Tervetuloa tuunaamaan lisää joulutorttuja! Tällä kertaa palataan suolaisten pekonitorttujen ääreltä makealle puolelle - ja mennään siitä aivan päätypleksiin saakka. Näitä äklömakeita torttuja ei pysty syömään montaakaan, vaikka olisi kuinka paatunut sokerihiiri kuten allekirjoittanut myöntää olevansa.
Rocky Road -joulutortut:
lehtitaikinaa
kananmunaa voiteluun
suklaata
pähkinöitä
vaahtokarkkeja
Nutellaa
kastiketta koristeluun
Klassikkoherkku Rocky Roadiinhan tulee perinteisesti suklaapohjan päälle pähkinöitä, vaahtokarkkeja ja erilaisia karkkeja, ja tälläkin kertaa vain mielikuvitus on rajana. Olin kätevä emäntä ja yhdistin suklaan ja pähkinän tällä levyllä. Strösselit, marengit, Sisu-pastillit. Kokeile vaikka värikoodausta tai tee kaikista erilaisia!
Aloitetaan lehtitaikinasta, kaulitaan ja tehdään viillot. "Siipien" alle laitoin pähkinäsuklaata, jotta se sulaisi mukavasti uunissa. Ensi kerralla murustelisin suklaan aavistuksen pienemmäksi, jotta sitä olisi helpompi hallita kun taivuttelee taikinaa. Kananmunalla voitelu oli myös hieman haastavaa, kun suurimmat muruset koittivat karkailla.
Uunin jälkeen annoin herkkujen jäähtyä viitisen minuuttia ennen Nutellan lusikoimista. Oman maun mukaan niin paljon kuin haluaa! Koristelin tortut vielä vaahtokarkeilla ja virallisen maistajan eli Tomin lautasen koristelin vielä kinuskikastikkeella.
No nyt on tortut minun makuuni! 🤩 Makea uppoaa aina.
VastaaPoistaNämä oli makean ystävälle 🎄/5!
Poista