Suvantovaiheessa

Viime vuoden loppupuoli oli henkisesti aika raskasta aikaa. Isoja elämänmuutoksia ja ikäviä tapahtumia. Olen koittanut pysyä kiinni tutuissa rutiineissani ja tehdä asioita jotka tuottavat iloa.


Vaikka elämässä tulee vastaan suvantovaiheita, on asenteesta kiinni miten sen ottaa. Ennen turruin ja kyllästyin edes yrittämään eteenpäin ja jämähdin tilanteeseeni. Annoin periksi aktiivisen työnhaun suhteen, annoin periksi koulutushaaveiden kanssa. Nykyään yritän ottaa kiinni tilaisuuksista etsiä uusia suuntia jos entinen ei tunnu omalta, ei vienyt minnekään tai oli liian hidas.


Muutokset eivät tapahdu välttämättä yhdessä yössä tai vuodessakaan, mutta jokainen askel kohti päämäärää on parempi kuin paikalleen jääminen. Aina voi edetä hitaammin ja kartoittaa rauhassa mitä oikeasti haluaa tai millaiseen tulokseen pyrkii.


Täyskäännökset ovat joskus johdattaneet minut uusiin, hienoihin seikkailuihin. Kun en aikoinaan työllistynyt matkailualalle heti valmistuttuani, lähdin etsimään erilaisia asiakaspalvelutöitä. Kun nekään eivät olleetkaan lopulta sitä mitä halusin tehdä, tarvitsin jälleen uuden suunnan ja idean. Hätäiset ratkaisut pitkän ajan ongelmiin saattavat johtaa takapakkiin, mutta joskus aluksi hieman hullusta ideasta saattaa poikia jotain hyvää.


Mukavuusalueelta poistuminen, siirtyminen siisteistä sisätöistä lapion varteen sadevesikaivantoon oli yksi elämäni käännekohdista. Sain yhden kesän mittaisesta maarakennuskoulutuksesta irti niin paljon - useita korttikoulutuksia ja käytännön taitoja sekä rohkeutta uskaltaa hypätä uusiin seikkailuihin. 
Metalliala ja hitsaaminen ovat tietenkin edelleen suunnitelmissani, mutta olen hakenut jalansijaa myös aivan muihin juttuihin. 


Enää en ajattele, ettenkö olisi yhtä kykenevä ja valmis oppimaan kuten muutkin. Sukupuoleni ei määritä tai rajoita minua. En ota henkilökohtaisesti jos en koskaan kuule mitään työpaikasta jonne lähetin huolella laaditun hakemukseni. En ota enää raskaasti jos jään ilman erikseen luvattua yhteydenottoa lopullisesta valinnasta - se kertoo enemmän toisesta osapuolesta kuin minusta.


Minun ei ole pakko jäädä paikoilleni odottamaan muutosta pelkästä mukavuudenhalusta, vaan voin itse nousta ja lähteä etsimään parempaa. On niin paljon vaihtoehtoja ja minulla on kaikki maailman aika keksiä mitä haluan tehdä elämälläni.


Miten sinä suhtaudut suvantovaiheisiin elämässä? Oletko joskus tehnyt täyskäännöksen jonkun elämänalueen suhteen?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Hyvä teksti ja hyvä sinä! Itsensä kehittäminen ja eteenpäin potkiminen ei ole helppoa. Koen, että itse jään vähän jumiin, kun homma ei pelitä mielestäni. En ehkä masennu, mutta sellainen flegmaattinen Tiina tulee paikalle. Muutaman täyskäännöksen olen tehnyt ja ne ovat antaneet niin paljon enemmän kuin se paikalleen tai vanhaan jääminen.
    ps. back to the future -ihan paras

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos :) ei ole helppoa ei, joskus pitää vähän pysähtyä märehtimään mutta lopulta se on pois siitä ajasta jonka voisi käyttää uusiin juttuihin. Back to the Future on todellakin paras!!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡