Elämäni biisit

Inspiroituneena Elämäni biisi -ohjelmasta (jonka näin joskus yhden jakson verran ohimennen), halusin listata omat "elämäni biisit".


James Bluntin keikalla keväällä 2022.

Musiikki on ollut aina tärkeä juttu minulle - olen käsitellyt tunteitani todella paljon musiikinkuuntelun kautta ja tiettyihin biiseihin liittyy muistoja. Voisin listata lukemattoman määrän tärkeitä kappaleita, mutta näiden asema on ollut aina niin selkeä että rajaaminen ei tuottanut hankaluuksia. 


Maroon 5 - She Will Be Loved

The Voice -musiikkikanava alkoi pyöriä telkkarissa vuonna 2004, jolloin olin itse ala-asteella. Muistan elävästi muutaman musiikkivideon jotka silloin pyörivät - Robbie Williamsin Feel, Evanescencen Bring Me to Life, Good Charlotten I Just Wanna Live.. Äiti yritti turhaan saada minua liikkumaan pihalle telkkarin äärestä ja pikkuhiljaa raahasin kaveritkin katsomaan tätä uskomattoman koukuttavaa uutta kanavaa. Yksi biisi nousi kuitenkin ylitse muiden. Olin vain vähän aiemmin ihastunut nuorisotalon discossa Maroon 5:n This Love:en ja tajusin että tämähän on sama bändi.

 

"I know where you hide
alone in your car
know all of the things that make you who you are
I know that goodbye
means nothing at all
comes back and makes me catch her
everytime she falls"

Kaikessa melankolisuudessaan biisi hittaa edelleen. Löydän siitä hetkiä omasta elämästäni ja sen kuuleminen herättää edelleen tunteita.


In Flames - The Chosen Pessimist

Jos pitäisi valita anthem itselleni, niin se olisi kyllä tämä. Olen ottanut biisistä lukemattomia käyttäjänimiä ja pelinimimerkkejä erilaisilla variaatioilla. Se on tosin harhaanjohtava, sillä minä olen yleensä se viimeinen joka antaa periksi eikä usko enää voittoon. Optimistinen pessimisti kannustaa muita jaksamaan, mutta ei usko yksin voivansa kantaa taakkaa maaliin.

 
 "bemused by the trials and tribulations
if I survive, will I fly from here
but as the chosen pessimist"

Tämä kohta biisistä löytyy tatuoituna reidestäni.


KONGOS - Come With me Now

Kuulin tästä kappaleesta ensimmäisen kerran ystävältäni Mikalta kun juttelimme Borderlands -pelisarjasta. En ollut vielä silloin ehtinyt pelaamaan The Pre-Sequelia, joten en ollut kuullut biisiä aiemmin. Kappaleesta tuli osa vakiosettiä mitä kuunneltiin kaveriporukan kesken viikonloppuisin autotallissa ja ajellessa päämäärättömästi ympäri kaupunkia.

 

"Confused what I thought with something I felt
confuse what I feel with something that's real
I tried to sell my soul last night
funny, he wouldn't even take a bite"

Tämä biisi taisi olla peräti kolmena vuotena Spotifyni kuunnelluin kappale - johtuen ehkä siitä että löin sen aina soittolistalta soimaan kun istahdin kuskinpenkille. Vieläkään se ei kyllästytä ja tulee aina ajelufiilis kun sen kuulee!


Marco Mengoni - Guerriero

 

"giurò sarò roccia contro il fuoco e il gelo
veglio su di te
io sono il tuo guerriero"

Viime vuoden Euroviisuista tuttu italialaislaulaja Marco Mengoni nousi yhdeksi suosikkiartisteistani vuonna 2015 nimenomaan tämän kappaleen kautta. Opiskelin italiaa lukiossa muutaman kurssin ja sen jälkeen olen pyrkinyt ylläpitämään kielitaitoani itsenäisesti esimerkiksi kuuntelemalla musiikkia. Eros Ramazzottin ja Laura Pausinin kautta törmäsin lopulta sattumalta tähän kappaleeseen.

Tästä kappaleesta tuli niin tärkeä minulle, että ikuistin sen ihooni jo seuraavana vuonna - missäpäs muuallakaan kuin Roomassa, Mengonin keikkaa seuraavana päivänä. Tämä konsertti on yksi mieleenpainuvimmista seikkailuistani. Jos joskus jännitän jotain, muistutan itseäni että selvisin tältäkin reissulta.


The Pretty Reckless - Miss Nothing


"..and as I watch you disappear into the ground
my one mistake was that I couldn't let you down"

The Pretty Reckless tulee aina muistuttamaan minua edesmenneestä ystävästäni. Kuuntelimme aikoinaan bändiä yhdessä ja otimme vaikutteita laulaja Taylor Momsenilta pukeutumiseemme. Suttasimme silmät mustalla, makoilimme tupakat suussa nurmikolla, olimme mahdottoman rock'n'roll.

Tämä kappale on erityisen koskettava nyt, se oli kuin ennustus. Ystäväni halusi elää mahdollisimman täysillä, vaikka polttaisi itsensä loppuun. Emme juuri puhuneet siitä mikä syvimmiltään vaivaa, vaan torjuimme yhdessä pahaa mieltä vain elämällä ja pitämällä hauskaa. Tiesimme mitä kaikkea toinen on joutunut käymään läpi ja millaisten ongelmien kanssa painii, mutta sysäsimme synkkyydet syrjään ja keskityimme hetkeen. Vaikka emme välillä nähneet tai edes kuulleet toisistamme pariin vuoteen, jatkoimme aina suoraan siitä mihin olimme viimeksi jääneet.

Hän lähti aivan liian nuorena. Minulle hän oli Miss Everything.



Eppu Normaali - Kaikki häipyy, on vain nyt


"ei huomista, ei eilistä
vain tämän hetken voi nähdä peilistä"

Päätin jo pienenä seitsemänluokkalaisena että nuo lyriikat otan joskus vielä ihooni ja kirjoitin sen tussilla uudestaan ja uudestaan käteeni. Siinä se on ollut jo kymmenen vuotta, se oli ensimmäinen leimani. Kirjoitettu omalla käsialallani, jotta se muistuttaisi siitä pienestä tytöstä joka istui välitunnit tuulikaapissa lukemassa kirjoja jotta saisi olla rauhassa kiusaajilta ja näiden jatkuvalta nälvimiseltä.

En tule ikinä kyllästymään tähän kappaleeseen. Sen kuuleminen - varsinkin livenä - on aina todella haikea kokemus. Se on auttanut käsittelemään tunteita ja auttanut elämään hetkessä, sillä koskaan ei tiedä milloin joku loppuu ja taika on poissa.



Mikä voisi olla sinun elämäsi biisi?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Loistoaihe! Katselin elämäni biisiä kyllä telkkarista, mutta harvemmin mietin niitä omia tärkeimpiä biisejä. Ehkäpä koska olisi kamalan vaikea valita vain yhtä kappaletta. Useamman jo voisi perustella menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Eppu-kappale olisi helppo valita omaksi tärkeimmäksi, mutta niin moni muukin kertoo tarinaa elämän varrelta. Niistä oli sitten työmaa valikoida 😁 lopulta päädyin ratkaisuun että osa 2 tulee myöhemmin myös 🎶

      Poista
  2. Tässä tuli muutama tuttukin biisi, mielenkiintoinen listaus ja tärkeitä muistoja. ❤️ Hankalaa olisi kyllä miettiä vain yhtä biisiä, mutta useampia kuitenkin tulisi mieleen. Toisinaan itselläni menee kausissa mitä kuuntelen eniten, tällä hetkellä kuuntelen 80-90- luvun rock ralleja Spotifysta. Toisinaan sit metallia, sekä vähän melankolisempaa musiikkia ja 2000- luvun alun metallia nimenomaan. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, kausittain ja vaihdellen fiiliksen mukaan 🎶 niiiin paljon tärkeitä biisejä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡