LUETTU: Juha Torvinen - Vasenkätisen päiväkirja: merkintöjä rokkielämästä (Docendo, 2022)

Eppu Normaali -fanina kitaristi-Torvisen kirja oli tietenkin minulle must-have. Pistin kirjan ennakkotilaukseen, sillä siihen sai nimikirjoituksenkin! Kirja saapui, jäi ensin odottelemaan lukuvuoroaan, mutta jäi sitten kesken muuton vuoksi. Vihdoin ja viimein oli aika uppoutua sen vietäväksi!


"Minua kiinnosti, mitä keikkavuoden aikana tulisi tapahtumaan ja mitä mietteitä kokemukset juuri sillä hetkellä minussa tulisivat herättämään. Yllättävän paljon tuppaa unohtumaan ja varsinkin se, miltä asioiden tekeminen on kulloinkin tuntunut." (s.9)


Vasenkätisen päiväkirja on syntynyt Torvisen merkintöjen ja muistiinpanojen pohjalta. Se sisältää niin kuvia kuin tunnelmia kulisseista ja esiintymislavojen takaa. Päiväkirja alkaa keväästä 2021 ja päättyy saman vuoden joulukuulle Nokia Areenan avajaisjuhlaan, jossa Eppu Normaali esiintyi Tampere Filharmonia -sinfoniaorkesterin kanssa.




Oli mielenkiintoista päästä kurkistamaan, millaisena kiertue- ja keikkailuelämä näyttäytyy muusikon silmin. Ei riitä, että bändi vain ilmestyy paikalle suurinpiirtein h-hetkellä ja alkaa soittelemaan ikivihreitä - miten paljon työtä ja väkeä tarvitaankaan että homma rullaa sujuvasti alusta loppuun!

Eppujen urahan on ollut pitkä ja monivivahteinen, ja moni asia on tietenkin matkan ja vuosien varrella muuttunut. Kirjassa Torvinen muistelee vaiheita keikkabussista takahuoneeseen ja sieltä lavalle. Muun muassa alkoholin käyttö on ollut ajoittain melko villiä yhtyeen reissatessa - kuten rokkielämään valitettavasti saattaa kuulua.


Mielenkiintoisia tarinoita tosiaan riitti: kirjassa ei käsitellä pelkkää Eppu Normaalia, vaan Torvisen mukana tunnelmoidaan muidenkin artistien ja yhtyeiden taustalla eli sellaisissa paikoissa mihin tavallinen tallaaja ei edes osaisi kuvitellakaan pääsevänsä:




Vaikka Eppu Normaalin sanoitusvastuu on ollut vahvasti Martti Syrjän harteilla, on Torvisellakin sana hallussa. Tämä kirja on ensinnäkin ollut älyttömän mielenkiintoinen idea, ja tuloksena on todellakin elämänmakuinen teos. Torvisella riittäisi varmasti tarinoita vaikka kokonaiseen kirjasarjaan, ja pieni toivonhippunen seuranani jäänkin tähän encore-taputtamaan.

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

#iinankirjahaaste24 (seuraa etenemistäni täältä)

11. Lue kirja, jonka joskus jätit kesken 

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Täytyykin ottaa tämä seuraavaksi kuunteluun, kiitti vinkistä ^_^

    VastaaPoista
  2. Tämä on varmasti jokaisen Eppu Normaali fanin must-have. Kiitos kirjavinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tämä kirja antoi uudenlaisen näkökulman bändin meininkiin 👍🏻 ole hyvä! 🤗

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡