Sushia ja kirpputorien kiertelyä

Pilvi ehdotti jos kävisimme sushilla pitkästä aikaa. Hän halusi viedä minut Kotkaan paikkaan, jonka oli todennut hyväksi. Ajelimme Kotkaan eilen iltapäivällä, ja skippasin lounaan jotta saisin ahdettua itseeni mahdollisimman paljon sushia.

Umi Sushi oli pieni mutta tunnelmallinen. Pöytiä oli vain kolme, eli asiakaspaikkoja oli yhteensä 12.
Kymenlaaksonkatu 20, 48100 Kotka
Valitsin menusta 12kpl lautasen, jossa oli muutamaa erilaista sorttia. Teimme heti vaihtarit kahdesta herkusta. Kalassa ei oltu säästelty, ja Pilvi oli aivan oikeassa: tämän jälkeen ei ne markettien sushitiskien säästömallin rullat enää houkuttele!

Sushit valmistettiin tilauksen mukaan, joten saimme todellakin tuoretta evästä. Ihana grillatun lohen tuoksu toi veden kielelle, ja ai että se oli hyvää!


Sushin jälkeen päätimme käydä kiertelemässä hieman kirpputoreja. Ensimmäinen kohteemme oli itsepalvelukirppis Jussin Jättikirppis, josta löysin kauan himoitsemani ison mustavalkoisen Iittalan Taikamukin:

Otimme seuraavaksi suunnan kohti Goodwilliä. Siellä oli niin paljon tavaraa että olisi mennyt koko päivä käydä kaikki rekit ja hyllyt läpi.
Yhdestä rekistä bongaamani leopardikuvioinen minimekko oli lähes samanlainen jonka ostin lukioaikoina joltain kölniläiseltä ulkoilmakirpputorilta. Tosin minun mekossani leopardikuvio oli sininen ja olkaimissa oli niittejä koristeena. Se ei ole oikein tyyliseni enää, mutta en raaski luopua siitä koska se oli minulle monta vuotta kovin tärkeä, ja ei sitä tiedä milloin tarvitsee vaikka kasaribileisiin jotain räväyttävää!

Löysin viimeinkin kivan napitettavan neuletakin, mutta koko ei ollut oikea. Metsästys siis jatkuu. Kokeilin myös kolmea erilaista puseroa, mutta mikään ei ollut sopiva päälle, harmi! Suoraan sanottuna, joskus vituttaa omistaa suuret rinnat ja olla sen päälle vielä lyhyt - vaihtoehtoina puseroissa joko säkki, teltta tai kukaan-ei-muista-miltä-naamasi-näyttää.

Vaikka taaskaan en onnistunut löytämään vaatepuolelta mitään mieluista, astia- ja sisustustavaraosastoilta kyllä löydän aina jotain kivaa:
Minulta löytyi yksi tällainen maljakko jo ennestään. Löysin sen paikalliselta kirpputorilta samana syksynä kun muutin Kalajoelle, ja etsinyt sille kaveriksi toista siitä lähtien. Sattumalta kommentoin tähän Koti Saksassa, sydän Suomessa -blogin postaukseen aiemmin viikolla, että minultakin löytyy tuollainen maljakko, ja ajattelin taas mielessäni että olisi kyllä mukava löytää toinenkin. Löysin sitten kirpputorilta kerralla kaksi kappaletta - kannattaa todellakin varoa mitä toivoo!

Lisäksi molemmilta kirpputoreilta lähti mukaani pieniä koreja ja lasipurkki tulevia askarteluprojektejani varten. Olen innostunut pitkästä aikaa askartelemaan fimomassalla, ja koristelin jo parin lasipurkin kannen. Näistä lisää toisessa postauksessa!


Pidätkö sinä sushista? Mitä olet viimeksi löytänyt kirpputorilta?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Ah sushia, tänään kaupassa himoitsin, mutta kun päivän ruokatarpeet jo löytyivät kotoa niin en nyt ostanut. Kirpparionni on niin vaihtelevaa, viimeksi löysin lapselle kengät muistaakseni. Vaatteita itselleni en nyt pitkään aikaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushissa on se "huono puoli" että ne pitää syödä heti pois. Kirppareilla käy vaihteleva tuuri, joskus ei löydy mitään vaikka kuinka etsisi ja joskus aarteet vain kävelevät vastaan!

      Poista
  2. Kirppiksellä ei ole tullut käytyä enää aikoihin ja sushiakin olen maistanut ainoastaan kerran elämäni aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla joskus venyy kirppiskäynnit, mutta kun kerran käy taas ja tekee löytöjä, haluaa kiertää kaikki :D tykästyin sushiin heti ensimmäisellä kerralla niin että sitä pitää saada aina välillä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡