Äänikirjasuositukseni

Nappasin Tyylimuru -blogista viime vuoden lopulla 60 päivän maksuttoman Podimo-kokeilun. Halusin ehdottomasti kuunnella jonkun äänikirjan, sillä olen tähän mennessä suosinut vain perinteisiä nidoksia.

Kuukausikohtainen kuunteluaika oli rajoitettu, mutta ehdin hyvin kuuntelemaan nämä kolme teosta. Kaikki sattuivat olemaan nappivalintoja, ja haluan vinkata niistä nyt teillekin!

Nämä teokset ovat saatavilla tietenkin myös painettuina kirjoina, ja saattavat löytyä toiseltakin äänikirja-alustalta!


Antti Holma - Kaikki elämästä(ni) (Otava, 2020)
kesto 8h 23min

Ensimmäinen äänikirjakseni valikoitui nopeasti Antti Holman Kaikki elämästä(ni), jonka hän itse myös luki ääneen. Olen ollut Antti-fani siitä hetkestä lähtien kun muutama vuosi sitten pikkuveljeni kuuntelutti minulle Radio Sodomaa koko matkan Joensuusta Ouluun.

Nykyisin Los Angelesissa asustava Holma kertailee värikkäästi vaiheitaan Sonkajärveltä Helsinkiin, sieltä Lontooseen ja New Yorkiin. Matkalle mahtuu mielenkiintoisia kohtaamisia, seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä, epätoivon hetkiä, omien taitojen ja valintojen epäilyä. Suomalainen oman tilan kaipuu on myös todella samaistuttava piirre.

Antilla on aina ollut tarinankerronta hallussaan. Ihmisten ja tapahtumien kuvailu on niin elämänmakuista että huomasin monta kertaa eläytyväni aivan täysin tätä kirjaa kuunnellessani.


Alex Schulman - Polta nämä kirjeet (Otava, 2020)
kesto 6h 47min

Perheenisä Alex käy terapiassa ja hakee syytä raivonpurkauksilleen, jotka rasittavat hänen avioliittoaan ja vaikuttavat myös lapsiin. Jäljet johtavat lapsuuteen ja hänen isoisäänsä. Tarinassa käydään läpi suvun vaiettua salaisuutta, joka heijastuu edelleen jälkipolville. Kirjeenvaihdon ja päiväkirjamerkintöjen kautta selviää vuosikymmenten takainen kolmiodraama, joka aiheutti särön Alexin isovanhempien Karinin ja Svenin avioliittoon.

Teos on ennen kaikkea mielenkiintoinen ajankuva, sillä olen itse kasvanut puhelin kädessä enkä voisi kuvitella elämää ja viestinvaihtoa pelkkien kirjeiden varassa.

Tästä teoksesta on tehty myös kehuttu elokuva!


Keren Blankfeld - Auschwitzin rakastavaiset (Otava, 2024)
kesto 12h 23min



Keskeisenä teemana tarinassa tietenkin yksi surullisimmista aiheista ihmiskunnan historiassa eli keskitysleirien julmuudet. David ja Zippi ovat nuoria ihmisiä, jotka revitään juuriltaan maailmansodan ja natsien vainojen myötä. He näkevät pakkosiirrot leireille, ihmisten jaottelun työkuntoisiin ja suoraan kaasukammioon joutuviin, nälän, kurjuuden ja mielivaltaisen kohtelun. Kohdattuaan toisensa, he saavat uskoa tulevaan ja vannovat etsivänsä toisensa vapauduttuaan.

Suurinosa tarinasta käydään sodan loppuvaiheesta eteenpäin, leirin vapautumisesta hajanaisten natsijoukkojen jahtaamiseen ja leiriltä selviytyneiden kotiinpaluuseen ja uuden elämän aloittamiseen. Menneisyys kulkee selviytyneiden mukana vahvasti. Miten traumaattiset kokemukset muuttivat nuorten elämää?


Oliko näistä joku ennestään tuttu? Voisiko joku näistä löytyä omalta luku- tai kuuntelulistaltasi?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Alex Schulmanin kirjan lisäsin jo omalle listalle Nextoryssa. Otin rajoittamatoman kuuntelun eli ei tarvitse itkeä loppukkuusta kun ei olekaan enää aikaa jäljellä. Kivaa viikonloppua 🩷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mukaansatempaava tarina, tuli kuunneltu sitä pääasiassa samalla kun laitoin ruokaa ja siivosin :) Rajoittamaton kuuntelu olisi kyllä loistava, ei tosiaan tarvitsisi jättää kesken mitään mielenkiintoista!

      Kivaa viikonloppua myös! <3

      Poista
  2. Ihan parasta, että kokeilusta oli iloa! Ja miten hyvät kirjat valitsit. Kaikki Auschwitziin liittyvät tarinat koskettavat ja siihen liittyviä tarinoita on tullut kuunneltua. Tämä sinun mainitsemasi on vähän kesken. Itse asiassa tällä hetkellä vähän liian moni hyvä kirja on kesken..paha tapa aloittaa aina uutta mielenkiinnosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todellakin iloa, kiitos paljon! :) äänikirjapalveluita on niin monta ja aina ei välttämättä löydä aikaa kuuntelulle, joten tällainen lyhyt kokeilu alkuun oli paikallaan.

      Samaistun, aina on monta kesken ja fiiliksen mukaan sitten poimii jonkun pinosta.. tai sitten aloittaa ihan uuden, heh!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡