Kysymyshaaste kirjoista - kumpi mieluummin?

Kotona kirjassa -blogista bongasin hiljattain tällaisen lyhyen kirja-aiheisen kyselyn.


Kumpaa tekisit mieluummin..

..eläisit fantasiakirjan vai romanttisen romaanin maailmassa?
Vaikka kuinka kovasti haluaisin päästä huutelemaan Avada Ked leijuttamaan esineitä ja lentämään luudalla, valitsisin esimerkiksi Jane Austenin maaseudun nummet. Tuberkuloosi ja tusina muuta tautia saattavat vaania kulkijaa, mutta todennäköisyys äkilliselle väkivaltaiselle kuolemalle on huomattavasti matalampi kuin ihmissusien ja vampyyrien maailmassa.

..eläisit lempikirjasi maailmassa vai toisit henkilöhahmon kirjan ulkopuolelle?
Lempikirjani on ehdottomasti Väinö Linnan Tuntematon sotilas (1954). Luin sen ensimmäisen kerran muistaakseni kymmenvuotiaana, ja olen vielä aikuisenakin löytänyt siitä lukemattomia uusia puolia ja yksityiskohtia. Sanomattakin selvää että en haluaisi seikkailemaan jatkosodan kauheuksien keskelle, ainakaan rintamalle. Toisin siis mieluummin "yllättävän" lempihahmoni eli Antero Rokan kirjan ulkopuolelle. Hän oli kirjassa niin mutkaton ja aikaansaava kaveri, että lähtisin mieluusti hänen mukaansa vaikka peltotöihin!

..lukisit pelkästään uusia kirjoja vai lukisit kirjoja uudelleen?
Mieluummin pelkästään uusia kirjoja. Vain muutamia kirjoja tulee luettua uudestaankin.




..omistaisit signeeratun teoksen vai ensipainoksen?
Signeeraus on mukava henkilökohtainen lisä, ja kiitos äitini, minulta löytyykin useita omistuskirjoituksia kirjoista.

..omistaisit pelkkiä kovakantisia kirjoja vai pokkareita?
Pokkareiden kannet lähtevät irvistelemään todella helposti, joten niitä en mieluusti osta. Kovakantiset kirjat tuntuvat arvokkailta ja niitä kohteleekin paremmin.

..kävisit vain kirjastoissa vai vain kirjakaupoissa?
Kirjasto, ehdottomasti. Teen säännöllisiä karsintoja kirjahyllylläni, jonka haluan pysyvän kurissa ja sisältävän ainoastaan sellaisia teoksia joista en halua luopua.




..polttaisit lempikirjasi vai antaisit lempihahmosi kuolla?
Ei saa vaatia tällaista valintaa! Haluan uskoa, että sodan jälkeen Rokka muutti perheineen uudelle maatilalle ja eli pitkän elämän onnellisena loppuun asti. Kirja menee siis uuniin mieluummin.

..lukisit vain itsenäisiä teoksia vai ainoastaan sarjoja?
Yritin joskus tosissani lukea kirjasarjoja joista kaverini peruskoulussa olivat innostuneita - heppatarinoita, Sister's Clubin tyttökirjoja, fantasiaseikkailuja - mutta en millään päässyt niihin kiinni. Parin kirjan jälkeen ne alkoivat aina toistaa itseään vaikka olisi koittanut lähestyä tarinaa ajallisestikin eri kohdista. Harry Potterit ja Twilight -saaga taitavat olla ainoita kirjasarjoja jotka on kolahtanut heti ensiosasta ja jotka eivät pettäneet odotuksiani missään vaiheessa. Minulle saa suositella jotain kirjasarjaa, olen kokonaan luovuttanut niiden itsenäisessä etsinnässä!

..lukisit vain paperikirjoja vai e-kirjoja?
Olen joskus kokeillut puhelimen näytöltä lukemista, ja se oli kyllä aika raskasta. Tablettia en ole koskaan omistanut, en tiedä onnistuisiko sen kanssa lukeminen. Toistaiseksi luotan siis painettuihin teoksiin.


Miten sinä vastailisit näihin? Kopioi omaan blogiin ja linkkaa postauksesi!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Olipa kyllä aika kiva kysely! (Haastaviakin kysymyksiä) Taidan kopsia omaan blogiini. Hassusti tänään kirja-aihe myös minulla. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä mukavan lyhyt ja ytimekäs kysely :) Ehdottomasti kopsaamaan vaan omaankin, olisi mukava lukea muidenkin ajatuksia! Kirjat ovat ihana aihe!

      Poista
  2. Lueppa Leigh Bardugon Salatun tiedon seura, siitä voisin kuvitella että kiinnostais suakin! Toinen osakin on tullut jo tänä vuonna myyntiin ;) toinen on Sarah J. Maasin Throne of Glass-sarja, kannattaa antaa mahdollisuus🙏

    VastaaPoista
  3. Kiperiä kysymyksiä! Mielelläni seikkailisin kirjoissa, en ottaisi hahmoja omaan elämään ja kovakantiset kirjat, kirjastot ja kirjasarjat ovat mieleen. Pidän kirjoista, jotka sijoittuu historiaan, joten C.J Sansomin kirjasarja 1500-luvun Lontoosta on mieleeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sansomin kirjoihin en ole tutustunut, mutta kuulostaa todella mielenkiintoiselta, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡