voihan juhannus

..onneksi se on vain kerran vuodessa!

Tänä vuonna otimme asuntoauton lainaksi ja suuntasimme jälleen kerran Kalajoelle juhannuksen viettoon.
Kulkuvälineemme soittimessa ei ollut aux-piuhalle paikkaa eikä Bluetoothia joten turvauduimme perinteisempään musiikinkuunteluun. Eppu Normaalin vuonna 1994 julkaisema livelevy Onko vielä pitkä matka jonnekin? oli jo nimensäkin puolesta oivallinen valinta vaikka Alavieskasta ajaa Kalajoelle puolessatunnissa.


Viikonloppu meni sujuvasti vähän siellä sun täällä, ajelimme sekä asuntoautolla ympäri kyliä että kavereiden kyydissä välillä jalkautuen. Näpsin paljon kuvia erilaisista paikoista missä kävimme ja mitkä ovat itselleni mieluisia Kalajoella:
 
Lohilaakso (loma-asuntomessualue vuodelta 2014)

En ollut aiemmin käynyt käveleskelemässä pitkospuita pitkin Hiekkasärkillä. Maisemat avautuivat aivan eri tavalla kuin pelkästään auton ikkunasta!

Keskuskarin alue

Kun asuin Kalajoella vuosina 2014-2017, Keskuskarin alue oli vielä aika harvaan rakennettua. Muutama mökki, venesatama, miinanraivaajien muistomerkki ja kesäkuumalla erittäin suosittu uimaranta olivat ainoita asioita jotka voisi luetella. Nyt alueelle on ilmestynyt noussut monta uutta rakennusta ja lisää tulee.

Plassi

Vanha kaupunginosa eli Plassi oli aikoinaan minunkin kotini vajaa vuoden, kuvasta voi tutut bongata oikean talonkin.

Hiekkasärkät

Siinä se sana joka tulee monilla ensimmäisenä Kalajoesta mieleen. Tänä vuonna Särkillä oli mielestäni huomattavasti enemmän väkeä kuin aiempina vuosina, liekö yhtenä syynä kesken lauantai-illan keskeytyneet, valtakunnallisen uutiskynnyksenkin ylittäneet festarit.



Toivottavasti muillakin oli mukava juhannus eikä kenellekään tai kenenkään tutulle sattunut mitään ikävää! Liian monta läheltäpiti-tilannetta tuli bongattua viikonlopun aikana - kannattaisin esimerkiksi sähköskuutteihin nollarajaa. Pidetään totta kai muulloinkin järki päässä, vielä on kesää jäljellä eikä sitä ole kiva viettää sisällä vaikkapa jalka poikki.
 

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit