Blogini täyttää vuoden!

Yksi vuosi, 138 julkaistua postausta. Ihania kommentteja ja mielenkiintoista ajatustenvaihtoa. Paljon tallennettuja muistoja joihin palata aina uudestaan.

Kun aloitin tämän blogin viime keväänä, olin vuosi aikaisemmin muuttanut kotikaupungistani Oulusta Alavieskaan parintuhannen asukkaan paikkakunnalle ja työskentelin hitsaajana metallipajalla. Elämäni oli monien myrskyjen ja mutkien jälkeen huomattavasti tasaisempaa, ja kaipasin pitkästä aikaa jotain luovaa tekemistä bujoilun ja maalaamisen lisäksi. Kaipasin ennen kaikkea kirjoittamista.

Olin jo pidemmän aikaa halunnut aloittaa blogin uudelleen, mutta moni kynnyskysymys pyöri päässäni esteenä. Tämän blogin toisessa postauksessa täällä kävinkin läpi näitä ajatuksia. Vuoden aikana olen käynyt monenlaisia tunteita ja ajatuksia läpi, mutta en ole antanut periksi niille negatiivisille.


Miltä ensimmäinen blogivuosi on näyttänyt?

Aihealueet ovat vaihdelleet päivän asuista ajankohtaisten ja itseäni koskettavien asioiden pohdintaan, elokuvien ja pelien arvosteluista bullet journalin sivuihin.

Alussa tahtini näyttäisi olevan 8-9 postausta kuukaudessa, ja tällä hetkellä se on vakiintunut 11-13 postaukseen. Se on mielestäni ihan sopiva määrä. Suosikkibloggaajiltani olisi ihana lukea vaikka joka päivä uusi postaus. Toisaalta määrän lisääntyessä laatu saattaa valitettavasti samalla laskea.


Mitkä ovat olleet blogini suosituimmat postaukset?




Tiimari - tuulahdus menneisyydestä. Tämän postauksen suosio yllätti. Se sinkosi muutamassa tunnissa blogini luetuimmaksi postaukseksi ja sen äärelle löytää edelleen silloin tällöin uusia lukijoita. Niille jotka kaipaavat Tiimari-tunnelmaa: täältä Kouvolasta se viimeinen tosiaan löytyy!

Kouvolassa ollaan! Muuttopäivän kertaamista ja ensitunnelmia uudesta kotikaupungista. Ajatuksiani työnhausta ja työttömän arjesta "nautiskelua".

Avon Suomi lopettaa 31.3.2024. Avon ehti toimia Suomessa reilusti toistakymmentä vuotta ja tuotteet ovat tuttuja monelle. Uutiset tulivat varmaan pienenä shokkina muillekin Avon-faneille.


Tykkään itse seurata monien blogeista sitä ihan tavallista elämää, jossa jaetaan iloja ja murheita, ajatuksia ja haaveita. Sama tuntuu kiinnostavan minunkin blogini lukijoita. Viikonloppureissumme ympäri Suomea, juhlapyhien vietto ja kuulumispostaukset ovat niitä luetuimpia. Peliaiheiset postaukset ovat taas niitä jotka eivät kärsi ruuhkasta, mutta ainakin muutamaa irl-kaveria ne kiinnostavat paljon!


Mikä on muuttunut blogin myötä?

Kirjoitan enemmän

Kirjoittaminen on ollut intohimoni niin kauan kuin olen osannut lukea ja kirjoittaa. Äidinkielentunneilla annetut tarinankirjoitustehtävät olivat aivan parhaita. Sanojen pyörittely on mielilajini, tykkään leikkiä rivien välissä ja keksiä uusia tapoja ilmaista asioita. Olen blogin lisäksi inspiroitunut kirjoittelemaan eteenpäin myös muitakin projektejani. Kun flow iskee, se pitää käyttää hyväksi!

Kuvaan enemmän ja haluan oppia

Sain Black Fridayn huumassa hankittua viimeinkin itselleni järjestelmäkameran. Paljon on vielä opittavaa valotuksesta ja objektiiveista. Haluaisin olla rohkeampi valokuvaamaan ja olemaan valokuvattavana, aika harvoin pyydän Tomia ottamaan minusta kuvia koska vaivaannun aivan tolkuttomasti julkisella paikalla kameralle poseeraamisesta.

Uskallan kommentoida ja ottaa yhteyttä muihin bloggaajiin

Kun kirjoittelin yli vuosikymmen sitten aktiivisesti blogiani, kommentoin lähinnä kavereiden ja sellaisten blogeihin, jotka olivat aiemmin käyneet kommentoimassa minun sivustollani. Mutta miksi ihmeessä? Blogien kulta-aikoina oli normaalia mainostaa sarjatulella omaansa muiden kommenttikentissä ja sekös aiheutti monille ärsytystä - pelkäsin, että vilpitön kehuni toisen asukokonaisuudesta katsottaisiin epätoivoiseksi lukijoiden kalasteluksi.

Kun pääsin tästä höpöhöpöstä yli ja harmittelin itsekin blogimaailman ja sen myötä kommenttikenttien hiljenemistä, päätin että kommentoin aina kun on jotain kommentoitavaa. Se voi piristää jonkun päivää aivan mielettömästi, aivan kuten se tekee minullekin. On ihanaa vaihtaa ajatuksia kommenttikentissä ja tutustua muihin bloggaajiin enemmän. Yhdessä voimme pitää blogimaailman elossa!


Kiitos paljon blogini lukijoille ja satunnaisille vieraille! 🌹❤️

Saatat tykätä myös näistä

Kommentit

  1. Miusta jotenkin hassua, että osa kokee blogien olevan mennyttä aikaa, vaikka kävijämäärät ovat kasvaneet koko ajan. Blogien suurin vahvuus on ehdottomasti SEO, postaukset löytyvät Googlesta helposti kymmenen vuotta myöhemminkin, jos yhtään miettii mitä tekee. 🤗 Minusta on hauskaa myös se, että moni on alkanut palata takaisin blogien pariin ja alkanut uudelleen blogata, vaikka aiemmin on ollut turhautunut blogimaailmaan.

    Kommenttienkin vähyys selittyy osaltaan sillä, että ainakin itse lopetan kommentoinnin, jos kommentteihin ei koskaan vastata mitään. Pelkästään niille nega- kommenteille annetaan huomiota, mut kenellekään muulle ei vastata. Minusta sosiaalinen media ja blogit ovat nimenomaan sosiaalisia medioita, ei alustoja yksinpuheluun. 🤗❤️ Ihanaa, kun bloggaat ja jaksat aina kommentoida, kun herää jotain sanottavaa! 💐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin näin! Täällä jutut säilyy ja niiden pariin löytää hakukoneilla. Instassa jne. vain se uusin tai trendaavin nousee. Blogien uusi nousu, let's go! 💪🏻 Ei olla aikaamme jäljessä, vaan juuri oikeassa!

      Tuo on kyllä myös ärsyttävää. Moni suosikkilistojen kärjessäkään roikkuva bloggaaja ensin panttailee viikon kommentteja hyväksyttävänä ja sitten niihin ei vastata mitään vaikka kysyisikin jotain. Loppuu kuin seinään kiinnostus lukea koko blogia 😢

      Ihanaa myös että sääkin bloggaat vieläkin, itseä harmittaa oma pitkä tauko välissä. On ilo lukea postauksia ja jättää ajatus kommenttikenttään 🤗 bloggailemisiin!

      Poista
  2. Onnea 1-veelle! Hieno saavutus! Ollut kiva lukea blogiasi ja monipuolisia postauksia! ❤️ Blogin pito ei ole kuitenkaan ihan helppoa, vaatii aikaa ja kyllähän siitä hommasta on tykättävä. Blogien lukeminenkin on mukavaa puuhaa, onneksi löytyy innostavia blogin pitäjiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 🤍 🤗 samat sanat! Väkisin tekemällä tästä ei tulisi joo mitään. Mukava nähdä oma taival ja katsoa mihin tie vie tulevaisuudessa

      Poista
  3. Onnea yksivuotiaalle blogille ja kiva kun päivittelet blogia usein ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 🤗 mukava on ainakin koittaa säännöllisesti päivittää!

      Poista

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♡