Rocket Burger Diner, Oulu

Oulujoen pohjoispuolella Haapalehdossa sijaitseva Lehtogrilli (tuttavallisemmin Lehtari) oli oululaisille tuttu paikka. Se oli perinteinen grillikioski, josta sai helpotusta niin pieneen kuin isoonkin nälkään. Kävipä Sami Hedbergikin siihen tutustumassa Grillit huurussa -ohjelmansa tiimoilta.

"Uudesta" Lehtarista huhuttiin jo ennen korona-aikaa. Spekuloimme kaveriporukassa milloin alkuperäinen grilli saattaisi mennä kiinni ja suljetaanko se vasta kun uusi on valmis. Rakennustöiden alettua samalla tontilla odotimme innoissamme milloin pääsemme testaamaan paikan, ja lähistöllä asuvalta kaverilta tuli välillä kyseltyä projektin etenemisen perään. Kun jo ulkoapäin valmiin näköisen rakennuksen saattaminen käyttöön asti venyi lopulta usean vuoden mittaiseksi taipaleeksi, nimesimme sen pilkallisesti Iisakin grilliksi.

Vanha, nyt jo purettu grillirakennus palveli käsitykseni mukaan aivan uuden avajaisiin saakka, ja pala Lehtarin tuttua menua, kuten yrittäjän rekisteröimä suosikkiherkku Renu, on säilytetty uuden paikan listoilla "amerikkalaisherkkujen" rinnalla. Pientä ja sympaattista Lehtogrillin koppia on tietenkin ikävä, mutta on tämä ruokapaikka aika komea ilmestys! Valot pääsivät kunnolla oikeuksiinsa pimeällä:

Kaplastie 2, 90650 Oulu

Ma-To klo 10-22
Pe klo 10-00
La klo 11-00
Su klo 12-22


Sisätilat eivät häviä upealle ulkokuorelle - fiftaridiner-teemaan sopivaa rekvisiittaa ja koriste-esinettä on niin paljon että ihmeteltävää löytyy runsaasti ruokia odotellessa:


Asiakaspaikkoja laskeskelin nopeasti vilkaistuna ainakin kolmisenkymmentä. Mustavalkoiset ja kirkkaan punaiset sohvaloossit olivat oikein mukavat istua ja hyvä valinta teemaan sopiviksi.


Pitkän tiskin äärellä pääsee tarkastelemaan menua, jossa on Lehtogrillin klassikkoannoksien lisäksi ravintolan teemaan sopivaa amerikkalaistyylistä purtavaa, kuten hampurilaisia, ranskalaisia ja erilaisia lisukkeita kanansiivistä perunapalleroihin ja mozzarellatikkuihin.


Kuten kuvista voi päätellä, dinerin fiftariteemassa näkyy ennen kaikkea autoilu - vanhat bensapumput, polttoaineketjujen kyltit.. Seinään kiinnitetty auton keula oli upea yksityiskohta, jota ei voi olla huomaamatta kassan läheisyydessä.

Autoilusta puheenollen, autokaistakin heiltä pitäisi löytyä. Ei tullut kierrettyä ollenkaan rakennuksen toiselle puolelle, mutta kavereiden mukaan sellainen kyllä löytyy mutta on toistaiseksi pois käytöstä. Laitoin Instagramin kautta yritykselle tiedustelua; päivitän tänne tarkempia tietoja kun saan vastauksen!


Olimme liikenteessä neljän hengen porukalla: minä, Tomi ja vanhempani. Nauratti kyllä kovasti kun saatuamme ruuat tarjottimella pöytään, Instagramiton isäni nappasi salamana Renunsa ja puraisi ison palasen ennen kuin ehdimme äidin kanssa edes ajatella kuvan ottamista.


Oma tilaukseni oli Rocket Smash, listan pelkistetyin juustohampurilainen smash-pihvillä eli parilalla "litistettynä". Oli kyllä todella täyttävä ja mehukas.

Tomin valinta oli tuhdimpi Rocket Double American, kuvassa ylempänä. Kaksi pihviä, pekonia ja paistettu kananmuna, kyllä siirtyy nälkä!

Renu oli isäni vakiovalinta jo vanhan Lehtarin aikaan. Siinä on leipäviipaleiden välissä jauhelihapihvi, berliininmakkaraa, paistettu kananmuna, juustoa sekä perinteiset grillimausteet. Aiemmin mainitsinkin, että Renu on rekisteröity tuote, lisää voit lukea esimerkiksi tästä artikkelista. ("Grilliyrittäjä rekisteröi oululaisen perinnemätön nimen – iiläinen yrittäjä sai tylyn kirjeen asianajajalta", Ilta-Sanomat, 9.8.2019)

Äitini, seurueemme ainoa kasvisruokailija, löysi myös listalta mieluista purtavaa. Rocket Veggieen hän valitsi lisäksi mieluisemman ruisleivän, vaihtaa voi varmaan minkä tahansa burgerin kohdalla. Kasvispihvi muistutti hieman kanapihviä, mutta oli kuulemma oikein hyvänmakuinen.


Kenelläkään ei ollut megasuuri nälkä, joten lisukkeita ei tullut testattua. Kirjoitushetkellä tilauksensa sai muutettua ateriaksi seitsemällä eurolla, ja kauppaan kuuluu juoman ja maalaisranskalaisten lisäksi myös dippi ja coleslaw - ei yhtään huono diili!


Haluan todellakin käydä uudestaankin syömässä täällä - ensi kerralla testaan lisukkeitakin. Olisi myös hauska ottaa asukuva paikan päällä, yksi aivan täydellisesti teemaan sopiva kellohelmainen mekko löytyisi rekistä!

Paikka ehti viettää yhdet synttäritkin ennen kuin sain aikaiseksi lähteä kokeilemaan sitä - hyvää kannatti kuitenkin odottaa!


Ookkonää käyny Rocket Burgerissa? Tiedätkö jonkun mielenkiintoisen teemaravintolan, jota voit suositella muillekin?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Nyt on Amerikan meininkiä! Olen samantyyppisissä käynyt ulkomailla, mutta epäilen ruoan olevan teidän vierailemassa paikassa parempaa. Kuvien ja kuvailujen perusteella nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin oli hauskasti säästetty perinteisen grillin menua, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluista :) tämä oli elämyspaikka, kannattaa käydä jos pohjoisemmaksi eksyy!

      Poista
  2. Oooo, aivan ihana tää Diner! Tulee ihan Riverdalen Pop's mieleen. Todella kuvauksellinen paikka, tuolla ois makea käydä ottamassa kuvia. 😍 Rohkeaa ja erilaista, tykkään ja tallensin kirjanmerkkeihin, että löydän kun Oulun suunnille tulee matkustettua. 😁❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muuten edes hoksannut että aivan kuin Pop's! Haaveilin sarjaa katsoessa että olisipa tuollainen diner jossa hengailla joka päivä kavereiden kanssa..

      Tämä on aivan parasta ja palkitsevinta kun kirjoittelee suosituksia - jos joku saa siitä inspiraatiota! Asukuvailemaan sinne vaan! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡