Maagiset messut 2024

Jo talvella ystäväni Ansku kysyi lähtisinkö hänen mukaansa Lahteen messuilemaan. Ostimme kahden päivän liput samantien kun ne tulivat myyntiin, jotta emme vaan jäisi ilman. Ansku matkusti junalla kaukaa Pohojois-Pohojammaalta suoraan Lahteen, jonne ajelin tästä Kouvolasta noin tunnissa. Hain matkalaisen kyytiin Lahden juna-asemalta ja Hesburgerin kautta lähdimme kohti Sibeliustaloa:
Sibeliustalo oli näille messuille aivan täydellinen paikka. Valtava aula ja liikuntasalin kokoinen tila ylemmässä kerroksessa myyntikojuja varten, konserttisali luentoja varten sekä pienempiä huoneita workshoppeja ja muun muassa tarot-tulkintoja ja selvännäkijöitä varten. Tuohibaari palveli janoisia ja nälkäisiä messukävijöitä keskellä ala-aulaa.
Vaikka messut järjestettiin vasta toista kertaa, oli näytteilleasettajia runsain määrin. Tarjolla oli kaikkea maagista, suloista, synkkää - käsintehdyistä kynttilöistä ja kuivatuista yrteistä kauniisiin kiviin, koruihin ja taideprintteihin. Oli ihana tukea varsinkin taiteilijoita ja pienyrittäjiä!

Perjantaina messuilla oli mukavan väljää, ja myyntipöytiä pääsi tutkimaan rauhassa. Päätimmekin suorittaa heti "tarrarallin":
Ohjeet olivat seuraavanlaiset: etsi joku tarraralliin osallistuvista myyntipöydistä. Lunasta vitosella passi, ja saat myyjältä ensimmäisen tarran siihen. Kierrä loput seitsemän myyntipistettä keräten myyjiltä tarrat (eivät siis maksa mitään!), ja kun olet saanut kaikki kerättyä, palaa takaisin myyntipisteelle josta hankit passisi alunperin. Saat myyjältä palkinnon eli tarrapaketin, johon on koottu jokaiselta tarraralliin osallistuvalta myyjältä yksi tarra, joka sopi vuoden teemaan (taruolennot ja myytit):

Olimme todella innoissamme kolutessamme myyntikojuja, mutta maltoimme kuitenkin käydä kuuntelemassa molempina messupäivinä myös muutaman luennon. Opimme paljon Heikki Saureen Haltioita, keijuja ja väkeä -luennolla, ja kuulimme Raamatun ihmeotuksista Ville Mäkipellon näkökulmasta. Luennot ja esitykset järjestettiin valtavassa konserttisalissa, ja oli mukava välillä istahtaa pehmeälle penkille lepuuttamaan jalkoja.
Lauantaina väkeä oli paikalla huomattavasti enemmän, ja workshopeihin oli tietenkin kova tunku. Vaikka olimme ajoissa odottelemassa, jäimme kaksi kertaa ulkopuolelle kun ne tulivat täyteen. Ensi vuodelle toivommekin, että nämä suosituimmat järjestettäisiin isommassa tilassa tai useamman kerran päivän aikana. 
Oli hienoa, että tapahtumaan oli palkattu runsaasti järjestyksenvalvojia, jotka ohjasivat tarvittaessa väkeä ryhmittymään käytävällä toiselle laidalle, ja ettei luokkatiloja täytetä paloturvallisuuden mukaan määriteltyjen rajojen yli.


Valokuvauspisteitä oli järjestetty parikin erilaista - satukirjojen taikametsä ja upea valtaistuin, jota varten sai lainata erilaista rekvisiittaa, kuten kruunun!

kuvat minusta otti @annariikkasofia 

cardigan Urban Classics toppi Black Blood by Gothicana tekonahkaleggingsit Jeans.fi kengät Converse peruukki eBay siivet Citymarket olkalaukku Guess kangaskassi Janikainen

Kaikista ihaninta näillä messuilla oli kuitenkin se, että siellä sai olla oma itsensä, pukeutua juuri niin kuin teki mieli, eikä kukaan katsonut oudosti. Minulla oli lauantaina mustat siivet selässäni ja sulauduin väkijoukkoon niiden kanssa loistavasti. Monella muullakin oli siipiä, korvia, häntiä sun muuta rekvisiittaa. Oli ihana nähdä myös pieniä therianeita nauttimassa messupäivästä. 



Aika kului kuin siivillä, ja niin paljon oli ehtinyt tapahtua messupäivinä, että tuntui kuin olisi ollut viikon pois kotoa! Olimme kuin toisessa maailmassa, ja se varmaan olikin Maagisten messujen idea.
Loppukonsertin jälkeen tapahtuman järjestäjä Kuparikettu tuli vielä kiittämään messuista, ja saimme vihjauksen jo seuraavista! Ensi vuoden teema on erilaiset klaanit, joiden välillä tulee olemaan kilpailuja. Ostamme Anskun kanssa liput kyllä samantien kun ne tulevat myyntiin!


Mutta millaisia ostoksia tarttui mukaan?
Ostokseni olivat todella tarrapainotteisia! Rakastan ostaa taiteilijoiden omia tarroja että penkoa isoja laareja keräten sekalaisen läjän erilaisia. Lopulta päätin ostaa myös tarrakirjan kaikille irtotarroilleni, ja voi miten helposti löydän nyt etsimäni. Löysin myös monta ihanaa postikorttia ja kirjanmerkkiä.

Messut olivat paljon ihanemmat kuin olin osannut ensikertalaisena odottaa! Nyt vain odottelemaan aftermovieta, ja katsomaan näkyykö siellä tuttuja.
Oletko sinä käynyt Maagisilla messuilla? Millaisista messuista pidät?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Ohoh, vai on tommosiakin messuja olemassa! Ne kynntilät meni muhun aivan täydestä ja mietin hetken, että miten noi herkut liittyy magiaan, mutta hoh hoo nehän oli kynttilöitä!! Olisin ostanu muutaman sellasen. 😄 Ja koruja varmaan myös. Ja sellasia mielikortteja, vai miksi niitä korttipakkoja sanotaankaan… Mä huomaan, että en oo yhtään kartalla nykymessutarjonnasta! Kiitos kivasta esittelystä! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ensi vuonna mukaan vaan Maagisille messuille! Oli aivan ihana tapahtuma. Korttipakkoja minäkin katselin, mutta ei osannut päättää sitten lopulta :D

      Poista
  2. Olipas kiinnostavaa, kiitos!🌼 Ihana kuulla, että tällaisia avoimen ja sallivan ilmapiirin messuja järjestetään. Taidanpa minäkin ostaa liput ensi vuoden messuille.😄

    VastaaPoista
  3. Vautsi millaiset messut! 😍 Miekin oisin tuolta tehnyt vaikka mitä löytöjä, tosi ihania nuo siun ja katoin noita herkkukynttilöitä myös. Riimutulkinta kuulostaa myös hauskalta! Pitää ehkä itsekin katsoa ensi vuoden tapahtumaa, vaikuttaa käymisen arvoiselta. Ois ihan huippua lähteä ensi kuussa sinne Salon Kurpitsaviikoillekin, mut katsotaan saadaanko sopimaan aikatauluun - täältä Itä- Suomesta on niin pitkä matka, että pitää ainakin kaksi päivää varata. 🙈

    Kaunis look sinulla, ihanan persoonallinen kokonaisuus. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin käymisen arvoinen, odotamme innolla jo ensi vuotta! En ole kuullutkaan noista Kurpitsaviikoista :) ne täytyy laittaa korvan taakse, kiitos! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡