Kaksin käsin kiinni sunnuntaista

Jonnekin se viikko taas katosi, liian nopeasti. Mitä olenkaan ehtinyt tällä viikolla puuhastelemaan?


Sain aikaiseksi hankkia viimeinkin uuden tietokoneen:
Asus TUF Gaming FX706 | Intel Core i5-11400H | NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti | 16 GB DDR4 | 1Tb SSD | 17,3" 144 Hz IPS

Edellinenkin koneeni oli Asus ja palveli sekä koti- että lanikäytössä yli 7 vuotta. On ollut vaikea tottua ajatukseen, että sekään laite ei kestä ikuisesti ja jossain vaiheessa elämää tiemme erkanevat. Viime kuukausien aikana kone alkoi sammutella itseään, ja sain siitä ja tallennustilan puutteesta viimein tarpeekseni.



Olen oppinut miten Monopolia pitäisi oikeasti pelata:


 


Tuli tehtyä pikavisiitti Ouluun. Sillä aikaa kun äitini oli kampaajalla, kipaisin Valkeaan hengailemaan.


Ennen Valkean rakennuttamista viihdyin hyvin keskustassa - se oli tarpeeksi pieni jolloin kaikki tarvittava löytyi muutaman korttelin päästä. Kauppakeskuksen myötä levottomuus ja häiriköinti ydinkeskustassa alkoi lisääntyä enkä juurikaan halua yksin sinne edes mennä. Tällä kertaa olin reilusti ennen puoltapäivää liikkeellä joten vältyin hyvin kaikenmaailman huumekaupustelijoilta ja rahanpummaajilta. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut mukava istahtaa pitkästä aikaa katutason Bacaro Doppioon kahville.


Ulkoilutin tällä kertaa hattaranpinkkiä peruukkiani. Ja olisihan se pitänyt tietää ettei tällaista hattua voi Oulussa kadulla kulkiessa pitää päässään koska ainainen tuuli. 27 vuotta elämästään asunut merenrantakaupungeissa, still learning.

Nyx Cosmetics Lip Lingerie XXL #27 On Fuego & #22 Sizzlin'

Käväisin Sokoksella tarkoituksena etsiä käsiini kaksi Nyxin huulipunasävyä, joita käytin ahkerasti ennen koronaa. Pandemian iskettyä huulipunien käyttö jäi - mitä iloa niistä olisi ollut maskin alla? Jouduin tyytymään näihin mahdollisimman lähelle osuviin uusiin sävyihin, sillä ilmeisesti vanhat suosikkini (Kitten Heels & Cherry Skies) on korvattu.

Onneksi bongasin tutut ja turvalliset sävyt vielä ainakin Stockmannin verkkokaupasta, tilaan sieltä jos nämä eivät vastaakkaan odotuksiani. Tai vaihtoehtoisesti pistän tilin sileäksi KVD:n hyllyllä, sielläkin oli aika herkullisen näköisiä sävyjä!


Ainakin ensivaikutelma oli hyvä - levittyy kivasti kapeapäisen aplikaattorin kanssa ja näitä swatcheja sai hinkata kunnolla meikinpoistoaineen kanssa ennen kuin lähti.

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. On muuten ärsyttävää kun vanhat hyvät meikit onkin korvattu uusilla. Viimeksi tuttu meikkivoide oli "uusiutunut" eikä uudet värikoodit pitänyt yhtään paikkaansa. Kivannäköiset punat olet kyl löytänyt! Korona toi aika moneen asiaan muutoksia. Onneks se suurimmaksi osaksi jo takana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, meikkivoiteen kanssa saa olla niin tarkka että saisin varmaan itkukohtauksen hyllyjen välissä jos täydelliseksi havaittu sävy onkin häipynyt :D korona-hullunmylly tuli ja meni yllättävän nopeasti, toivotaan ettei tarvitse palata maskien kanssa säätämään tai eristäytymään seinien sisälle..

      Poista
  2. Itse olen myös alkanut miettimään koneen vaihtoa. Tai ehkä riittää tietokoneen muistin tyhjentäminen. Ennen uuden ostoa taidan käyttää ammattilaisella näyttämässä onko asialle vielä jotain tehtävissä. Mukavaa kesää. https://www.cealy.fi/tietokoneen-vuosihuolto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkkauksesta, en olekaan ajatellut että joskus voisi käyttää konetta vuosihuollossa. Kovalla käytöllähän se on kuitenkin joten ei haittaakaan olisi! Mukavaa kesää myös sinulle! :)

      Poista
  3. Kiitos Taija-Tiia ja Satu. Etsiskelin blogeja mitä vanhentuvalle tietokoneelle voi tehdä. Myös itsellä on muisti melkein täynnä ja kone tykkää käynnistellä itseään. En haluaisi tästä kuitenkaan vielä luopua, eli kokeilen ensin huoltoa. Saa nähdä saanko vielä buukattua kotikäynnin lähipäiville tänne Tampereen seudulle. https://www.poikajakissa.fi/palvelut
    Kaikkea hyvää teille molemmille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli pitkä prosessi itsellä luopua siitä vanhasta koneesta kun toimi kuitenkin vielä. Toivon että joku päivä saisin sen käytettyä jollakin tsekkauksessa jos sen voisi ottaa johonkin kevyempään käyttöön; onhan se aina parempi kunnostaa vanhaa kuin aina ostaa suoraan uusi! Kaikkea hyvää myös sinulle! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡