Pääsiäisviikonlopun viettoa



Pääsiäinen meni mukavan tekemisen ja ennen kaikkea kotoilun merkeissä. Työkeikan jälkeen kaipasin rauhoittumista. Rästiin jääneitä Youtube-videoita oli mukava kahlata läpi samalla kun päivittää blogia.


Bongasin Facebookissa mainoksen Pelastusarmeijan iCare -kirpputorin alennusmyynneistä. Aivan kaikki tuotteet olivat lauantaina puoleen hintaan! Halusin kokeilla onneani, jos vaikka löytäisin viimeinkin kevääksi sen vaalean villakangastakin. Muuta en varsinaisesti etsinyt, mutta oli mukava käydä läpi hieman astiaosastoakin aarteiden varalta.


Kouvolankatu 15, 45100 Kouvola (Kauppakeskus Valtari)

Alunperin oli tarkoitus saapua paikalle heti kirpputorin avauduttua, mutta pääsimme kiertelemään vasta hieman ennen puoltapäivää. En ollut ollenkaan myöhässä, sillä löysin etsimäni:


Vaivaisella yhdeksällä eurolla sain viimeinkin aivan ihanan ja täydellisen kokoisen vaalean kevättakin! Yleensä kirpputorikierrokset ovat täyttä hakuammuntaa ja tulee tehtyä sekalaisia löydöksiä, mutta tällä kertaa tuli täysosuma.


Kirppistelyn jälkeen lounaspaikaksi valikoitui pienen kävelyn jälkeen kauppakeskus Hansan tiloista löytynyt kiinalainen ravintola Mei Lok. Väkeä alkoi ilmestyä buffetin kimppuun tasaisena virtana, ja netistä löytämämme hyvät arvostelut paikasta lunastivat kyllä lupauksensa.

Keskikatu 4, 45100 Kouvola (kauppakeskus Hansa)

Valikoima oli laaja ja kauniisti katettu. Perinteisten liharuokien, paistettujen nuudeleiden ja riisin lisäksi sain herkutella kunnolla sushilla. Aloitin salaatti- ja sushipöydistä, ja nauratti kun joku salaattipöydän antimista olikin liian tulista omaan makuun. Polttelu palasi välillä kummittelemaan, mutta onneksi sushilla sain sen taltutettua.


Varsinkin sushitarjottimiin oli todellakin panostettu - astiat olivat erikoisia kuten tämä puinen laiva. Savuefektillä kruunattiin koko komeus!




Kiinalaisen keittiön herkkujen lisäksi varsinkin salaattipöydästä löytyi niin kreikkalaista salaattia, pastasalaattia kuin perinteisiä raastepöydän antimia.


Yleensä buffettien jälkiruokavalikoima on suppea, korkeintaan keksejä kahvin tai teen kaveriksi. Ei tässä ravintolassa! Täytekakkuja montaa eri sorttia, donitseja, tuulihattuja.. miltä kuulostaisi oman jäätelöannoksen kokoaminen?
 

Mahat täynnä oli hyvä suunnata takaisin autolle aurinkoisen kävelykadun poikki. Kevät tuntuu olevan täällä paljon pidemmällä kuin mihin on tottunut Oulussa asuessa. Jäätelökioskejakin oli jo ilmestynyt katumaisemaan - varma kevään merkki!


Toinen kevään merkki omalla kohdallani on myös sisustus- ja siivousinspiraation herääminen.

Hankin innoissani jo uuden pullon ikkunanpesuainetta ja päivitin siivousliinavarastoa - parvekkeesta olisi siis hyvä aloittaa. Mattojen putsaus voisi olla myös ajankohtaista, yhden mattolaiturin kyltin bongasinkin jo talvella.




Anopinkieleni tykkäsi kyttyrää muutostamme ja antoi lopulta periksi raskaan talven jälkeen. Se totaalikieltäytyi juurtumasta enää uuteen multaankaan. Traakkipuun lisäksi jäljellä on enää ihmeen sitkeä aloe, joka kävi toista vuotta äitini hoidettavanakin. Vieläkään en suostu myöntämään, että olen ihan onneton viherpeukalo, ja haaveilen aina vain uusista viherkasveista. Olisikohan aika kokeilla uudestaan saanko pidettyä kaktuksen elossa?

Kuten mainitsin Hetkiä maaliskuulta -postauksessa, olisi mukava saada viimeinkin koristeita seinille. Kaikki tauluni ovat joko lipastojen päällä tai sitten vailla paikkaa nojaamassa lattiatasolla seinään. Moni pahvitötterön uumenissa toistaiseksi asustava juliste kaipasi myös kehyksiä suojaksi.

Olen aloittanut jo alkuvuodesta kapselivaatekaappi-postaussarjan kirjoittelua ja vaatteiden kuvailuja, mutta vasta tänä viikonloppuna pääsin kunnolla vauhtiin projektini kanssa. Olisi ihana saada kaikki käytyä läpi ennen kesää ja varata se kirppispöytä taas. Viimeksi meillä oli Ylivieskassa pöytä ja tavara meni oikein hyvin kaupaksi.




Oli oikein mukava pääsiäinen, pitkä viikonloppu tuli juuri sopivaan saumaan. Paluu arkeen ei aiheuta ahdistusta kun on saanut kunnolla levättyä.


Miten sinun pääsiäisesi on sujui?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Aivan ihana tuo villakangastakki, todella tyylikäs ja hinta on ollut oikein hyvä! 😍❤️ Sie taidat olla yhtä hyvä viherpeukalo kuin minäkin, just ostin tekokasvit oikeiden tilalle. 😁 Ei vaan oo mitään järkeä ostaa jatkuvasti uusia kasveja ja kukkia, kun suurin osa kuukahtaa parin viikon sisällä. Orkidean yritän pitää hengissä ja taimet kasvihuoneeseen, mut muuten kotona saa tekokasvit toimia viherkasveina. 🙈🤗 Mukavaa alkanutta viikkoa siulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä nappilöytö! Tällä on hyvä lähteä kohti värikkäämpää kevättä :)

      Tekokasvit on ollut täälläkin kovasti mielessä, mutta vieläkin koitan kieltää että olisin toivoton tapaus... :D kaktus voisi olla viimeinen koitos, jos se kuukahtaa niin sitten se on merkki.

      Mukavaa viikkoa sinne myös! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡