PELATTU: Life is Strange: True Colours, bonusepisodi "Wavelenghts" (2021)


Kehittäjä: Deck Nine
Julkaisija: Square Enix
Genre: tarina, seikkailu
Saatavilla: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch


Ostaessa Life is Strange: True Colours -pelin Deluxe tai Ultimate Editionina, kylkeen tulee vielä bonusepisodi Wavelenghts, jossa pääsee pelaamaan päätarinan yhdellä tärkeimmistä sivuhahmoista, Stephillä.

Steph on tuttu jo Life is Strange: Before the Storm -pelistä (2017) - hän kävi samaa koulua kuin päähahmo Chloe. Steph on päätynyt Arcadia Bayn jälkeen Haven Springsiin levykauppaa ja radiotoimitusta pyörittämään.


Radiokanavasta vastaaminen on tärkein elementti. Mainosten lukeminen ja ihmisten puheluihin vastailu oli ihan hauskaa puuhaa. Tällaisissa peleissä pitää aina kokeilla kaikkea mitä vain voi klikkailla ja radiokopista sitä härväiltävää vasta löytyikin laavalampusta bobbleheadiin ja muistitaululle viskottaviin dinosauruksiin.


Levykaupan ja radioaseman pyörittäminen on yksinäistä puuhaa. Steph muutti aivan tuntemattomaan paikkaan ja pohtii vielä mitä haluaa elämällään. Välillä vastaillaan kavereiden viesteihin ja selaillaan deittisovelluksen valikoimaa.

Vuodenajat ja juhlapyhät vaihtuvat, ja niihin liittyy omia tehtäviä. Pelissä ei poistuta ollenkaan levykaupan tiloista, joten seuraavan oikean kohdan löytäminen ja klikkaaminen ei tuottanut suuria vaikeuksia.


Life is Strange
-peleissä on aina osattu ottaa hyvin huomioon myös vähemmistöt. Romanssit ovat olleet mahdollisia sukupuoleen katsomatta ja Priden sanoma näkyi myös tässä lisätarinassa.

Bonusepisodi päättyy siihen hetkeen, kun pääpelin pelattava hahmo Alex astuu sisään levykauppaan ja ilmestyy radiotoimituksen ikkunan taakse:




PROS
+ pelisarjan faneille lisätarinaa
paljon klikkailtavaa

CONS
- aavistuksen itseääntoistavat tehtävät


Summa summarum: jos Life is Strange -pelisarja on tuttu alusta alkaen ja cozy gaming musafiilistelyn kera on juttusi, tämä on täydellinen sinulle. Parituntinen ei mene hukkaan!

★★★★☆
★ en voi suositella ★ ei kyllä täyden hinnan arvoinen ★ voin suositella, mutta tuskin pelaan uudestaan ★ suosittelen lämpimästi ★ voimakas suositus, täyden hinnan arvoinen, tulen pelaamaan uudestaankin


Saatat tykätä myös näistä

Kommentit