KATSOTTU: Mean Girls (2024)

"Get in loser, we are going to the movies!"
kuva täältä: https://www.imdb.com/title/tt11762114/

Ohjaajana Samatha Jayne, Arturo Perez Jr.
Tuottajana Lorne Michaels, Tina Fey
Käsikirjoittajana Tina Fey
Säveltäjänä Jeff Richmond

Pääosissa Angourie Rice, Reneé Rapp, Bebe Wood, Avantika Vandanapu, Auli'i Cravalho, Christopher Briney


Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut teinidraamaklassikko on jälleen kaikkien huulilla!

Ostin innoissani lipun heti ensi-iltaan. Lähinnä teini-ikäisistä tytöistä koostuvaan yleisöön mahtui muutama aiheeseen sopivasti pukeutunutkin! Minultakin löytyy vaaleanpunainen pipo tekstillä "on Wednesdays we wear pink" mutta koska ei ollut keskiviikko, jätin sen kotiin ja pukeuduin collareihin kuten perjantaina oli sallittua Plastikkien sääntöjen mukaan.


Mikäli alkuperäinen tarina ei ole tuttu, tässä tiivistelmä: Elokuvassa seurataan kotiopetuksesta tavalliseen highschooliin siirtyvän Cadyn (Angourie Rice) sopeutumista teinityttöjen ankaraan maailmaan. Kaverukset Janis (Auli'i Cravalho) ja Damian (Jaquel Spivey) ottavat uuden oppilaan siipiensä suojaan, mutta pian koulun pelätyt ja ihannoidut "kuninkaalliset", Plastikit, kutsuvat Cadyn joukkoonsa. Cadylle avautuu kokonaan uusi maailma tyttöjen joukossa, ja hän joutuukin tasapainottelemaan kahden kaveripiirin välillä - ja valitsemaan, haluaako hän olla mukava ja pidetty, vai pelätty ja mahdollisesti samalla myös vihattu.


Elokuva on siis tarinaltaan sama kuin alkuperäinenkin versio pienillä yksityiskohtien muutoksilla, mutta nykyaikaan tuotuna ja sen lisäksi musikaali. Sosiaalisen median merkitys on valtava tänä päivänä, ja pienissä yksityiskohdissa se oli sujautettu saumattomasti osaksi tarinaa. Musiikkiesityksetkään eivät olleetkaan niin vaivaannuttavia kuin olin odottanut - olin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin musikaaliversio toi uutta särmää tarinaan!

Toinen positiivinen yllätys oli muutama tuttu näyttelijä alkuperäisestä versiosta. Rehtori Duvallia näyttelee edelleen Tim Meadows ja alkuperäisenkin elokuvan käsikirjoittanut Tina Fey nähdään opettajatar Ms. Norburyna. Matematiikkakilpailua taas emännöi Lindsay Lohan, joka näytteli päähenkilö Cadya.

Tutut lausahduksetkin lentelivät pitkin elokuvaa sujuvasti, ja käsikirjoitukseen oli otettu mukaan niitä parhaimpia paloja, mitkä aikoinaan tekivätkin siitä niin pidetyn. Mikäli ei ole nähnyt alkuperäistä, moni hauska hetki ja viittaus voi valitettavasti mennä ohi.


Ennen elokuvan katsomista mietin, oliko tämä uusi versio mitenkään tarpeellinen. Meillä on jo loistava klassikko, jota ei voi mitenkään saada enää paremmaksi. Aikoinaan dollarinkuvat silmissä tehty Mean Girls 2 floppasi pahasti, mutta tämä alkuperäistä kunnioittava musikaaliversio oli hyväntuulinen ja hauska elämys. Ei kannata siis harhailla liian kauas toimivasta, vaan etsiä mieluummin vaikka vain uusia näkökulmia.

Tämä elokuva oli siis mielestäni aika fetch.

★★☆☆


Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Haa, tämän voisi hyvinkin katsoa 👌🎀

    VastaaPoista
  2. Tää on sellainen leffa, mikä pitää katsoa ihan mielenkiinnosta! :) Törmäsin TikTokissa muutamaan videoon tästä, erityisesti painottuen siihen miten Regina on erilainen kuin aiemmin (puvustus kuulemma huutaa ultrapikamuotia ja näyttää todella halvalta, eikä orkkis-Regina sitä hyväksyisi :D) ja siihen, miten tiukilla rajauksilla tiettyjä kohtauksia on tehty piilottamaan sitä, että yksi näyttelijöistä ei ole yhtä hoikka eli 0-2 kokoa, kuten muut päänäyttelijät. Hmm. Mielenkiintoista olisi nähdä, onko leffaa tuotu mitenkään tähän päivään vai onko enemmän samankaltainen kuin vanha versio. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukeutuminen oli ainakin tuotu mun mielestä aika onnistuneesti nykypäivään ja päivän sanahan on ultrapikamuoti! Voisi jäädä kyllä nopeasti jo muodista, heh.. Enpä ollut ajatellutkaan tuota puolta, originaali Regina taisi omistaa vain kaikkea kallista :D eivät pääsisi siis samaan pöytään istumaan.

      Aika kauhea kyllä jos on yritetty piilottaa näyttelijän kokoa, en huomannut yhtään tällaista :0 näyttelijäkaartissa oli monenkokoisia ja -taustaisia ihmisiä, niin kuin alkuperäisessäkin - vaikka itse päätähdet olivatkin silloin kaikki vaaleaihoisia ja todella hoikkia.

      Suosittelen kyllä käymään katsomassa tämän, tulin itse hyvälle tuulelle tästä! Oli hauska heittää aivot narikkaan ja etsiä tuttuja lausahduksia ja viittauksia alkuperäiseen verrattuna!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡