BULLET JOURNAL - MUISTIKIRJAN HANKINTA

Jatko-osaksi BULLET JOURNAL -TARVIKKEENI (ja vinkkejä mistä niitä voi hankkia) -postauksellelaadin tämän osan koskemaan muistikirjan hankintaa. Vuosi vaihtuu pian ja sen myötä itse aloitan taas uuden bujon!

Meillä jokaisella on oma maku ja mieltymykset, ja bujoilun suhteen on onneksi olemassa niin paljon vaihtoehtoja että jokaiselle löytyy varmasti se täydellinen muistikirja tai tyyli laatia oma bujo.


Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Koko
Yleisin koko muistikirjoissa lienee A5, sillä se mahtuu helposti laukkuun mukaan eikä tarvitse tihrustaa pienenpientä tekstiä. Mikäli haluaa koostaa bujoonsa vaikkapa paljon piirustuksia tai maalauksia, voi A4 on sopivampi valinta.

Sivujen määrä
Käytätkö bujoasi myös vuosikalenterina ja haluat laatia jokaiselle viikolle oman aukeaman? Haluatko bujoilla vuoden samoihin kansiin, vai ostaa uuden kun edellinen täyttyy? Esimerkiksi parisataa sivua riittää loistavasti koko vuoden kuukausi- ja viikkoaukeamien tekemiseen ja ylimääräisiäkin sivuja jää hyvin.


Sivujen paksuus
Yleisin sivun paksuus vaikuttaa olevan 80gsm, minkä olen todennut monille tusseille liian ohueksi. 120gsm onkin vähimmäisvaatimus omalla kohdallani. Oman muistikirjan viimeiselle sivulle kannattaakin perustaa testaussivu, johon kokeilee jokaista käyttämäänsä tussia jotta näkee kuultaako se läpi.

Tyhjät sivut, ruuduilla, pisteillä vai viivoituksella?
Bujoiluun yhdistetään monesti pistesivut. Jokainen voi kuitenkin bujoilla millaisille sivuille itse haluaa, aloittaa vaikka täysin tyhjistä sivuista. Mikä ihana vapaus!


Lay-flat vai kierreselkäinen?
Jokaisella on tähänkin omat preferenssinsä. Kierreselkäinen on toki helpompi aukaista kunnolla ja mikäli haluaa poistaa sivun, se onnistuu hyvin. Se antaa myös enemmän ylimääräistä tilaa vaikkapa valokuville ja postikorteille.


Millainen bujo minulla itselläni on nyt?

Oma bujoni on todellakin suosittelun veroinen: minulla on menossa jo kolmas Victoria's Journal 14x21cm Copelle pistesivumuistikirja. Siinä on 240 sivua joista 200 on numeroitu, ja paperi on 120gsm eli tarpeeksi paksu useille tusseille. Ainoa miinus tulee siitä, että muistikirjassa ei ole juuri tilaa liimata postikortteja, pääsylippuja ja niin edelleen ennen kuin se alkaa pullistella. Kuten ylempänä mainitsin, kierreselkäinen antaisi tähän enemmän pelivaraa.



Mistä etsiä muistikirjaa?
  • Suomalainen kirjakauppa
  • Adlibris
  • Putinki
  • Mimmilä Shop
  • Teippitarha
  • Vihkokauppa
Muistikirjoja löytyy moneen lähtöön, mutta bujonhan voi aloittaa myös vaikka ruutuvihkoon tai laatia alusta alkaen itse irtosivuina kansioon. Vain mielikuvitus on rajana!


Millainen bujo sinulla on? Millainen olisi täydellinen omaan käyttöösi?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Kouluaikoina käytin kalentereita vielä ahkerammin kuin nykyään. En vain tajunnut itse niitä tehdä!! 🤯

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koulussa ei kyllä pysynyt kartalla tehtävistä ilman kalenteria! Varmaan siksi innostuin bujoilusta heti kun valmiit lukuvuosikalenterit tuntuivat aina siltä että niistä loppui aina kesken ne muistiinpanosivut mihin tehdä omia listoja.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡