Miniloma Tampereella

Kuten Simo Frangén totesi parikymmentä vuotta sitten Maailman ympäri -ohjelmassaan, "minä en lähde matkalle maailman ympäri, minä lähden Tampereelle, moi!". Me teimme saman ja lähdimme pariksi päiväksi reissuun Tapparan ja mustamakkaran kotikaupunkiin.

Reissumme oli oikein onnistunut, ja halusin jakaa vinkkauksia muidenkin mahdolliseksi iloksi ja hyödyksi. Mikäli kotimaanmatkailu ja vinkkini reissujen varrelta kiinnostavat enemmänkin, täältä kotimaanmatkailu-tägin alta voi tsekata myös muita postauksia!


Autolla Tampereen keskustaan?

Kulkuvälineeksi täältä Kouvolasta valikoitui auto, sillä halusimme kulkea omien aikataulujen mukaan ja saada tavarat helposti kuljetettua, sekä käydä kyläilyreissulla ydinkeskustan ulkopuolella. Tampereen keskustasta ei ollut hankala löytää parkkipaikkaa, mutta katutasossa ykkösvyöhykkeellä tuntihinnaksi tulisi 3,20e joten piti keksiä joku edullisempi vaihtoehto.

Finnparkin maanalainen halli osoittautui oikein hyväksi. Sisäänajoja on ympäri kaupunkia, meidän "kotihallimme" oli Frenckell aivan Finlaysonin vanhan tehtaan naapurista. Hinta oli ensimmäisten tuntien ajan samaa luokkaa katutason kanssa, mutta vuorokauden hinnaksi tuli vain 26e, ja saimme kuitenkin lähteä lämpimällä autolla liikenteeseen. Meidän ei tarvinnut kuin ajaa sisään ja kamera luki rekisteriotteen.

Mikäli ei ollut tai halunnut Moovy -sovellusta ja laittaa sinne korttitietojaan, tuli maksu suorittaa ilmeisesti lähtiessä hallista. Sovellus osoittautui yllättävän helppokäyttöiseksi; sieltä pystyi kätevästi seuraamaan omaa parkkeerausaikaa.


Edullista majoitusta Hämeenkadulta?


Forenom on Omenahotellin lisäksi edullinen majoituspaikka. Vastaanottoa ei ole, sisään pääsee omalla koodilla. Kätevää, mutta ongelmatilanteessa voi olla mutkikkaampaa saada apua. Puuta on koputettu!

Oman kokemukseni mukaan suomalaisissa edullisimmissa huoneistohotelleissa on ollut tähän asti aivan yhtä hyvä kunto- ja siisteystaso kuin niin sanotuissa oikeissa hotelleissa. Matkailualan käyneenä ja budjettimatkailun ystävänä voin vannoa, että huoneiden siivoaminen on molemmissa aivan yhtä kiireistä ja minuuttiaikataulutettua puuhaa.

Maksoimme kahden hengen huoneestamme 70e/yö eli yhteensä 140e. Huoneesta löytyi jääkaapin lisäksi mikro ja vedenkeitin sekä astioita, ruokailuvälineitä ja hauskasti jopa juustohöylä. Siivous kuuluu hintaan, meidän piti vain tiskata astiat ja viedä roskapussit mennessämme. Tiskaus oli kieltämättä hieman omituinen vaatimus, koska kuka voi luottaa edellisen asukkaan kylpyhuoneen altaassa pesemiin astioihin?


Manserockin tahdissa vuosikymmeneltä toiselle


Alaverstaanraitti 5, 33101 Tampere

Museokeskus Vapriikki avasi 8.2. manserockille omistetun näyttelyn. Sukella vuosikymmenten taakse tutkimaan suomirockin merkittävimpien bändien vaiheita.

Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18 (kannattaa tarkistaa erikseen pyhäpäivien poikkeusaukioloajat)

Pääsymaksu: aikuiset 15e / eläkeläiset, työttömät 10e / opiskelijat, lapset (7-17v) 7e / Perhelipulla 2 aikuista ja 1-4 alle 18-vuotiasta 34e / Museokortti


huppari H&M Eppu Normaali -paita Backstage Rock Shop pipo H&M peruukki Cybershop


Ensimmäisenä iltanamme kiirehdimme Museokeskus Vapriikille Manserock-näyttelyn avajaisiin. Paikalla oli paljon kutsuvieraita ja saimme bongailla tuttuja kasvoja musiikki- ja viihdemaailmasta.

Tomi sai raahattua minut Juha Torvisen juttusille, mikä oli ensimmäinen kerta ikinä kun juttelen yhdellekään "Epulle", vaikka olen kulkenut suosikkibändini perässä lukemattomilla keikoilla. Olen tietoisesti aina vältellyt menemästä roikkumaan nimmarin toivossa - olen kuollakseni pelännyt torjutuksi tulemista. Olemme kaikki ihmisiä, heillä voi olla yksinkertaisesti kiire tai väsymys eikä vika ole minussa jos eivät ehdi juttelemaan.

Tulen vaalimaan ikuisesti Juhan lausahdusta "et sää kovin suurelta näytä" kun Tomi esitteli minut suurena fanina. Pituuden puutteen vuoksi olenkin keikoilla se joka pogoaa isommin kuin muut! Kiitos Eppu Normaali hyvästä musiikista ja pohjelihaksistani.
Lue lisää näyttelyn avajaistunnelmista täältä!


Aamupalatarjoilu huoneistohotellissa majoittuessa?


Keskustori 7, 33100 Tampere


Seuraavalle aamulle meillä oli etukäteen majoituksen lisäpalveluna ostettu aamupala Cafe Aitoleipä Keskustorilla parin korttelin päästä hotellilta. Aamupala oli samanlainen kuin missä tahansa hotellissa - puuroa, muroja, leipää, pekonia ja munakokkelia. Hintaa aamiaiselle tuli 11,80e/hlö, mikä oli positiivisena yllätyksenä aavistuksen edullisempi kuin erikseen itse paikan päällä ostettaessa (12,90e).


Aamiainen tarjoillaan arkipäivisin klo 8:00-10:45 hintaan 12,90e

Viikonlopulle tätä aamiaista ei ollut mahdollista saada, sillä paikalla on ainoastaan brunssi alkaen klo 10 (aikuinen 29,90e / opiskelija 22,90e / lapset iästä riippuen 7-15e).

Tarkista ajankohtaisin tieto täältä.


Sinustako salaiseksi agentiksi?

Yksi jo lapsuudesta asti kiinnostanut kohde oli Vakoilumuseo, jossa viihdyimme hyvän tovin. Valitettavasti - ja tietenkin ymmärrettävistä syistä - museossa kuvaaminen oli kielletty. Opimme kuitenkin paljon muun muassa kansainvälisistä operaatioista, salakuuntelulaitteista ja historian merkittävimmistä vakoojista.

Museossa oli paljon interaktiivisista kokemista ja testaamista joten vaikka paikka on pieni, siellä viihtyy kauemminkin. Täällä pääsee kokeilemaan esimerkiksi pimeänäkölaseja, näkymättömän musteen kirjoittamista ja lukemista sekä kassakaapin avaamista.
Satakunnankatu 18, 33210 Tampere

Avoinna viikon jokaisena päivänä klo 12-18 (kannattaa tarkistaa erikseen pyhäpäivien poikkeusaukioloajat)

Pääsymaksu: aikuinen 10e / eläkeläinen 8e / opiskelija 6e / lapset 5e / Museokortti

Museoon voi varata etukäteen ryhmälle opastuksen lisäksi esimerkiksi agenttikoulun tai valheenpaljastustestin. Tekemistä vaikka kaveriporukalle!

Tarkista ajankohtaisin tieto täältä.



Eksoottisempaa lounasta?


Itäinenkatu 11, 33210 Tampere

Museokiertelyn jälkeen alkoi olla nälkä, ja runsaudenpulassa emme meinanneet osata lähteä mihinkään suuntaan. Tomi huomasi Taj Indian -ravintolan ison mainoskyltin aivan samasta rakennuksesta.


Tomi tilasi sopivasti tulista valkosipulilla höystettyä lohta, ja minä halusin testata vakiovalintani kanan tilalta lammasta kormakastikkeella. Ruokaa oli reilusti ja se oli todella hyvää. Naan-leipäviipaleemme olivat aivan tuoreita, suorastaan hyöryävän kuumia. Palvelukin oli todella ystävällistä ja ammattimaista, todella lämmin suositus paikalle!


Manserock-näyttelystä jatkoille?


Ratapihankatu 43, 33100 Tampere

Jos innostuit manserock-aiheisesta näyttelystä, kannattaa käydä samalla reissulla istahtamassa Sokos Hotel Tornin alakerran Paja Barissa. Seiniltä voi bongata lisää kaikkea musiikkiin liittyvää: soittimia, levyjä ja muuta esineistöä. Miltä kuulostaisi soittaa vinyylejä levysoittimella tai jukeboxilla?

Oli todella suuri harmi, että Pyynikin käsityöläispanimosta tulevat, Paja Barin yksinoikeudella myytävät oluet, Heijari ja Pajavasara, olivat juuri loppuneet. Ensi kerralla uusi yritys!

◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌

Seuraavana aamuna oli meidän aikamme jättää Tampere taaksemme. Paukkupakkanen oli kurittanut meitä koko reissun ajan, ja pienimuotoinen nuha taisi lähteä tuliaisena kotiin. Olin vältellyt kameran kanssa heilumista ulkona, mutta lähtöaamuna aurinko paistoi niin kauniisti etten malttanut olla ottamatta kuvia matkalla automme luo parkkihalliin.
Tampereella olen viettänyt jo ihan lapsesta saakka aikaa, mutta paljon on näkemättä ja kokematta. Aina pitää jättää jotain seuraavallekin kerralle!


Onko Tampere sinulle tuttu? Onko sinulla jokin suosittelemisen arvoinen kohde Tampereella?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Aikoinaan Tampereella tuli viihdyttyä enemmänkin, mutta viime vuosina kaupungissa on tapahtunut paljon uudistuksia sun muuta mielenkiintoista. Pitäisi itsekin käydä tutustumassa uudelleen Tampereeseen. Haaveilin aikoinaan sinne muuttamisesta lukion jälkeen, mutta siihen aikaan koko kaupungissa ei ollut matkailun amk-koulutusta.. en tiedä joko löytyy. Mutta aina ollut hauskaa Tampereella, monet ystävät asuneet siellä vuosien varrella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereelle on moni haaveillut, enkä ihmettele yhtään! Ihana vanha kaupunki, jossa on kuitenkin kasvulle varaa. Itsekin julistin moneen kertaan että vielä joskus, mutta eihän se vieläkään myöhäistä ole :D sama täällä, ystävien luo on monesti päässyt tunnelmoimaan mansemeininkiä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡