Testissä Ubisoft+

Olen vuosien varrella haalinut Steamista muutamalla lantilla pelejä talteen isojen alennusmyyntien aikana, ja ostanut monia uutuuspelejä jopa ennakkoon. Poislukien konsolini, pelikirjastoni on täysin digitaalinen ja sisältää valitettavasti myös kokonaan pelaamattomaksi jääneitä pelejä.

Jälleen kerran olisi aika hankkia kiinnostava uutuuspeli. Olen odottanut kärsivällisesti Skull and Bones -peliä jo useamman vuoden, ja vihdoinkin se on täällä! Mulla oli mahdollisuus päästä jo viime vuonna testaamaan keskeneräistä peliä ja antamaan palautetta kehittäjille.



kuvakaappaus Ubisoft Connectista 15.2.2024

Piheys ja turhautuminen pelikirjaston jatkuvaan paisumiseen pääasiallisesti sai minut miettimään haluanko kuitenkaan maksaa tästä pelistä pyydettyä summaa. Uusista peleistä joutuu pulittamaan tänä päivänä 50-70e riippuen millä laitteella pelaa. Onko peli sittenkään sen arvoinen? Kuinka paljon lopulta käytän aikaa sen parissa? Kun ostat digitaalisen kopion, sen arvo on enää pelkkä käyttöarvo ainoastaan sinun käyttäjälläsi.


Siskoni antoi minulle viime syksynä koodin, jolla sain ilmaisen Xbox Game Passin kolmen kuukauden kokeilun ja sitä kautta pääsin pelailemaan monia mielenkiintoisia pelejä. Siitä sain idean tutustua myös Ubisoftin tarjoamaan Ubisoft+ -kuukausijäsenyyteen:


kuvakaappaus Ubisoft Connectista 15.2.2024

Classics -jäsenyydellä pääsee pelailemaan ainoastaan hieman vanhempia julkaisuja, mutta pulittamalla kympin enemmän, saa Premiumilla kokeilla upouusiakin pelejä, kuten tämä odottamani Skull and Bones, viime vuonna ilmestynyt Assassin's Creed Mirage ja aivan hiljattain julkaistu Prince of Persia: the Lost Crown.


Ubisoft joutui alkuvuodesta pelikansan myllytyksen kohteeksi yhtiön lausunnoista johtuen. Linjaus on, että pelaajien tulisi siirtyä enemmän kuukausimaksulliseen palveluun eli pelien "vuokraamiseen" niiden omistamisen sijasta. Aiheesta lisää esimerkiksi tästä Muropaketti.comin artikkelista.

Aivan kuten musiikinkuuntelu sekä elokuvien ja sarjojen katselu, ovat myös videopelit siirtymässä ilmeisesti yhä enemmän kuukausimaksulliseen ratkaisuun. Monille käyttäjille tällainen malli voi olla mieluisampi, ja uskon että itse ainakin tulen vähentämään yksittäisten pelien ostoa ja suosin jatkossa enemmän jäsenyyksiä. Aivan kuten suoratoistopalveluiden kanssa, on mukava saada välillä vaihteluakin.

Aloitan itse ensin tällä Premium-jäsenyydellä, jotta pääsen merirosvoilun lisäksi pelaamaan uusimman Assassin's Creedin. Nähtäväksi jää, onko jäsenyys jäädäkseen vai palaanko heti kuukauden jälkeen selaamaan Steam-kirjastoani.


Ostatko mieluiten pelit omaksi vai suositko lainaamista tai kuukausijäsenyyksiä?

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit