Testissä Pincho Nation

Turun reissumme yksi kohokohdista oli uuden ravintolan testaaminen. En ollut koskaan kuullutkaan koko paikasta, mutta kuvailun perusteella kiinnostuin kovasti.
Aurakatu 3, 20100 Turku

Alunperin Ruotsista meille rantautunut ravintolakonsepti on perustettu vuonna 2012. Vuonna 2018 ovensa avanneen Turun ravintolan lisäksi toinen Suomen toimipisteistä löytyy Lahdesta.

Ravintolan teema on sirkus. Sisustus oli täynnä värikkäitä yksityiskohtia ja tunnelmavalaistus oli mielestäni kohdallaan.
Varatussa pöydässämme odotti pienenä ruokahalun herättävänä snackina popcorn-kippoja. Ne olivat hauska lisä ja sopi hyvin sirkusteemaan.

Teema on erikoisuus, mutta on myös toinenkin seikka miten tämä ravintola eroaa muista: ruoat tilataan puhelinsovelluksen avulla. Ruokailijat lataavat sovelluksen, valitsevat sieltä oikean ravintolan, ja eikun selaamaan:


Sovellus oli yllättävän helppo käyttää. Menu on monipuolinen, myös kasvisruokailijat on huomioitu. Lapsillekin löytyy omasta osiosta tuttuja ruokia pitsapalasista hampurilaisiin ja ranskalaisiin, mutta sovelluksen selkeiden kuvien ansiosta ennakkoluuloisempikin muksu saattaa rohkaistua kokeilemaan jotain uutta.

Kuinka homma siis toimii? Haluamansa ruokalajit ja juomat klikkaillaan "ostoskoriin", lisätään omalle pöydälle osoitettu numerokoodi ja lähetetään tilaus. Voit tilata niin monta kertaa ja niin monta ruokalajia kerralla kuin haluat.


Tilasin itse heti alkuun ihanan persikkaisen drinkin nimeltä Peachy. Missään ravintolassa en ole koskaan nähnyt niin pitkää drinkkilistaa kuin täällä - ja mikä alkoholittomien drinkkien määrä!

Lähdin itse liikkeelle tilaamalla Beets & Goat Cheese (vuohenjuustomoussea ja punajuurta tryffelihunajan ja ruismurujen kera) ja Spicy Shrimps (käsinkuorittuja katkarapuja tulisessa chili- ja valkosipuliöljyssä, tarjoillaan valkosipulileivän ja hienonnetun persiljan kanssa).

Sovelluksen kuvista ja hinnoista pystyi jo päättelemään, että annokset ovat pieniä mutta sieviä
Ruoat tarjoiltiin pitkillä lankuilla joita varten oli telineet pöydissä. Pääpointti tässä ravintolassa onkin maistella erilaisia ruokalajeja eikä tilata pelkästään sitä yhtä valtavaa lautasellista, ja sitten pohtia olisiko sittenkin pitänyt tilata tuo annos minkä kaverikin tilasi.

Nautiskeltuani ensimmäiset ruokalajit halusin testata vielä Loaded Fries (maustettuja ranskalaisia, parmesaania, jalapenomajoneesia ja pikkelöityä punasipulia) ja Crispy Cauliflower (savuveganeesia ja ruohosipulia). Jos olisi vielä ollut mahassa tilaa, olisin tilannut vielä tuollaisen suloisen hampurilaisen jonka Tomi tilasi itselleen.

Pincho Nation onkin erinomainen ravintola sellaisille, jotka eivät osaa koskaan päättää mitä tilaisivat. Tuttua ja turvallista vai jotain aivan uutta? Täällä uskaltaa tilata jotain erikoisempaakin.
Ihmetystä tosin aiheutti se, että pöytiintarjoilu ei ulotu ruokiin vaan eväät täytyy noutaa itse keittiön luukulta kun sovellus kilauttaa ilmoituksen. Tervejalkaisellehan tämä ei ole temppu eikä mikään, mutta entä jos ei ole terveitä jalkoja, tai mukana on vaikkapa syöttötuoli-ikäinen tai ehtivä nelivuotias - tai molemmat? Suuren seurueen ravatessa luukulla vuoron perään voi olla hankala nauttia kiireettömästä ravintolatunnelmasta kun tuoleja hiissataan jatkuvasti.

Vaikka paikka on "maailman ensimmäinen applikaatioravintola", tarvittaessa tarjoilijaltakin on mahdollista tilata ruokansa, jolloin ne luultavasti saa myös pöytäänkin suoraan.


Ruokailun päätteeksi syömisensä voi maksaa kätevästi sovelluksen kautta tai oikein hövelille tuulelle sattuessa kuitata kerralla vaikka koko pöytäseurueen laskun. Kannattaa liittyä jäseneksi klubiin, jotta kaikki ravintolaan käyttämäsi eurot kerryttävät pisteitä, joilla voi saada ilmaisia ruoka-annoksia!


Summa summarum, suosittelen oikein lämpimästi. Ruoka oli ensinnäkin erinomaista. Pincho Nation on mukavan erilainen ravintolaelämys, ja valinnan vaikeudesta kärsivälle tällainen konsepti on aivan täydellinen.

Oletko sinä käynyt Pincho Nationissa syömässä?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Kuulosta mielenkiintoiselta konseptilta ja ah mikä sisustus ^__^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustus oli aivan ihana, olisipa kotonakin yhtä kiva tunnelmavalaistus! :D

      Poista
  2. Eikä mikä paikka! Pakko myöntää, että en ole kuullutkaan aiemmin. Sirkusteema ja hyvä ruoka vetoaa ainakin minuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täsmälleen sama huudahdus pääsi minultakin kun kävelin sisälle! Länsinaapurissa tämähän on jo iso ketju, mutta Suomen valloitus on vielä alkutaipaleella. Kannattaa käydä testaamassa ja kertoa kavereillekin, itse ainakin vakuutuin ideasta ja toivoisin tämän ketjun laajenevan!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡