PELATTU: Life is Strange: True Colours (2021)

kuva täältä: https://www.playstation.com/en-fi/games/life-is-strange-true-colors/

Kehittäjä: Deck Nine
Julkaisija: Square Enix
Genre: tarina, seikkailu
Saatavilla: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S


Kyseessä on siis Life is Strange -pelisarjan viimeisin osa. Pelit ovat hyväntuulisia ja helposti lähestyttäviä pelejä ihanine soundtrackeineen, mutta myös syvällisiä. Synkkiäkin aiheita käsitellään - mielenterveysongelmia, ihmissuhteiden kiemuroita, henkirikoksia.

Kuten mainitsin Hetkiä elokuulta -postauksessa, sain viimeinkin aikaiseksi aloittaa tämän pelin pelaamisen. Ehdin saada viimeisenkin episodin loppuun juuri ennen kuun vaihdetta. Pelin lyhyys jäi harmittamaan - alle kymmenessä tunnissa tuli koluttua tarina läpi vaikka pysähtelinkin klikkailemaan nurkkia.

Päähahmo on Alex Chen, 21-vuotias muusikonalku joka muuttaa isoveljensä Gaben luokse Haven Springs -nimiseen pikkukylään aloittaakseen uuden luvun elämässään sijaiskoti-kierteen jälkeen. Hänellä on kyky aistia ihmisten tunnetiloja näkemällä ne erivärisinä auroina. Hän pystyy myös näkemään voimakkaita muistoja esineistä. Alex joutuukin välillä tukaliin tilanteisiin ja vaikeiden päätösten eteen sillä hän saa voimiensa avulla selville ihmisten salaisuuksia.


Pelissä pääsee tutustumaan moniin kylän asukkaisiin, kuten Gaben tyttöystävään Charlotteen ja tämän pieneen poikaan Ethaniin, Gaben parhaaseen kaveriin Ryaniin, Black Lantern -pubista vastaavaan Jediin, kukkakaupan emäntään Eleanoriin ja tätä auttelevaan Rileyyn sekä levykauppaa ja radiokanavaa pyörittävään Stephiin. Steph on pelin ainoa hahmo, joka on esiintynyt jossain aiemmassa pelisarjan osassa -  Life is Strange: Before the Storm (2017) -pelissä hän opiskeli Arcadia Bayn Blackwell -koulussa päähahmo Chloen kanssa.




Kuten tarinapeleissä perinteisesti on ideana, päätökset ja vuorosanat vaikuttavat tulevaisuuteen. Mahdollisuuksien määrä on valtava ja ennen pelin loppua ei voi välttämättä tietää varmaksi tekikö jonkun asian oikein tai vaikuttiko jonkun asian tekemättä jättäminen tarinan kulkuun. Episodien lopuksi saa yhteenvedon valinnoistaan sekä prosenttiosuuksia siitä, mitä muut pelaajat ovat päättäneet tehdä samoissa tilanteissa.

Pelisarjan huumori on aina uponnut minuun.


PROS
+ kauniisti luotu maailma
+ samanlainen pelattavuus kuin aiemmissa osissa

CONS
- aivan liian lyhyt
- puzzlet helppoja


Summa summarum: mikäli tykkää tarinapeleistä ja tunnevuoristoradasta, suosittelen vahvasti. Pelin lyhyydestä johtuen en ostaisi itse normaalihinnalla (Steamissä 59,90e!) mutta puoleen hintaan olisi jo kelpo tarjous.

★★★★☆
★ en voi suositella ★ ei kyllä täyden hinnan arvoinen ★ voin suositella, mutta tuskin pelaan uudestaan ★ suosittelen lämpimästi ★ voimakas suositus, täyden hinnan arvoinen, tulen pelaamaan uudestaankin


Saatat tykätä myös näistä

Kommentit