Mustila Arboretum

Vielä ehtii jakaa vihreistä maisemista kuvia ennen kuin syksy värjää kaiken keltaiseksi ja oranssiksi. Kävimme tutustumassa arboretumiin äitini kanssa elokuun alussa.

Sain kuulla ensimmäisen kerran koko arboretumista tästä Sinne ja takaisin -blogin postauksesta. Kiitos vielä Heli! 🤍

Mustilantie 57, 47200 Elimäki

Arboretumilla on kolme eriväristä reittiä, joista kuljimme lyhimmän (1,5km). Muut olivat pituudeltaan 2,5km ja 3km. Pisimmän reitin varrella olisimme päässeet ihastelemaan japanilaista kasvillisuutta, mutta sää oli sateinen ja äidin paluujuna lähti jo aamupäivällä.
 
Jotta ehtisimme käveleskelemään reitin aivan rauhassa, tulimme paikalle aikaisin aamusta. Kahvila ja sen ohessa toimiva lipunmyynti ei ollut auki vielä kun saavuimme, joten päätimme maksaa lähtiessä.
Opasteita on runsaasti ja reitit on merkitty selkeästi. Jos vain pysyy poluilla, ei voi eksyä.
Tuohon riippukeinuun olisi voinut aivan hyvin jäädä pötköttämään. Valtavia douglaskuusia oli useampi kulkemamme reitin varrella. Ne ovat puiston korkeimpia puita, mutta pieniä verrattuna niiden pohjois-amerikkalaisiin lajitovereihin, jotka voivat kasvaa jopa satametrisiksi.
Reittimme loppupuolella tällaisia maalattuja kiviä oli monessa eri koossa ja kuosissa.
Pienet ja suloiset eläinhahmotkin olivat oikein sympaattisia.


Arboretum oli kaikkiaan ihanan rauhallinen ja hyvin kuvauksellinen paikka, jossa tulisi käydä eri vuodenaikoina jotta näkisi kaiken kauneuden mitä se tarjoaa. Täytyy käydä siis syksyn aikana uudestaan!

Oletko sinä käynyt arboretumeissa?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Onpa kauniita kuvia ja miten ilahduttavia eläinhahmoja! Tekisi hyvää tällainen lenkki. Eikä tarvitsisi mennä edes kauas, Punkaharjulla on mielestäni arboretum, jossa en ole tainnut edes käydä. Asiakkailleni siitä mainitsen, kun tekemistä kaipaavat seudulla, mutta milloin saisin aikaan itse käydä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin teki hyvää - varsinkin kun oli aikaisin liikenteessä, saatiin äidin kanssa kiertää aivan rauhassa :) Punkaharjuhan se pitää käydä myös katsomassa, kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Taisi olla juuri tämä Mustiala, josta otettuja kuvia jo aiemmin kesällä ihailin jossain toisessakin blogissa, viihtyisän näköinen paikka. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana paikka, vaikka suurinosa jäi toistaiseksi näkemättä :) pitää käydä uudelleen siis!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡