Näillä palkoilla ei makseta (Anjalankosken teatteri)

Kävimme nautiskelemassa ensi-illan tunnelmista Anjalankosken teatterilla 8. maaliskuuta. Esitys oli nimeltään Näillä palkoilla ei makseta, ja se perustuu Ei makseta, ei makseta -käsikirjoitukseen, joka on alunperin italialaisen Dario Fon (1926-2016) kynästä.


Anjalankosken teatterin omilla sivuilla esityksen tarinaa luonnehditaan seuraavasti:

"Näytelmä kertoo perheenäideistä, jotka ovat tuskastuneet elintarvikkeiden hintojen jatkuvaan nousuun ja ryhtyvät mellakoimaan supermarketissa ja vievät mukanaan tavaraa maksamatta niistä mitään. Saadakseen kuljetettua ryöstösaaliin he piilottavat sen takkinsa alle. Näin syntyy vaikutelma, että alueen naisista huomattava osa on raskaana." (lähde: https://www.anjalankoskenteatteri.fi/n%C3%A4ill%C3%A4-palkoilla-ei-makseta)


Koomisen näytelmän edetessä valheiden ja väärinkäsitysten päälle syntyy aina vain uusia ja sekava soppa on valmis. Rouvat koittavat pitää rikoksensa piilossa miehiltään, ja miehillä on käsissään omiakin ongelmia.

Tarinan sanoma on valitettavan lähellä tätä päivää - työväen kituuttaminen hintojen nousun kanssa. Vaikka en näe oikeutusta ruokakaupasta varastelun kanssa, monia hyviäkin muutoksia on saatu aikaan radikaalien ja ei-niin-laillisten tekojen avulla.

Saimme hekottaa aivan koko esityksen ajan, vaikka aihe on hieman ankea. Esitykseen mahtui ronskimpaakin huumoria, ja itse suosittelisin ikärajaksi vähintään yläasteikää.

Esitys on ohjelmistossa 14.4. asti.

Osoite
Rautakorventie 17, 46800 Myllykoski

Liput
Aikuiset 18e
Eläkeläiset 15e
Lapset, työttömät, opiskelijat, varusmiehet 12e

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Teatteri on ihan parasta ja siellä usein käsitelläänkin päivänpolttavia aiheita. Mulle kelpaa huumorin keinoin käsittely. Vaikeimmassakin tilanteessa (musta) huumori voi pelastaa päivän. Tai ainakin mielialan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teatterissa on aina tunnelmaa! Vaikka tämänhetkinen maailmantilanne monine käänteineen ei naurata yhtään, oli mukava käydä hakemassa huumoriannos jolla jaksaa taas eteenpäin :)

      Poista
  2. Mie kans mietin tätä heti näytelmän nimen huomattuani, et varmasti ottaa vähän kuin kantaa tämän hetkiseen tilanteeseen. Faktahan se on, että Suomessa hallitus yrittää viedä ostovoiman kaikilta keskituloisilta, sekä köyhemmiltä. Suomi on jo ennestään pohjasakkaa ostovoiman kanssa muihin Euroopan maihin verrattuna (kannattaa tutkia mm. OECD ostovoimaan liittyviä raportteja vuositasolla, Suomessa tilanne huonontunut vuosi vuodelta! 🤠). Moni kipuilee tässä "hyvinvointivaltiossa" jo pelkkien välttämättömiin kuuluvien kulujen kanssa, kuten asumisen, energian ja lämmön kulujen kanssa. :( Joskus musta huumori helpottaa hetkeksi, mutta kieltämättä alkaa muut maat kiinnostaa pikkuhiljaa, kun useimmissa palkka riittää tavallisten elämisen kulujen lisäksi myös muuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kyllä hyvinvointiyhteiskunnan merkki että 37,5h viikossa töissä käyvä ihminen joutuu turvautumaan tukiin tai rahat ei riitä tarvittaviin lääkkeisiin ja kodin inhimilliseen lämpötilaan.. sivistysvaltiossa myös heikoimmista pidetään huoli, tällä hetkellä tuntuu että jätetään surutta heitteille, kyllä ne siitä kuolee pois imemästä yhteisiä verorahoja.

      Samaa mieltä, musta huumori auttaa hetken aikaa, mutta pidemmän päälle ei nauratakaan kun koko arki muuttuu synkemmäksi. Toistaiseksi on jaksanut uskoa että Suomeen syntyminen on edelleen lottovoitto, mutta pikkuhiljaa täälläkin suuntaa katsettaan kauemmas.. :/

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡