Näkemiin, Alavieska - terve vaan, Kouvola!

Uusi sivu kääntyy elämässä kun pakkaamme omaisuutemme muuttoautoon ja jätämme Alavieskan taaksemme. Uusi osoitteemme löytyy Kouvolasta! Tomi sai ammattikorkeakoulusta opiskelupaikan ja koska olemme asuneet tovin saman katon alla ja yhdistäneet taloutemme ja huonekalumme, ainoa vaihtoehto oli lähteä totta kai yhdessä.

Olen muuttanut lukemattomia kertoja jo, mutta en koskaan näin "kauas kotoa" eli Oulua. Yksin tuskin tulisi lähdettyä aivan uusille vesille ilman varsinaista suunnitelmaa, mutta nyt voi ottaa muuton seikkailun kannalta.

Alavieskastahan tuli vähän kuin sattuman kaupalla kotini keväällä 2022. Olin edellisestä syksystä asti koittanut metsästää kämppää Kalajoelta, ajatuksena hakea koulusta valmistumisen jälkeen töitä seudulta. Kalajoen vuokra-asuntotilanne on ollut melko huono jo vuosien ajan, varsinkin yksiöiden hinnat pysyvät pilvissä. Ilman työpaikkaa oli riskipeliä hankkia kallista vuokra-asuntoa, joten aloin luopua toivosta ja kehitellä vaihtoehtoa. Alavieska sijaitsee suunnilleen puolivälissä Kalajokea ja Ylivieskaa ja sieltä löytyi vastaremontoitu saunallinen kaksio terassilla samalla hinnalla millä olisi saanut Kalajoelta koirankopin.

Kun asunto oli varmistettu, uskalsin hakea töitä, ja toinen lottovoitto tapahtui kun pääsin suoraan koulun päätyttyä töihin. Samassa paikassa olen edelleen ja on todella haikea lähteä. Olen oppinut mielettömän paljon, tällä viikollakin opin asentamaan popniittejä ja käyttämään metallinkaiverruskonetta. Olen paljon varmempi osaamisestani kuin koulusta lähtiessä.

Oulun kasvattina olen nauttinut astetta rauhallisemmasta elämästä täällä. Liikenneruuhka tarkoittaa sitä, että joutuu pysähtymään risteykseen. Poikkeava älämölö on muutama mopoilija tai amispopittaja. Kuntosalille mahtuu aina hyvin, eikä parkkipaikkaa tarvitse ikinä etsiä.

Olen tottunut suunnittelemaan uusien vaatteiden tai kodintarvikkeiden hankintaa sen mukaan kun on kulkua Kalajoelle tai Ylivieskaan. Heräteostoksia ei juuri tule kun ei ole ostoskeskuksia joissa kuluttaa aikaa muuten vaan. On tullut vähennettyä myös turhaa myöhäisillan herkkujen mässäilyä kun kauppa menee kiinni yhdeksältä - puhumattakaan poissaolollaan loistavista ruuankuljetuspalveluista!

Tulen kaipaamaan tätä pientä paikkakuntaa kovasti. Onneksi se ei ole menossa minnekään.

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Onnea uusiin tuuliin ja uudelle paikkakunnalle muuttoon! Jännittävää!

    VastaaPoista
  2. Alavieska kuullostaa kyllä hyvin samankaltaiselta pikkukunnalta kuin Polvijärvikin. On todella rauhallista asua, mutta onneksi kaupunki on lähellä ja sitä myötä myös palvelut, ystävät, sekä työpaikka. :) Tavallaan näin lähellä kaupunkia välttää osan pikkukylän huonoista puolista, sillä kuihtuva kylähän tämä on ja valitettavasti ilmapiiri on sen mukainen. Onnea uusiin tuuliin ja hurjasti onnea uuteen kotiin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muutama tuhat asukasta löytyy vain myös mutta onneksi on isomman tien varrella ja 20min ajon päästä kyllä löytyy kaikki mitä tarvitsee. On tavallaan surullista kun väkeä muuttaa tällaisilta paikkakunnilta enemmän pois kuin tulee, meiltä on kysytty monesti että miksi ihmeessä muutettiin tänne. Kiitos paljon! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡