaikkia ihmeellisiä tuliaisleluja ja näytti kuvia upeista vanhoista rakennuksista! Vielä en ole käynyt siellä itse, mutta on listalla :)

      Hyvä pointti tuo että sekä ihminen ja kaupunki muuttuu, ja voi olla erilainen kokemus käydä samassa paikassa vuosikymmeniä myöhemmin. Mulla vastaava "uudestaankoettava" kohde olisi varmaan Kreeta ja erityisesti Knossoksen palatsi ja museot. Olin ala-asteella kun kävimme siellä, ja vaikka silloinkin olin jo hyvin kiinnostunut historiasta, tietäisin nyt paljon enemmän. Paikka saattaisi avautua aivan uudella tavalla!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡