Raitaa, farkkua ja asukuvaamisen vaikeudesta

Olen teinistä asti mieluusti kuvannut asujani ja julkaissut niitä bloginkin puolelle. Kummallista kyllä, olen edelleen vähän arka kameran edessä.
huppari H&M t-paita H&M housut H&M peruukki eBay

Aikojen alussa kuvat räpsäistiin kätevästi peilin edessä, eikä ketään haitannut vaikka peili olisi likainen. Se kuului asiaan ja siitä tehtiin huumoriakin alleviivaamalla sitä kirjoittamalla kuvatekstiksi #paskanepeilitiiän #sorrynotsorry
Tuntuu jotenkin vaikealta pyytää ketään ottamaan itsestäni kuvia. Tiedän, että toinen kyllä osaa käyttää kameraa ja varsinkin omaa puhelintaan, mutta oma jännitys pilaa valokuvat. Koitan olla mahdollisimman vaivaton ja nopea kuvattava, ja pyytelen anteeksi toisen ajan tuhlaamista "muka tällaiseen räpöstämiseen" vaikka totta kai palvelus toimii molempiin suuntiin ja kuvaajaa ilahduttaa se, että minä ilahdun.
Useampi kuukausi sitten tein Powerista puoliharkitun heräteostoksen ja hankin kolmijalan kameralleni. Se oli tukevan oloinen ja pakettia aukaistessa huomasin että sillähän on kätevä kantopussukkakin jonka voi heittää selkäänsä kuin minkäkin aseen. Always ready to shoot. Photos, I mean.
Valokuvaamisessa olen aivan aloittelija, ja kolmijalan kanssa harjoitteluun menee oma aikansa myös. Monenlaista vipua ja säätönumikkaa näyttää löytyvän, ei auta kuin väännellä ja katsoa mitä tapahtuu.
Otatko sinä asukuvia? Miten lievität kameran edessä jännittämistä?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Olen huomannut että parhaat kuvat tulee jos kuvaaja on joku tuttu ja saa olon rentoutumaan. Tätä kyllä tapahtuu harvinaisen vähän, en oikein ole luotu kameran eteen. Ei tule siis asukuvia otettua! Omasi ovat onnistuneet oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 :) tuo on kyllä totta, tuttu kuvaaja on aina parempi kuin tuntematon. Minustakin tuntuu että olen syntynyt olemaan kameran takana mieluummin, mutta pikkuhiljaa on hauska haastaa itseään!

      Poista
  2. Kuvia on mukavin ottaa jonkun tutun kanssa! Esimerkiksi ystävän tai puolison kanssa, jalustalla sit toki saa otettua kaukolaukaisimen avulla. En enää oikeastaan jännitä kuvaamista kuin sellaisten ihmisten kanssa, joita ei kovin hyvin tunne ja siksi en esim. kehtaa työkaveria tms ei- niin- läheistä pyytää kuvaamaan. :D Pitäisi kyllä löytää useampi kuvauskaveri, niin saisi kuvia pitkin vuotta valoisan aikaan. Hankala vaan järjestää, kun läheisimmät asuu eri paikkakunnalla ja käyvät töissä eri paikkakunnilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama täällä, siinä on kynnys kenet tulee pyydettyä kuvaajaksi! Tulisi liian vaivaantunut olo sitten kameran edessä jos toinen ei edes tiedä vaikka että kirjoitan blogia tai ymmärrä yhtään miksi vaikka kukaan ottaa ylipäätänsä asukuvia :D
      Meidän pitää ottaa asukuvat kun eksytään samalle paikkakunnalle! :) oon niin monta vuotta ihastellut sun asuja ja asukuvia, ja koittanut löytää sen oman jutun pikkuhiljaa myös.

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡