Mitä kuuluu, Taija-Tiia?

Suvantovaiheeni alkaa pikkuhiljaa muuttua melkoiseksi koskenlaskuksi. Uusia tuulia, uusia suuntia. Asiat alkavat viimeinkin rullata. En ole koskaan ollut hyvä vain olemaan ja odottamaan - haluan tietää että tekemiselläni on tarkoitus.


Palaan takaisin koulun penkille! Työelämän vaatimukset ja perustutkinnon suorituksen taso eivät tunnu aina kohtaavan, joten lisäosaamisen hakeminen on paikallaan. On kieltämättä haastavaa, että oppilaitokset painottavat työelämässä oppimisen tärkeyttä ja työpaikat haluaisivat valmiita ammattilaisia. Työvoimakoulutuksena - jonka kautta itse olen suorittanut perustutkinnon noin vuodessa - tämä korostuu, sillä harva meistä kävi missään vaiheessa työharjoittelussa ja näytöt vain suoritettiin peräkanaa oppilaitoksella. Tämä ei varmasti ole pelkästään tekniikan alan ongelma.

Onneksi on vaihtoehtoja ja polkuja mistä valita. Pääasiana pidän sitä että etenen, vaikka vain pienin askelin ja tietämättä aivan täysin mihin tie vie.


Aika-ajoin mieleen hiipii kuitenkin ajatus siitä, että haluaisi tehdä jotain ihan muuta ja lähteä uusille urille. En tiedä mitä minusta tulee isona, mutta tarvitseeko sitä päättääkään koskaan. Minulla on kyllä monta haaveammattia. Eivät ole edes mahdottomia, mutta vaatisivat lisäkouluttautumista tai kokonaan uutta, monivuotista opiskelua. Kauhistun ajatuksesta koittaa selvitä taas pelkällä opintotuella tai kerryttää entisten opintolainojen päälle uutta - siksi lähden korkeintaan jalostamaan tämänhetkistä osaamistani. Kuka tietää; ennenkin olen löytänyt uutta ja mielenkiintoista kun poistun mukavuusalueeltani ihan vain portin ulkopuolelle.



Blogin kirjoittaminen on muodostunut melkoiseksi henkireiäksi kun on joutunut viettämään paljon aikaa kotona yksin pelkkien omien ajatustensa kanssa. Olen kerryttänyt paljon uutta inspiraatiota, ja olen aivan omassa elementissäni kun saan vain kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa.

Tästäkin olisi ihana saada työ - tosin en tiedä millainen. Ajankohtaisimman tiedon jakaminen paikan päältä käsin, hannukarpomainen raportointi vai kevyt aivotnarikkaan-viihdehömppä? Mistään en tule niin iloiseksi kuin siitä, että olen voinut ihan vain joko piristää jonkun päivää tai sitten kirjoituksestani on ollut joku konkreettinen hyöty jollekin; esimerkiksi vinkkaukseni jostain kohteesta tai ravintolasta.


Kirjoittelen säännöllisesti myös blogin ulkopuolella. Olen vuosien varrella harjoitellut niin elokuvakäsikirjoitusten rakentamista kuin kirjoitellut täyspitkää kaunokirjallista teosta. Joskus tuntuu, että minut pitäisi sulkea vaikka viikoksi laatikkoon että saisin edes yhden asian maaliin asti. Ympäristöstä tulvii kaikkia kivoja häiriötekijöitä ja minulle on aina ollut hankala keskittyä yhteen asiaan kerralla. Katson aina sarjaa tai Youtube-videoita kun kirjoittelen, ja tälläkin hetkellä minulla on äänikirja Podimosta taustalla.

Ei ole aina kauhean tehokas yhdistelmä olla sekä joka paikan höylä että perfektionisti. Välillä kun nämä ominaisuudet ja piirteet saa toimimaan saumattomasti, saan aikaan kymmenen asiaa parhaalla mahdollisella lopputuloksella. Seuraava askeleeni olisi löytää rohkeutta viedä ideoitani eteenpäin eikä jättää niitä hautumaan piiloon. Olen koittanut pitää mielessä suosikkikirjailijani sitaatin:


Elämän ollessa mielestäni "paussilla", turhaudun helposti. Hyvinvointia edistävistä rutiineista kiinnipitäminen onkin ollut blogin lisäksi elintärkeää. Olen jatkanut salilla käyntiä ja aloittanut uuden jakson puolen vuoden ohjelmassani. Tampereen reissun aikana tuli syötyä todella epäterveellisesti, ja sen jälkeen osasi taas arvostaa peruskotiruokaa ja muisti riittävän vedenjuonnin tärkeyden.



Välitän nykyään paljon enemmän terveellisemmistä valinnoista - ennen söin mitä sattuu milloin sattuu ja elin pelkällä sokerilla ja rasvalla. Pääasia on kuitenkin se, että viihdyn itseni kanssa ja omana itsenäni. Elämä on liian lyhyt kieltääkseen itseltään herkkuhetkiä.

Mitä sinulle kuuluu?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Ihana, kun kirjoitat blogia ja miksei kirjoittaminen voisi olla sinulle jonkinlainen tulonlähde tulevaisuudessa..!? Suvantovaiheet itse kunkin elämässä joskus jopa turhauttavat, koska olisihan se hienoa, jos olisi se selvä suunta elämällä. Ei se sitä vielä tässä vaiheessa elämääkään aina tunnu olevan .. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaminen on ihana harrastus, ja on ollut mukavaa kun blogeja vielä on kaiken muun somen ohella :) niimpä, olisi ainakin helpompaa elämä jos olisi valmiit raamit! On silti ihanaa kun on tämä elämän mittainen seikkailu jossa tallata polkua ihan omaa tahtia.

      Poista
  2. Kuvaamasi työelämän vaatimusten ja koulutusten sisällön ristiriita on kyllä turhauttava! Itse olen kanssa miettinyt osaamisen laajentamista, mutta täyspäiväiseksi opiskelijaksi hyppääminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Olen alkanut ratkaista asiaa tekemällä Courserasta verkkokoulutuksia. Ne ei tietty ole sitä työssä oppimista, mutta antavat sentään jonkun todistuksen osaamisesta, jos on hakemassa vähän nykyistä laajempiin tai haastavampiin tehtäviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta Courserasta, kiitos vinkkauksesta! Pelkästä mielenkiinnostakin voisi tuolla jotain opiskella :)

      Poista
  3. Blogin kirjoittaminen antaa paljon ja itseasiassa oma some oli aika merkittävä tekijä omalla kohdallani nykyisen työpaikan saamisessa. 😊 Työskentelen siis somekoordinaattorina, pääosin IG ja TikTok / lyhytvideoiden parissa, aiemmin kansainvälisellä puolella vaikuttajamarkkinoinnin ja somen parissa samassa firmassa. Eli omasta somesta voi todellakin olla hyötyä työpaikan haun kanssa! 😊❤️ Miusta olisi ihanaa, jos saisi tätä omaa somea vähän kaupallistettua myös, mutta olen aika kranttu siitä, millaisiin yhteistöihin lähden mukaan ja mikä ylipäänsä on aikani arvoista. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mahtavalta ja kehittävältä työnkuvalta! Kaikki missä saa käyttää luovuuttaan ja on mahdollisuus oppia aina uutta, aivan parasta :)

      Kannattaakin olla valikoiva yhteistöiden kanssa! Käytät omaa aikaasi ja taitojasi, joten siitä pitää saada kunnon korvaus.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡