Andy Warhol Goes Arctic -julistenäyttely & Andy McCoyn taideteoksia Oulussa

Käväisin taas pikaisella visiitillä Oulussa - lähdin perjantaina töistä suoraan ajamaan ja palasin takaisin kotiin lauantaina iltapäivällä. Jos on tehokas, ehtii monenlaista kuten esimerkiksi käymään kulttuurikierroksella!

"Hampurin taideteollisuusmuseon omistama Andy Warholin julistekokoelma on kiertänyt maailmalla gallerioita ja museoita vuosien ajan. Julistenäyttely on mahdollista nähdä nyt toistaiseksi viimeistä kertaa: Oulun näyttelyn jälkeen se palaa Hampuriin maailman kiertueeltaan ja menee tauolle, eikä sitä laiteta esille seuraavaan 15 vuoteen." (lähde: https://tapahtumat.munoulu.fi/fi-FI/page/6450bb978e3deca90acc7f6d?source_widget_id=641853c4d1d65c23f68dca38)
 


Sain seurakseni äitini, jonka kanssa olemmekin tutustuneet jo monenlaisiin taideteoksiin ja kulttuurikohteisiin. Tarkoituksenamme oli saapua paikalle jo ennen ovien aukaisua, mutta allekirjoittanut halusi testata useita erilaisia bleisereitä ja takkeja H&M:llä.




Näyttely löytyy Suomen Pankin konttorin vanhoista tiloista, jossa sijaitsee nykyään Taidetalo Kulttuuripankki. Itse rakennuskin oli mielenkiintoinen vierailukohde, menneiden vuosikymmenten tunnelma on onnistuttu säilyttämään hyvin.

Varsinkin oululaisille paikka voi olla hyvinkin tuttu, sillä se sijaitsee Franzeninpuistoa vastapäätä ja samaa puistoa reunustaa myös muun muassa Tuomiokirkko. Ydinkeskustasta on siis vain muutaman minuutin kävelymatka.


Pääsylippu (lippu.fi tai ovelta)
19e / 16e (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet) / 15e (väh. 10hengen ryhmä)

Aukioloajat
Ke-Pe klo 11-18
La-Su klo 11-17



Näyttelystä löytyi sekä valokuvia ja niitä maailmankuuluja postereita joista moni nimenomaan tunnistaakin Warholin ja hänen omaleimaisen tyylinsä.


Warholin teosten jälkeen tutustuimme Andy McCoyn maalauksiin ja tuunattuihin hattuhin, ja olipa yksi kitarakin saanut vähän väriä.





Kierroksen jälkeen maistui kahvi ja sitähän onneksi löytyi Cafe Bar Rahapajasta eli samoissa tiloissa toimi myös kahvila. Ihastelimme neliönmuotoisia, lasisia kahvikuppeja ja nautiskelimme puoliksi sekä pullan että suklaakakun palasen. Tämä on jo ihan vakiintunut käytäntö meillä koska emme osaa ikinä päättää niin otamme molemmat!




Aina pitää saada jotain muistoksi kokemuksesta, vähintään joku lippulappunen bujon väliin. Päätin jo sisäänastuessa että haluan viedä kotiin tätä "kulttuurisoppaa". Etiketin mukaan sisältää Jalostajan hernekeittoa, mutta purkki pääsee ainakin toistaiseksi avaamattomana hyllyn päälle koristeeksi.





Suosittelen käymään tällä kulttuurikierroksella!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit