Matkailun Kumman valitset -haaste

Todella monessa blogissa jo kiertänyt Kumman valitset -kysymyshaaste on pyörinyt luonnoksissani jo tovin. Olen lueskellut monen muun vastauksia, ja viimeinkin otin asiaksi täytellä tämän kyselyn itsekin!


Uusi maa vai tuttu kohde?

Uusi maa, tai vähintään uusi kaupunki. En lukeudu heihin, jotka viihtyvät aina uudelleen täsmälleen samassa paikassa - sama hotelli, samat ravintolat, samat rannat.

Rinkka vai matkalaukku?

Matkalaukku. En ole koskaan omistanut rinkkaa.

Kortti vai käteinen?

Ulkomailla tykkään nostaa käteistä, jotta voin tipata ravintolassa ja ostaa kätevästi kaikkea kivaa pientä kivoista pienistä kojuista. Varsinkin kirpputoreilla ja markkinoilla käytetään vielä monesti käteistä, ja olisi harmi jos kiva löytö menisi sivusuun.
Roomassa piti tietenkin nakata se kolikko Fontana di Treviin. Olisikohan toiveeni toteutunut paremmin nakkaamalla suoraan pankkikortti?

Alanya vai Fuengirola?

Fuengirola. Turkissa en ole käynyt kuin Istanbulissa muutaman päivän, ja se taisi riittää minulle tältä erää.

Finnair vai Ryanair?

Ryanair. En usko saavani rahalleni yhtään enempää vastinetta maksamalla jopa moninkertaista hintaa parin tunnin lennosta. Ulkomaanmatkojeni suunnittelu itseasiassa lähtee aina edullisista lennoista!

Aasia vai Afrikka?

Aasia. En ole koskaan tuntenut vetoa Afrikkaan, ja Aasiassakin minua kiinnostaa lähinnä Pohjois-Korea ja Japani.

Junalla vai laivalla?

Vaikea kysymys, nyt en osaa päättää! Laivalla olisi mukavampi matkustaa pidempää matkaa, koska on huomattavasti enemmän tilaa ja tekemistä, mutta junalla näkisi ehkä vähän mielenkiintoisempia maisemia.
..paitsi Tukholmassa siirtyessä vesireittejä paikasta toiseen, näki kaikkea kiinnostavaa! Tässä komeilee Kastellet. Rauha on edelleen maassa, siitä kertoo salossa liehuva lippu.

Kaupunki- vai rantalomakohde?

Sekuntiakaan ei tarvitse miettiä - kaupunkiloma. Minua ei saa makaamaan rannalle tai uima-altaalle paria tuntia pidemmäksi ajaksi, alkaisin vain levottomana höpöttää ihon palamisesta ja missähän museoissa ehtisi vielä käymään nyt kun kerta täällä asti ollaan.

Auringonnousu vai -lasku?

Auringonlasku. En ole muutenkaan aamuihminen, mutta reissun päällä toki koitan ottaa päivistä ilon irti heräämällä aikaisemmin kuin yleensä.

Matkamuisto vai tuliainen?

Vaihtelee joka kerta! Joskus tulee ostettua enemmän muille kuin itselle. Tykkään ostaa itselleni sen jääkaappimagneetin, ja pyrin muuten löytämään jotain mikä varmasti menee käyttöön, kuten kohta kymmenen vuotta hyvin palvelleet keittiöpyyhkeet, jotka hankin Dublinista Guinnessin tehtaan matkamuistomyymälästä. Samaa periaatetta koitan noudattaa tuliaisissakin - jotain syötävää/juotavaa tai sitten saajalleen varmasti käyttöön menevä asia.

Hattu vai aurinkolasit?

Hattu on auringonpistoksille herkälle pakollinen, aurinkolasit mukavuutta lisäävä vaihtoehto.


Mitä sinä vastailisit näihin kysymyksiin?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Hyvät vastaukset ja muutamassa olin täysin samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska oli täyttää ja lukea muidenkin aiemmin vastanneiden juttuja! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡