Jatkuva jäälatten himo ajoi minut epätoivoiseen ratkaisuun - minä teen sitä ihan itse.
Kahviksi valikoitui Espresso Intenso (vahvuus 7), jota olen joskus ennenkin ostanut. Suosikkimakusiirappiani eli suolakaramellia ei löytynyt, mutta vaniljalla mennään.
Aloitin etsimällä reseptejä ja tarkastelemalla mitä löytyy jo kotoa. Jääpaloja oli ja maitoa. Suodatinkahviakin totta kai löytyi, mutta halusin kokeilla ensin vahvemman kapselikahvin kanssa. Makusiirappiakaan ei löytynyt kaapista, joten kauppaan mars.
Kahviksi valikoitui Espresso Intenso (vahvuus 7), jota olen joskus ennenkin ostanut. Suosikkimakusiirappiani eli suolakaramellia ei löytynyt, mutta vaniljalla mennään.
Mitä tarvitsee:
jääpaloja oman maun mukaan
1 rkl makusiirappia
1½ - 2 dl kahvia
1 dl maitoa/kauramaitoa
Miten sen tein:
Aloitin kahvista. Halusin testata "keittää" sen suoraan kylmänä, jotta ei tarvitsisi odotella jäähtymistä.
Laitoin lasin puolilleen jääpaloja. Lisäsin makusiirapin ja kahvin. Kaadoin sitten sekaan vielä maitoa ja sekoitin juoman pitkällä lusikalla.
Liian useasti on käynyt niin että kokeileva keittiöni osoittautuu katastrofiksi. Yllätyin kun kerrankin keitokseni onnistuivat! Aion vielä etsiä käsiini sen suolakaramelli-makusiirapin.
Testasin myöhemmin tätä reseptiä vielä kauramaidolla ja keittämällä Juhlamokkaa. Kauramaitoa voi laittaa saman määrän kuin maitoakin, mutta suodatinkahvista kannattaa keittää astetta vahvempaa tai käyttää tummapaahtoa, muuten jääkahvi saattaa maistua vähän vetiseltä.
Tykkääkkönää jääkahavista?
Jääkahvi maistuu aina välillä, ja kotona teko ollut haastavaa. Hyvä vinkki tämä! 👏
VastaaPoistaJääkahvissa on vain sitä jotain! Toivottavasti tästä sai inspiraatiota, itsekin yhdistelin ja vertailin useaa reseptiä ja sitten kokeilin millä mittasuhteilla toimi omaan makuun :)
Poista