"The life we enjoy is very much worth the sacrifice." Ohjaus Jonathan Glazer Käsikirjoitus Jonathan Glazer Kesto 1h 45min Pääosissa Christian Friedel, Sandra Hüller kuva täältä: https://kinoengel.fi/elokuva/the-zone-of-interest/ The Zone of Interest on Auschwitzin komentajana toimineen Rudolf Hössin ja hänen perheensä elämästä kertova elokuva. Tavallinen perhearki näyttää todella irvokkaalta, kun katsoja tietää tasan tarkkaan, mitä aivan vieressä sijaitsevalla keskitysleirillä tapahtuu. Lapset laskevat ilakoiden liukumäkeä altaaseen samaan aikaan kuin muurin takana joku kaatuu mutaiseen maahan viimeisen kerran nälän ja sairauksien uuvuttamana. kuva täältä: https://www.cineart.be/nl/films/the-zone-of-interest Tiivistetysti ilmaistuna tämä oli karmiva katselukokemus. Parakkialue vain näkyy ja kuuluu taustalla, mutta mitään sen muurien ja sähköaitojen sisäpuolelta ei näytetä. Erityisen paljon tunteita herättäviä hetket ovat ne, joista huokuu natsi-ideologialle tyypillinen ...
- Hae linkki
- X
- Sähköposti
- Muut sovellukset
Kirjahaasteiden ilo on lukea jotain, mitä ei tavallisesti ehkä ensimmäisenä valitsisi kirjahyllystä. Mielenkiintoinen suositus tämä.
VastaaPoistaSe onkin näiden haasteiden viehätys, tulee löydettyä uusien seikkailujen pariin :)
PoistaTämä! 👉🏻 "Epävarmuus on taas läsnä enemmän kuin pitkään aikaan, vaikka sitä on vaikea käsittää että vieläkin joku jaksaa sotia. Hyvien ihmisten katsoessa vain hiljaa vierestä, saa pahuus vallan."
VastaaPoistaMinusta on käsittämätöntä, miten ihmiset hyväksyvät hiljaa hyvinvointivaltioiden ja sivistyneiden yhteiskuntien alasajon. Miksi? Mikä on niin tärkeää, että se menee ihmisoikeuksien, sivistyksen, turvallisuuden ja hyvinvoinnin yli? Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja minusta sivistyneessä länsimaisessa yhteiskunnassa pidetään huoli myös heistä, jotka eivät siihen itse pysty syystä tai toisesta. Täällä ei ole sijaa diktaattoreille ja vihapuheelle, se on nähty mitä siitä seuraa ja jälkiä korjataan edelleen vuosikymmenien jälkeen.
Juurikin noin se menee, että hyvinvointivaltion merkki on se että huolehditaan myös niistä, jotka eivät itse siihen kykene tai ovat muuten heikommassa asemassa. Olemme menossa taaksepäin rytinällä kun leikkaamme heiltä. Minne ne kaikki vuosikymmenien ajan maksetut verot menevät jos eivät heille jotka tarvitsevat tukea kun terveys heikkenee ja tuen tarve kasvaa? Onko se oikeasti lopulta kovinkaan "hyvä diili" makuuttaa ihmisiä mieluummin kotona kuin tukea vaikkapa opiskelua? Mutta kai se on tännekin omaksuttu diktatuureista opittu malli, köyhää ja kurjaa kansaa on helpompi hallita..
Poista