Paluu arkeen

Kirjoittelin aiemmassa postauksessani usean viikon mittaisesta työrupeamastani Porvoon Nesteen jalostamolla. Koitin saada siihen mahdutettua mahdollisimman paljon asiaa ja ajatuksia, mutta kun julkaisin tekstini, olin ollut kotioloissa vasta noin vuorokauden. Olin vielä todella, todella väsynyt enkä ollut saanut vielä itseäni kiinni normaaliin päivärytmiin. Kaikkea ei siis ollut ehtinyt vielä prosessoimaan.

Kuukausi on lyhyt aika vuodesta ja varsinkin koko elämästä, mutta silti paljon ehtii tapahtua ja jäädä tekemättä siinäkin ajassa. Asioita täytyi jo etukäteen hieman priorisoida; hoitaa alta pois hyvissä ajoin tai sitten lykätä suoraan paluuseen. Niitä ihan tavallisia asioita osaa arvostaa eri tavalla kun on hetken poissa kotoa.


Pääsin takaisin kotiin juuri sopivaan aikaan, hyvien ulkoilukelien alettua. Vaikka en ole hellepäivien ystävä, on ollut ihana mukava käyskennellä auringonpaisteessa pitkän talven ja usean takatalven jälkeen - ja varsinkin yövuoroputken jälkeen! En ole ollut niin valonarkakaan kuin yleensä, kun olen saanut aikaiseksi levittää aurinkorasvaakin ennen lähtöä.


Oli hyvä juttu, että minulla oli "jotain mihin palata" eli koulu. Tiesin jopa millaisia hommia alkaisin tekemään, joten oli helppo palata arkeen. Työvälineeni nyt olivat tietenkin vielä vähän levällään, sillä olin tyhjentänyt kaappini Normalin kassiin ja viskonut sitten romuni minne lie. Maski? Check. Kengät? Check. Hanskat? Hukassa.


Ihonhoitoni on taas hyvällä mallilla, mutta huonekasvini käy läpi traumaattisia aikoja:


Traakkipuuni on kasvattanut liian suurella innolla uusia lehtiä pitkin talvea, ja nyt reppana ei jaksakaan kannatella niitä enää omin voimin. Koitimme ennen reissuani tukea oksanhaaroja narunpätkillä, mutta en huomannut tilanteen paranemista. Vain lisää ruskeita lehtiä ja väsynyttä meininkiä.



Purkaessani ylimääräisiä ruokatarvikkeita kaappeihin, löysin vielä yhden paketin suosikkikahvikapseleitani! Luulin jo ryystäneeni kaiken kuukausia sitten, mutta yksi avaamaton loota oli piiloutunut hyllyn perälle. Kaappien siivous kannattaa aina ja on mukavaakin sen jälkeen kun on joutunut elämään vähemmällä ja ahtaammin.


Ennen kaikkea, oli ihana päästä takaisin koneen äärelle kirjoittamaan. Kirjoittaminen oli hieman köykäistä reissun päällä, kun matkassa oli vain puhelin. Jotain uusia ideoita pistin muistikirjaan ja luonnoksiin ylös, mutta sekin on aika hidasta.


Mitä arkisia asioita sinä huomaat arvostavasi eniten kun palaat pidemmältä reissulta kotiin?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Kapselikeitintä tulee aina kaivattua reissussa. ❤️ Varsinkin, jos on reissussa sellaisessa paikassa, missä ei ole mahdollisuutta saada americanoa tai espressoa mistään. Kotiruoka, pyykkikone ja tiskikone ilahduttavat myös kotiin palatessa. 😁 Reissaaminen on mukavaa, mutta kuluttavaa, jos pitää heti palata arkeen kiinni. Jos taas voi valmistautua kunnolla ja voi pari päivää levätä paluun jälkeen, niin reissaaminen sujuu kivuttomammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Omat kodinkoneet, aivan parhaat. Kotiin on ihana palata, mutta se ottaa tosiaan aikaa palata ja palautua..

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡