Ajatuksia vuodesta 2023 ja katse kohti seuraavaa

Vuosi vaihtuu pian ja on aika katsastaa mitä on saatu aikaan ja mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa niin blogin suhteen kuin yleisesti.


Vuosi 2023 pähkinänkuoressa


Suurin muutos oli ehdottomasti muutto Alavieskasta Kouvolaan. Kerroin tulevasta paikkakunnan vaihdoksesta täällä, sekä muutosta ja ensitunnelmista uudella kotipaikkakunnalla täällä.


Saavutus, josta olen ylpeä, on avoimen yliopiston kurssien suorittaminen. Se on kysynyt paljon oma-aloitteisuutta, pitkäjänteisyyttä ja niitä kuuluisia istumalihaksia.

Tämän vuoden uusi asia oli salilla käynti helmikuun alusta alkaen. Tomi oli kulkenut jo jonkun aikaa salilla kun tapasimme ja kun muutimme yhteen, hän sai minutkin pikkuhiljaa houkuteltua liikkumaan. Aluksi kävimme neljä kertaa viikossa, mutta alkusyksystä siirryimme kolmeen kertaan. En ole sen jälkeen laittanut ylös edistystäni, mutta vuoden vaihteessa voisin ottaa sen tavaksi taas.

Tämän vuoden ikävimmät tapahtumat olivat kahden läheisen menettäminen, aivan sanomattakin selvää. Ikäeroa heillä oli lähes 60 vuotta ja se tuntuu todella hurjalta - miten paljon toinen ehti kokea mistä en koskaan osannut kysyäkään, ja kuinka paljon toisella olisi ollut vielä edessään. Elämä on arvaamatonta, pitää muistaa arvostaa terveyttään ja olla enemmän läsnä.
Asia, jota tein pitkästä aikaa, oli junamatkustaminen. Matkustin kaksi kertaa Helsinkiin ja kerran Ouluun. Olen suosinut autoilua vuosikaudet mutta voisin taas koittaa hyödyntää joukkoliikennettä enemmän.
Gröna Lund -huvipuisto ja vanhaa kaupunkia Tukholmassa.

Matkustelusta puheenollen, vuoden ainoa ulkomaanreissu oli pääsiäisenä, Tukholman päiväreissu. Lähdimme Turusta illalla, saavuimme aikaisin aamulla Ruotsiin ja vietimme päivän kierrellen Djurgårdenin saarta, tutustumalla Viikinkimuseoon ja ihmetellen kuninkaanlinnaa.

Vuoden elokuvaksi nimittäisin Indiana Jonesin viimeisen seikkailun, josta kirjoitin täällä. Olen pitänyt elokuvasarjasta ala-asteelta alkaen, ja muistan vieläkin sen innostuksen määrän kun pääsin viimein pitkän odotuksen jälkeen katsomaan Kristallikallon valtakunnan (2008).
 
Vuoden kirja oli ehdottomasti Ennen Auschwitzia - Suomen juutalaisten tarina, josta kirjoitin täälläKirja kosketti jo keväällä, ja sen merkitys korostui vielä entisestään lokakuun alun käänteiden myötä.



Tavoitteita vuodelle 2024


Haluan käydä viikonloppureissulla jossain päin Eurooppaa

Syksyllä 2019 tehdyn Krakovan reissun jälkeen en ole Tukholman päiväreissua kauempana käynytkään, ensin johtuen koronasta ja sitten elämäntilanteiden muuttuessa opiskelusta työelämään ja paikkakunnan vaihtoihin. Olen kyllä ansainnut vähintään yhden keskitysleirikierroksen tai taidemuseon kaiken tämän elämänmuutoksen ja raatamisen jälkeen.


Yritän koota viimeinkin toimivan vaatekaapin

Olen tutustunut niin konmarittamiseen, minimalismiin kuin kuolinsiivoukseenkin, sekä etsinyt paljon inspiraatiota kapselivaatekaapin koostamisesta. Olen myös suunnitellut listan laatimista kaikista vaatekappaleista mitkä omistan nyt, sekä pitää kirjaa uusista tulokkaista. Saattaisi vähentää heräteostoksia kun ne joutuu pistämään ylös!


Panostan enemmän kielten opiskeluun

Tämä tavoite on vuodesta toiseen listallani, mutta haluan totta kai edelleen ylläpitää taitojani. Moni muu asia elämässä vie aikaa kielten opiskelulta, mutta pyrin kertaamaan vähän joka päivä - seuraan esimerkiksi Tiktokissa muutamaa italialaista opetustiliä.



Entä mihin suuntaan haluan viedä blogiani ensi vuonna?



Panostan blogin ulkoasuun enemmän. Bloggerin teemoihin ja muokkausominaisuuksiin ehti tulla paljon muutoksia viiden vuoden tauon aikana. Haluaisin myös tehdä viimeinkin kunnollisen bannerin.

Opettelen kuvaamista ja kuvanmuokkausta. Uuden kameran myötä olen päässyt tutustumaan ihan uuteen maailmaan, uuden linssin läpi. Muokkasin aikoinaan kuvani Picasalla, mutta olen joutunut etsimään uuden kuvanmuokkausohjelman. Canva on osoittautunut tarpeeksi helppokäyttöiseksi, joten aion perehtyä siihen pikkuhiljaa paremmin.

.. ja jatkan samaa rataa! Olen ollut ihan tyytyväinen blogini sisältöön tähän asti. Se on kirjoittajansa näköinen. Itseäni kiinnostavien aiheiden määrä on loputon, mutta en koe hyväksi rajoittaa itseäni, sillä pohjimmiltaan tämä blogi on itselleni muistoksi.



Teetkö uudenvuodenlupauksia? Onko sinulla suunnitelmia ensi vuodelle?

Oikein hyvää uuttavuotta kaikille!

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Blogisi on ollut kiva löytö, kiitos vain mukavista postauksista! Vuoteen mahtuu paljon ja jännä nähdä mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Tykkäsin itsekin uudesta Indiana Jonesista, leffasarja parhaimmillaan 👌 Ihanaa vuodenvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, sun blogi oli myös hyvä löytö kun palasin lukemaan blogeja 🤗 ihanaa että blogeja kirjoitetaan vielä!

      Mukavaa uuttavuotta sinne myös 🎇

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡