Opiskelua avoimessa yliopistossa

Olen viime vuosina tutustunut pikkuhiljaa avoimen yliopiston opintomahdollisuuksiin. Olen aloittanut monta kurssia, mutta jättänyt niitä kesken joko ajanpuutteen tai mielenkiinnon loppumisen vuoksi. Tänä keväänä päätin, että on aika ottaa itseä niskasta kiinni viimeinkin - on harmittanut todella paljon jälkeenpäin, kuinka lähellä olisi ollut saada useampi opintopiste kerrytettyä.
 

Sain juuri pakettiin Johdatus oikeustieteelliseen -kurssin, joka on pakollinen mikäli haluaa suorittaa avoimen kautta oikeustieteen aineopintoja. Ilmoittauduinkin innoissani melkein heti sen jälkeen alkavalle Rikosoikeuden kurssille:

MOOC (Massive Open Online Course) -kurssit ovat kaikille avoimia ja ilmaisia kursseja. Kurssimateriaaleihin ja tehtäviin voi tutustua ihan omaan tahtiin - pääasia, että palauttaa kaikki tehtävänsä määräpäivään mennessä.


En tietenkään malttanut tyytyä vain yhteen kurssiin, kun toinenkin mielenkiintoinen tuli vastaan. Historiantutkimuksen johdatuskurssi suoritetaan myös täysin itsenäisesti, mutta on maksullinen.

Tämä kurssi on osa historian 30 op. perusopintokokonaisuutta. Kurssit vaikuttivat todella mielenkiintoisilta ja saatankin ottaa niitä haltuun aina yksi kerrallaan:


Toinen toistaan mielenkiintoisempia! Eniten kuitenkin varmaan olen innoissani Keskiaika- ja Reformaatiosta valistukseen -kursseista.


En vieläkään tiedä tai osaa päättää, mikä minusta tulee isona, mutta oikeustiede ja historia ovat kiehtoneet todella kauan. Tällä hetkellä haluan kuitenkin tehdä töitä metallialalla kun aivan vasta kouluttauduin alalle ja käytin koulumatkoihinkin pienen omaisuuden.

Ehkä joskus tulevaisuudessa hyppään taas kohti tuntematonta ja opiskelen itselleni mieleisen korkeakoulututkinnon - joko huvin vuoksi tai tehdäkseni siitä itselleni uuden uran.

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Nämä ovat kyllä todella mielenkiintoisia kursseja! Opiskeluintoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nälkäkin kasvaa syödessä kun löytyy aina toinen toistaan mielenkiintoisempia kursseja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡