Pieni syksyinen suomirock-soittolista


Elokuu on kohta jo ohi, ja sen mukana jää taakse lyhyt kesämme.

Syksy on ehdottomasti suosikkivuodenaikani, joten olen odottanut sitä kovasti. Jos voisin muuttaa jotain vuodenajoistamme niin talvi, kevät ja kesä kestäisivät jokainen kuukauden ja loput yhdeksän kuukautta olisi syksy. Ensin olisi päivisin lämmin ja iltaisin ihanan raikas alkusyksy, siirtyen kauniiden värien kauteen lämpötilan pysyessä aina plussan puolella ennen kuin talvi taas koittaa. Jos jostain päin maailmaa löytyy tällainen paikka, niin vinkatkaa! Minä, hupparini ja piponi olemme niin valmiina lähtöön.

Ennen kuin vaellan Helsinki-Vantaalle ja liian kauas alkuperäisestä postauksen aiheesta, palataan pari askelta taaksepäin. Minulla on soittolistoillani muutamia syksyisiä kappaleita, joita tykkään kuunnella - ihan ympäri vuodenkin, jotta voin ainakin kuvitella että on syksy. Tässä niistä ehdottomat suosikkini!


 
"Tää on tää kun suvi loppuu
tää on tää kun syksy saapuu
tää on tää kun teltta pannaan
katon alle kuivumaan

kesäheilat hyvästellään
hyvästellään poutasää
tää on tää kun puutarhoissa
omput oottaa ottajaa"

Tämä kappale sopii loppukesän viimeisiin aurinkoisiin ja vähitellen pimeneviin iltoihin, kun on aika palata koulun penkille ja lomalta töihin. Kun "huoltamoille pikkuhiljaa talvilaadut tilataan", tietää että on aika valmistautua syksyyn.


 
"Katu täytyy askelista
elämä on kuolemista
pane käsi käteen
ollaan hiljaa

pyydä minut aamuteelle
anna vettä kuihtuneelle
nyt on elokuu
ja minä olen viljaa"

Jokaisen suomalaisen tuntema klassikkokappale ja se on yksi suosikeistani Juice Leskiseltä. Sen alku alkaa soida päässä aina kun kävelee keltaisten lehtien peittämillä kaduilla.


 

"Kaunis kuolema
lehdet on silattu jäällä
kultaista sadetta pääni päällä
joko ymmärrän mitä se opettaa
osasin alkaa
osaanko lopettaa?"

Kappale on ehdottomasti yksi kauneimmista mitä Eput ovat julkaisseet. Siinä on syksyn lehtien väriä, päällystettynä huurteisella kerroksella. Lyriikat voisi liittää loppusyksyn tunnelmoinnin lisäksi myös luopumiseen jostain: "En silloin tajunnut kaiken nääntyvän, en tajunnut kaiken loppuun kääntyvän".


 
"Ohi syyskuun
läpi repaleisen lokakuun
kaipuun kaljakori kilisee
yli taivaan
päivät niin kuin varisparvi raahautuu"

Marraskuu. Sekä suosikkikuukauteni että suosikkikappaleeni Miljoonasateelta. Kun marraskuu koittaa, tietää syksyn olevan pian ohi ja talven kolkuttavan jo ovella. Ulkona on ihanan viileä ja on aika kaivella kaakaojauheet kaapin perältä. Ensilumi sataa hetkenä minä hyvänsä ja on taas aika arpoa pitäisikö ne talvirenkaat jo vaihtaa.


Mikä on sinun suosikkivuodenaikasi? Onko sinulla siihen liittyvää suosikkikappaletta?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Syksy on kaunis ja haikea, joutsenet ja kurjet lähtee. Melkein itken aina kun näen sen muuttoairueen! Syksy on myös ahdistavaa hiukan, koska kaikki ne kouluaikojen syksyt ahdisti. Paitsi koulutarvikkeiden hankkiminen oli ihanaa ja siihenkin moodiin olen onnistunut aikuisena vähän pääsemään. Mulla on syksyyn kahtiajakautuneet fiilikset; se voi olla ihana kaunis lumoava aika, mutta se voi myös olla hirveää, kuten silloin, kun olin vielä koulussa ja satoi 1,5kk joka päivä!

    Mun lempparivuodenaika on kesä …ja talvi (kunnon talvi; paljon lunta ja paljon pakkasta!) ja kevätkin. Syksy tulee viimeisenä ja aina vähän ankeudun siitä, koska se merkitsee kesän loppua. Mun lempivuoteen kuuluisi korkeintaan kuukausi syksyä ja kuukausi kevättä ja ehkä neljä kuukautta kunnon talvea ja sitten puoli vuotta kesää! 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahvemmin kuin muut vuodenajat, syksy on aina ollut vanhan loppu ja uuden alku - kuin murroskausi. Enää en palaa koulunpenkille, mutta silti on jotenkin mukava fiilistellä kun koulutarvikemainokset ja uudet vaatemallistot saapuvat "back to school" -otsikoiden kera.

      Ompa meillä päinvastainen unelmakalenteri :D pitkä kesä olisi itselleni kauhistus!

      Poista
  2. Syksy on ehdottomasti lempivuodenaikani! Täällä odottelen jo Halloweenin tuloa kauppoihin, niin voisi vähän syksyisemmin sisustaa ja toki meillä syksyiset jutut menee ympäri vuoden. 🤗 Varsinkin Ikean Halloween kiinnostaa, ainakin jenkeissä on saatavilla vaikka mitä siistiä! Toivottavasti suurin osa tulee myös Suomeen myyntiin.

    Musiikista ehkä kuuntelen enemmän sellaista melankolisempaa ja rauhallisempaa, mut toisaalta suurimman osan ajasta mennään omalla soittolistalla, joka pysyy samana vuoden ympäri. Spotifyn ehdottamia soittolistoja myös kuuntelen, esim. Grungea, rockia ja eri vuosikymmenten metalli- ja rock- mixejä 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy-jengi jee! Halloween on yksi munkin suosikeista, pitää kaikin voimin aina hillitä itseään ettei osta kauppoja tyhjäksi kurpitsoista ja lepakoista.

      Vaikka oon syksylle keräillyt omankin listan, mullakin on kans ympäri vuoden aikalailla samat soittolistat - mukava huutaa Pitkä kuuma kesä -biisiä autossa keskellä pakkaspäivää ja syksybiiseillä haaveilla syksystä pitkin vuotta :D

      Poista
  3. Mun suosikkivuodenaika on myös syksy! Syksyssä ihanaa on se, että päivät on mukavan viileitä, iltaisin ja öisin saattaa olla jo pakkasta ja tähtitaivaskin näkyy pimeällä yötaivaalla. Ja joo, jotkut biisit tuo kyllä mieleen jonkun tietyn vuodenajan, vaikken mitään varsinaisia vuodenaikalemppareita osaa nimetäkään. Yksi tällainen vuodenaikabiisi on mun kohdalla sunkin mainitsema "Syksyn sävel". Oon tutustunut kyseiseen biisiin kunnolla seiskaluokan syksyllä, jonka takia se varmaan linkittyy mun mielessä eritoten syksyyn (toki biisissä itsessäänkin on melko syksyistä tunnelmaa :'D). Toisaalta "Syksyn sävel" on mulle myös tosi rakas ja tärkeä kappale, niin sitä tulee kuunneltua/laulettua/soitettua muutenkin kuin syksyisin 😅 Toinen vuodenaikaan mun mielessä linkittyvä biisi on Nopsajalan "Lupaan olla", joka vie mut jostain syystä sellaisiin sateisen kesän tunnelmiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailit aivan täydellisesti syksyn ihanuuden - ulkona on hyvä hengittää kun niin viileä ja se pimeys!

      Syksyn sävel on aivan ihana <3 ja toimii tosiaan ympäri vuoden! Lupaan olla on myös tuttu biisi, ja siinä on kyllä sateisen päivän tunnelmaakin

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡